5 diétás szabály, amit most felejts el!
Címlap / Szépség-Egészség / 5 diétás szabály, amit most felejts el!

5 diétás szabály, amit most felejts el!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-28

Számos diétával találkozhatunk ma már, a bőség zavara már-már megterhelő lehet. Nehéz a jó választás. Győződjünk meg róla, hogy nem helytelen tanácsokat követünk! 

Rengeteg fogyókúratippről olvashatunk manapság és másoktól is kaphatunk tanácsot. Annyiféle diéta létezik, hogy a sokféleség bizony megnehezíti a választást, melyiket is kövessük. Legegyszerűbb, ha először annak nézünk utána, mit ne kövessünk. Ne feledjük, hogy a tartós fogyás időbe telik és leginkább életmódváltással érhető el. Nem árt, ha pontosítjuk a szabályokat.

Sajnos sok diétás szabály nem teljes, korrekcióra szorul vagy netán szükségtelen. Íme néhány, amelyet érdemes újragondolni.


1. Fehér cukor helyett természetes cukrot!
A természetes élelmiszerekkel kapcsolatos aggodalom az édesítőszerekre is kiterjed. Az általános felfogás az, hogy mivel a természetes forrásokban több tápanyag van, diéta idején is ezek a legjobbak. Ám ha túlzásba visszük fogyasztásukat, az szintén diétaromboló hatású. Ez nem azt jelenti, hogy használjuk nyugodtan a mesterséges édesítőket – melyekkel egyébként azt érjük el, hogy több édességre áhítozunk -, a szabály inkább az, hogy a lehető legkevesebbet fogyasszuk a cukorból, éppen csak annyit, ami elégedettséggel tölt el, függetlenül attól, milyen forrásból származik.2. A cserék segítenek a fogyásban

Semmi rossz nincs abban, ha kedvenc ételeinket fogyókúrabarát változatokra cseréljük. Valóban ez az egyik legjobb módja annak, hogy elkerüljük a „csalásokat”, a szükségtelen, csábító ételek fogyasztását, melyek gátolnák a diétánkat, és megőrizzük lelkesedésünket. De fontos tudni, hogy a helyettesítéseknek csak akkor van értelme, ha valóban kielégítő ez az étrend számunkra. Ha ugyanolyan elégedettek vagyunk egy fagyasztott gyümölcsökkel megrakott joghurttal, mint egy fagylalttal, akkor valóban működőképes a dolog. Ha azonban nem vagyunk elégedettek a cserékkel, a végén több kalóriát fogyasztunk majd el, hogy kielégítsük sóvárgásunkat. Ilyenkor még egy kisebb adag a kedvenc ételünkből is jobb megoldás…

3. Gluténmentesen jobb?

A gluténmentes étrend divatja mára olyan méreteket öltött, hogy néha már azok is az átálláson gondolkodnak, akik nem szenvednek gluténérzékenységben (coeliakia). A gluténmentes étrend korlátlan követése azonban nem helyes. Az eredetihez hasonló ízek létrehozásához az összetevőket– így a cukrot és a zsírt – úgy használják fel, hogy az gyakran az íz rovására megy.  Ha nincs glutén-intoleranciánk, a legjobb, ha teljes értékű ételeket és sovány fehérjét fogyasztunk, csökkentjük az üres szénhidrátok bevitelét, ahelyett, hogy gluténmentes étrendre állnánk át.4. A mozgás nem kell?

Gyakran a legegyszerűbb megoldás a fogyáshoz, ha az ember választ egy diétát, illetve rendszeresen mozog, attól függően, mit részesít előnyben. Általános hiedelem lett, hogy ha a hasunkat szeretnénk formálni, szebbé tenni, a legjobb módszer az ételeink alapos megválasztása. Pedig a diéta és a testmozgás együtt a legjobb megoldás. Ha lefaragjuk a kalóriafogyasztást, az önmagában nem elég. Hormonszintünket is optimalizálni kell ahhoz, hogy ne jussunk vissza oda, ahonnan indultunk és hosszútávon fenntartsuk az előnyös változást.

5. Éjszakai vacsora
Ideális esetben emésztőrendszerünknek időt kell adni a pihenésre. Ugyanakkor, nem minden nap tudjuk megoldani, hogy ugyanazon időpontban étkezzünk, nem mindig kerülhetjük el a késő esti evést. Jó hír azonban az, hogy nem feltétlenül rontunk el mindent, ha csak késő este jutunk vacsorához. Az, amit eszünk, fontosabb annál, hogy mikor esszük. Kísérletezzünk különböző étel-adagokkal, hogy lássuk, melyek csillapítják leginkább az éhségünket.


Búcsú Adrienn

Forrás >>

Képek: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3827 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x