Allergia: a sértődött lélek jajkiáltása?
Címlap / Szépség-Egészség / Allergia: a sértődött lélek jajkiáltása?

Allergia: a sértődött lélek jajkiáltása?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

Nagyon sokan szenvednek különböző allergiás tünetektől. Talán azt is mondhatjuk, hogy manapság az allergia népbetegség. Mi lehet az oka? Az ételek, a parlagfű, a virágok pollenjei, a macskaszőr eddig is itt volt a környezetünkben. Lehetséges, hogy a mi szervezetünkben változott meg valami?  

Manapság már köztudott, hogy minden betegségnek lelki oka van. Az allergia üzenet az egyénnek. Valószínűleg lelki zűrzavar van a háttérben. Ha a lelket valami megzavarja, azt a test tünetekkel tudja elmondani, betegség formájában. 
Az izomtesztelés (kineziológia) segítségével megkereshetjük az okokat, a módszer segít feltárni azokat az érzelemmintákat, amelyek a testi reakciók mögött állnak. 
 
Ételallergia és a TV-nézés 
Az egyik lehetséges ok a TV-nézés vacsora közben. Furcsa, ugye? 
 
Mindig mondogatjuk, hogy régen megadták a módját az étkezéseknek. Szépen megterítettek, asztali áldást mondtak, az ételre és egymásra figyeltek az emberek. Aztán néhány évtizede beköltözött a TV a lakásunkba. Először a nappaliba, majd egyre több családnál a hálószobába és a konyhába is. 
 
Képzeljük el, amint valaki jóízűen falatozik, egyen pl. dinnyét, és szokásához híven közben a híradót nézi. Éppen egy finom, édes falatot majszolgat, amikor valami szörnyű híradás következik. Rettenetes képeket mutatnak egy balesetről. Egy pillanatra összerándul a gyomra a félelemtől, tegnap a családdal pont arra jártak ők is, akár velük is megtörténhetett volna ez a tragédia. Emberünk lassan megnyugszik, eszeget tovább. Persze a TV-t nem kapcsolja ki máskor sem, talán fél, hogy lemarad valamiről és ez így megy tovább. A legközelebbi dinnyeevésnél is láthat valami sokkolót … egyszer csak úgy érzi, valami nem stimmel, az allergiavizsgálat során megállapítják az ételallergiát. 
 


Vajon hogyan alakul ki? 
Meglepő, de az emberi szervezet képes emlékezni arra is, ami nekünk egyáltalán nem tűnt fel. Ráadásul ezt az emléket, érzelmet összekapcsolja azzal az anyaggal vagy helyzettel, amiben éppen megtörténik az esemény. Az izmok emlékeznek arra, hogy amikor dinnyét ettem, összerándultam a félelemtől. Tehát a dinnye veszélyes. Amikor újra dinnyét eszem, az izmok ismét összerándulhatnak vagy megpróbálnak megszabadulni az általuk veszélyesnek minősített anyagtól és kilökik. Az immunrendszer védekezik és minden alkalommal egyre érzékenyebben reagál. 
 
Természetesen a példában említett dinnye bármilyen más étellel behelyettesíthető. Szerintem bármilyen ételallergia kialakulhat, ha az étkezést összekötjük a TV-nézéssel. Talán jobb lenne ezt megelőzni. Nyugodt, csendes körülmények között étkezzünk. Figyeljünk az ételre, rágjuk meg alaposan. Az is nagy segítség a szervezetünknek, ha mindig olyan zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztunk, ami éppen terem hazánkban. 
 
Valamire vagy valakire vagyok allergiás? 
Az allergiát jóval tágabban értelmezzük, mint azt az orvosi meghatározás lefedi. Allergiáról akkor beszélünk, amikor a szervezet képtelen alkalmazkodni egy anyaghoz, szituációhoz. Nem csak valamilyen anyagra (pollen, étel, ...) lehetünk allergiásak, hanem bármilyen helyzetre és a kapcsolódó érzelmekre is. 
 
A különböző kutyaszőr-, macskaszőr-allergiáknál többnyire kiderül, hogy nem az állattal van problémánk. Ugyanúgy, ahogy a dinnyével sem volt gond, amíg valahogy a rémhírekkel, félelemmel össze nem kapcsolódott. 
 
