Egyél kevesebbet, tovább élsz!
Címlap / Szépség-Egészség / Egyél kevesebbet, tovább élsz!

Egyél kevesebbet, tovább élsz!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Meglepődnénk, mitől élünk tovább! Az éhség csak egy szokás? Nem kell feltétlenül diéta, sem hosszú órák az edzőteremben. A hosszabb élethez elég, ha kevesebbet eszünk... 

Rossz hír azoknak, akik szeretnek sokat enni: a kevesebb evés meghosszabbítja az életet. Nincs szükség állandó edzésre és fogyókúrára – ha tovább akarunk élni, elég, ha lecsökkentjük ételadagjainkat, tanácsolják a kutatók.

Dr. Michael Mosley, a BBC Horizon tudományos show-jának előadója elmondta, egy jelenleg is zajló kutatás szerint a magasfokú anyagcsere – vagyis, hogy mennyi energiát használ a test a normális funkciók működtetéséhez – a korai halál rizikófaktora.


Léteznek közösségek Japánban és az Egyesült Államokban, melyek szigorú, alacsony kalóriás étrendet követnek - ezekben az emberek hosszabb ideig élnek, mint a globális átlag. Az 55 éves szakember elmondta, a kalóriacsökkentés esetükben azt jelenti, hogy 600 kalóriát fogyasztanak naponta.

„A lényeg, hogy ez az egyetlen dolog, melyről valaha kimutatták, hogy hosszabbítja az életet. Az öregedés végső soron a magasfokú anyagcsere eredménye: növeli az általunk felhasznált szabad gyökök mennyiségét. Ha kevesebb kalória bevitelével és koplalással stresszeljük a szervezetet, alkalmazkodni kezd és lassítja az anyagcserét. Úgy is mondhatnánk, hogy „ami nem öl meg, az erősebbé tesz”.

Dr. Mosley elmondta: "ő maga nem hitt abban, hogy három főételre lenne szükségünk naponta, mert „amit éhségnek gondolunk, az csupán egy szokás.”

Az új Horizon program azt sugallja, hogy az időszakos böjt hasonló előnyökkel járhat, mint a kalória-megvonás, mely az IGF-1 hormon növekedését csökkenti. Miközben ez a hormon fenntartja és javítja a szöveteket, ha nagy mennyiségben van jelen, hozzájárul az öregedéshez és a rákos megbetegedésekhez.


A szakember beszámolója közvetlenül az University College London  öregedést tanulmányozó intézetének vizsgálata után hangzott el a Radio Times-ban. A vizsgálat szerint 40 százalékkal kevesebb evéssel akár 20 évvel is megnövelhetjük élettartamunkat. Mindezt patkányokon végzett kísérlet is bizonyította. „Minden élőlényen kimutatható a hatás, a labrador kutyákon is” – mondta Dr. Michael Mosley.


B.A.

Forrás >>

Képek: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4826 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x