Szex és jóga?!
Címlap / Szépség-Egészség / Szex és jóga?!

Szex és jóga?!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Első ránézésre azt gondolhatnánk, mi köze a kettőnek egymáshoz. A jóga a lemondásról szól - a szexualitás az élvezetekről. Hogy jön a kettő egymáshoz? A kulcs a légzésben rejlik. 

Nagyon sok ember légzéskor tüdőkapacitásának csak egy részét használja ki, felületesen lélegzik, s ez elsősorban a nőket érinti. Az oxigénhiány fáradtságban nyilvánul meg. Amúgy is sok középkorú nő szenved fáradtságtól, (munka, gyerekek, háztartás, s önmagára már alig marad némi ideje) s este hullafáradtan beesik az ágyba. Ettől élete párja egyre frusztráltabb, s ennek egyre inkább hangot is ad. A nő ettől még inkább távolságtartó (hiszen gyöngédségre, kényeztetésre, pihenésre, feladatai tehermentesítésére vágyik, ezáltal több energiára tenne szert s növekvő energiája szexuális aktivitásában is megnyilvánulna), amitől a férfi még inkább idegesebbé válik.
Folytathatnánk a kört. Hogy jön ide a jóga?



A jóga légzőgyakorlatai által sokkal több levegőhöz jutunk

Sejtjeinkhez sokkal több oxigén jut el, teljesen feltöltődünk éltető energiával, nagyobb vitalitásra teszünk szert. A fázékonyság hátterében is sokszor fáradtság, energiahiány, az energia nem megfelelő keringése áll. A légzőgyakorlatok azonnali hatása, hogy a test hőháztartása visszaáll az egyensúlyi állapotba. A meditáció olyan szinten energetizál, akkora vitalitással ajándékoz meg, hogy akik még nem próbálták, mindezt szinte el sem tudják képzelni. Ez nagyon nagy kihatással van a szexuális életünkre, ugyanis libidónk sokszorosára növekszik. Sok tanítvány először meg is ijed, hirtelen támadt, eddig soha nem tapasztalt szexuális energiájától.


A meditáció által nagyobb lesz a vitalitásunk, kevesebb az alvásigényünk, derűsebbé, nyugodtabbá válunk. Ezek a rövidtávú hatásai. Hosszútávon beáll a tartós egészség, növekszik az intelligenciahányados, nyitottabbá, kreatívabbá válunk, negatív tulajdonságainktól egyre inkább megszabadulunk, a biológiai életkor csökken a naptári életkorhoz képest. Szexualitásunkat a jóga bizonyos ászanái oly módon befolyásolják még, hogy a fej bő vérellátása (oxigénellátása) következtében kifinomodnak az érzékeink, mely szexuális életünk mélyebb, érzékibb megtapasztalásához vezet.

Meditációra és légzőgyakorlatokra bejelentkezés: Kéri Móni 30/999-56-40

Képek: Ambro / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5163 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x