Ehető virágok gyógyító energiái
Címlap / Szépség-Egészség / Ehető virágok gyógyító energiái

Ehető virágok gyógyító energiái

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-06

A nyári virágok, fák és bokrok folyamatosan bontják szírmaikat, virágzanak és közvetítik a napfény áldásokkal és különleges finomanyagi energiákkal teli információit és rezgéseit. Érdekes és hasznos tudni ezekről a nyári virágokról, akár egynyáriak, akár évelők, hogy ők képesek egyrészt a napfény legtöbb sugarát és ezzel együtt a legtöbb Napkódot is befogadni, felfogni és továbbadni, másrészt számos testi-lelki és szellemi gyógyító hatással bírnak, melyek ugyanúgy a Lélekre, a lelki - érzelmi szintekre és síkokra hatnak közvetlenül, mint a Bach-virágterápia és a homeopátia. 

A virágok/virágzatok, bármilyen is legyen a színük, a formájuk, a méretük, az illatuk és az elrendeződésük, ugyanolyan csendes és hű segítői és gyógyítói minden élőlénynek, így nekünk, embereknek is, mint az ásványok, a kristályok és a természeti elemek mindegyike.

A legkedveltebbek a most virágzók közül: levendula, mályva, rózsa, dália, lepkevirág, viola, pitypang, sarkantyúka, (fogyaszt!) tökvirág, búzavirág, verbéna, echinacea, napfényvirág.

Belső teljességet, örömöt, vitalitást és természetes kiegyensúlyozottságot adnak nekünk, sokkal nagyobb hatással vannak ránk, mintsem azt gondolnánk!

Ha ehető virágot keresünk, első lépésként tájékozódjunk előtte! Nem véletlen, ha megakad a szemünk a természetben (vagy a virágárusnál) egy-egy virágon, egy-egy színen, szírmon vagy formán, mert az fontos információval bír számunkra, arra szükségünk van valamilyen okból, a lelki-érzelmi harmóniánk, a belső békénk vagy az egészséges kiegyensúlyozott lelkiállapotunk eléréséhez-működéséhez. Mindig más fog megszólítani és megtetszeni nekünk, mindig másra van szükségünk az energetikai - érzelmi és mentális hiánypótlás, illetve feltöltődés miatt.

A virágok finom rezgései automatikusan reakcióba lépnek velünk, szinte észrevétlenül hatnak.Mindig szeretettel szedjük a szírmokat, szeretettel és őszinte odafordulással érjünk hozzájuk!

Lehetőleg törekedni kell arra, hogy a virágokat a természeti helyükről szedjük le, (ne vázából!) minél távolabb a forgalmas utaktól, ha étkezési szándékkal keressük őket, ilyenkor helyben és mielőbb fogyasszuk el, hogy az értékes anyagok ne vesszenek el belőle, vagy mindig csak annyit kell szedni, amennyi az aktuális szükségletünket kielégíti.

A nyelv alatt a leghatékonyabb, a legközvetlenebb és a leggyorsabb a felszívódás, nem rágjuk össze, csak hagyjuk, hogy a test melege, a nyál és a virágszirom reakcióba léphessenek. Érezni lehet a folyamatot, érdekes és különös érzés ez, valamint azt is, hogy meddig tart és mit tegyünk a szirom maradékkal ezután... Némely virágnak olyan erős és gyors a reakciója, hogy érezhető, amint az egész testben, a vérkeringésben áramlik, és az aura bizonyos részeiben azonnal szétterül.

Meditáció és hangolódás a Virágokkal
Az érzékenyebbek és tudatosabbak egyszerre kívül is és belül is használhatják a sajátos virágterápiát:
Már a színekől adódóan lehet sejteni, hogy melyik csakráink működnek  gyengén vagy erőtlenül, mert ahhoz kapcsolódó színű szírmokat és virágokat fogunk választani... Fajtánként többet is gyűjthetünk érzés szerint, egy-egy csakra szerint, ezután ott helyben vagy a közelben kellene lefeküdni, ahogy tudjuk magunknak (vagy segítséggel) egymás után ráhelyezni a csakrákra a virágokat és a szírmokat, vagy körberakhatjuk az auránkat is velük és így 20-30 percet érdemes hangolódni és meditálni.

Így, különböző légzőtechnikával, vizualizációs gyakorlattal és a virágok közvetlen érintésével ugyanúgy kapcsolatba tudunk lépni több síkon is a virágok hatásával, rezgésével és gyógyító -harmonizáló erejével, ami ebben az esetben egy teljes feltöltődést nyújt mind a testnek, a léleknek és a szellemnek is.


Van, aki csakis meghatározott színű és számú szirmokkal rendelkező virágokat gyűjt kimondottan, a spirituális fejlődés, a tudatosság és a belső erők fokozása érdekében...ugyanis nemcsak a numerológia, de a szakrális geometria szerint sem mindegy, hogy 5 szirmú, 6 szirmú, 10 szirmú vagy 12-24 szirmú egy virág...ezt is hangolódással és érzéssel tudjuk eldönteni, hogy nekünk éppen most mire van szükségünk. Nem fejből!

Ha módunkban áll, érdemes 2-3 napon keresztül megismételni ezt és mint egy kúraként alkalmazni, hogy a kellő hatást elérjük és stabilizáljuk.
Érdemes kipróbálni, mert felemelő élmény! Mi is egy-egy kirándulás és túrázás alkalmával élünk ezzel a remek lehetőséggel, főleg, ha szakrális helyeken járunk, mert az ottani virágokban. növényekben eltárolt információ- és energiminőség a hely sajátosságai miatt hatványozottan jelen van.
Mindig azt a virágot/virágzatot válasszuk, amelyik felkelti a figyelmünket és szinte"megszólít" bennünket!

A friss virágok integrálásánál egyszerre párosul az alternatív medicina a szín- és aromaterápia is:)
Ez az igazi Virágterápia!


Salyonaamh
www.larimarkapu.hu

Larimar - KristályKapu - FényKözpont
www.larimarkristalykapu.hu

Képek: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5623 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x