Mindig nagyon egyszerű dolgokra gondoljunk. pl. egy lány együtt él a testvérével, akinek cicája van. Nagyon édes a kis drága. Hosszú ideig minden rendben volt. Aztán elkezdődtek a viták, veszekedések. Szereti a testvérét, kijönnek egymással, de eljött az a pillanat, amikor már önálló életre vágynak. Néhány veszekedés után a lány allergiás lett a macskaszőrre. A szervezete így jelezte, hogy itt az ideje változtatni. Ha rendeződik a testvérek kapcsolata (pl. külön költöznek) valószínűleg az allergia is hamarosan megszűnik. 
 
Általában valakire vagy egy elfogadhatatlan helyzetre vagyunk allergiásak, a fenti példában a testvér volt az „okozó” és nem a cica. Olyan is előfordul, hogy egy étel, amit szeretünk, csak akkor okoz hasmenést, ha például az anyósunk főzi meg. Ilyenkor könnyebben rájövünk a probléma okára, az anyóssal van rendeznivalónk. 
 
Vannak olyan ételek, amikhez gyermekkori rossz élmények kötődnek (amire már nem is emlékszünk) és lehet, hogy ezért nem szeretjük őket. Nem okoznak allergiás tüneteket, csak egyszerűen nem ízlik, elkerüljük őket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy étkezésnél a gyerekek számára is biztosítsunk nyugodt körülményeket. Ha egy gyerek nem vagy keveset eszik, mert nem éhes vagy valami nem ízlik. Nem baj. Majd másnap többet eszik. Előfordul, hogy hetekig kevesebbet esznek, aztán bepótolják. A mi étvágyunk is hullámzó. Kevesebbet eszünk kánikulában és többet eszünk, amikor sokat sportolunk. 
 
Egyre több a bizonyíték arra, hogy érzelmeink komolyan befolyásolják immunrendszerünk működését. A félelem, a szorongás vagy sorshelyzetek (halál, szülés, válás) is kiválthatják a különböző allergiás tüneteket. Egy temetés augusztus végén, amikor a parlagfű pollenkoncentrációja magas és a következő évben a parlagfűszezon kezdetekor már meg is jelenhet a szemviszketés, orrfolyás ... 
 


Saját magunkra vagyunk allergiásak 
Döbbenetes, de legtöbbször a másik személynek semmi köze a mi túlzott reakciónkhoz, egyszerűen saját magunkra vagyunk allergiásak, mert újra és újra ugyanabba az őrjítő helyzetbe kerülünk, amiből úgy érezzük, képtelenek vagyunk kilépni. Lehet, hogy csak távol tartanánk valakit magunktól, de ezt képtelenek vagyunk megvalósítani, ezért ha túl közel kerül hozzánk, tüsszögő-köhögő rohamunk lesz. Nehéz nemet mondani a főnöknek, a szüleinknek, meg akarunk felelni az elvárásoknak. Úgy érezzük, nincs választási lehetőségünk, nem bírunk kikeveredni a számunkra kellemetlen szituációból, menekülnénk - de hova, merre? Így lehet az allergiából asztma.
 
Van megoldás? 
Nem kell a parlagfüvet kiirtani ahhoz, hogy túlzott érzékenységünket megszüntessük. Elég, ha megvizsgáljuk, milyen érzelmek húzódnak meg a háttérben. A kineziológia segít feltárni és feloldani az okokat. Az allergiás betegnek az elfogadással van problémája. Nem tudja elfogadni magát olyannak, amilyen vagy esetleg elfogadhatatlan helyzetben érzi magát. 
 
Az érzelemminta származhat a családból is, melyet tudat alatt hordozunk magunkban, ezért nem is vagyunk képesek felismerni. A családban a felmenők is allergiásak voltak? Asztmás volt az édesapja? Ön is ugyanúgy fél a kutyáktól, mint édesanyja? 
 
Ha felismerjük a probléma valódi okait, akkor megláthatjuk saját szerepünket és felelősségünket a tünetek mögött, és oldódik a hozzá kapcsolódó negatív érzelmi stressz. 
 
Nem kezelünk tüneteket, nem gyógyítunk, nem diagnosztizálunk. Számos stresszoldó gyakorlat áll rendelkezésre, hogy oldjuk a memóriából a negatív érzelmet, ami egy-egy eseményhez kapcsolódott a régmúltban - ezáltal felszabadul a test öngyógyító képessége. Azt tapasztaljuk, hogy a gondolataink, szemléletünk megváltoztatásával sok fizikai tünet határozottan javul vagy eltűnik. 
 
A One Brain kineziológia az élet bármely területén alkalmazható, hatékonyan segít megszüntetni az adott helyzethez kötődő negatív érzelmeket. 

 
Szabó Katalin
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6624 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x