Kánikula-teszt - mit jelez a szervezetünk a hőségben?
Címlap / Szépség-Egészség / Kánikula-teszt - mit jelez a szervezetünk a hőségben?

Kánikula-teszt - mit jelez a szervezetünk a hőségben?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-28

Az idei nyár bővelkedik kánikulai napokban, ami sokak számára örömteli, míg másoknak inkább megterhelő túlélőpróbát jelent. A szélsőségesen meleg időjárás komolyan próbára teszi a szervezetünket, még azokét a szerencsésekét is, akik szeretik a meleget, és vízparton, strandokon tudják átvészelni a kánikulai napokat. A hőség megélése a szervezetünk, erőnlétünk, immunrendszerünk főpróbája is, nem véletlen, hogy az idősek, és betegek vannak ilyenkor a legnagyobb tehernek kitéve.  

Kánikula-teszt
A kánikula teszteli a tűrőképességünket! A forró nyári napokon derül ki valójában, mennyire vagyunk terhelhetők, ellenállók, erősek, és alkalmazkodóképesek.


A legyengült szervezet és immunrendszer, ami normál körülmények között még jól működik, a szélsőséges helyzetben, amilyen egy tartós kánikula is – már nem biztos, hogy képes a szokásos működésére. A kellemetlen közérzet, ájulás, szédülés, vérnyomás-ingadozás, túlzott fáradtság, alvásproblémák, idegesség és még számtalan más jele lehet, ha a szervezetünk nehezen alkalmazkodik a hőséghez. Ezekre a figyelmeztető jelekre oda kell figyelnünk, és megerősíteni magunkat, hogy a megváltozott körülmények között is jól tudjunk működni és teljesíteni. Vehetjük ezt figyelmeztető vészjelzésnek is. A szervezet még működik és egészséges, de segítségre szorul, hogy ezt meg is tudja tartani! A nyár végi, őszi napokon már időszerű, hogy az egészségünk helyreállítására, illetve megőrzésére gondoljunk.

Napfény, vízpart: egészségünkre!

A nyári szezonban, a komorabb időjárás beálltáig nyitottabbak vagyunk, utazunk, kimozdulunk a hétköznapi rutinból. A vizparti élmények, játék, mozgás, napfény mellett van időnk új tájakat felfedezni, új ételeket megkóstolni, új emberekkel ismeretséget kötni. Sokak pihenését nehezítik meg azonban váratlan betegségek, rossz közérzet, kellemetlen élmények.


A hőségen túl ezidőben komoly stressz érheti a szervezetet a túlzott napozás, evés-ivás, fertőzésekkel terhelt strandvizek által is. A túlzott melegben nehéz betartani az étkezésekhez kötődő higiénés szabályokat, azok számára is, akik az ételt készítik, és azok számára is, akik elfogyasztják. A vízparti élmények során egy nőgyógyászati fertőzés, gombás lábfertőzés, vírusos szemölcs, vagy gyomorrontás épp a pihenésre és feltöltődésre szánt idő élvezetétől foszthat meg bennünket.  Ha bármelyikhez szerencsénk volt idén nyáron, célszerű megoldásokat, kezeléseket, lehetőségeket megismernünk egészségünk fenntartása, vagy helyreállítása érdekében.

Nyárélmények tudatosan

Nem lehet teljes a nyaralás, a lángos, a palacsinta íze nélkül, a gőzölgő főtt kukorica nélkül, a gondtalanság érzése nélkül. Ha betartjuk a strandolás és a nyárélmények szabályait, ha vigyázunk az erős napfénnyel, a tisztálkodással, sok tiszta vizet iszunk, kerüljük déli órákban a napot, - gondtalanul élvezhetjük a meleget, a vizet, a szabadságot.


Ám ha nyáridőben olyan problémát észleltünk egészségünkben, melynek megoldására nem tudtunk felkészülni, ha komolyabb fertőzést, kiütéseket tapasztaltunk, esetleg megbetegedtünk vagy tartósan rossz közérzetet tapasztaltunk - vegyük ezt szervezetünk figyelmeztető vészjelzésének. Hisz ugyanaz a napfény, víz, vagy étel más embereket nem betegített meg!  A nyaralás végeztével forduljunk háziorvosunkhoz, és nézzünk szembe szervezetünk aktuális állapotával, amiről részletes információt egy teljes vérkép és laborlelet által kaphatunk. A laborlelet segít, hogy megfelelő lépéseket tehessünk egészségünkért. Megmutatja a szervezet gyenge pontjait, segít lépéseket tenni erőforrásaink megtartásában, tűrőképességünk növelésében.

Kezünkbe vehető egészség

Laborlelettel a kezünkben pontosan tudjuk, mit tegyünk, hogy jól érezhessük magunkat nyaraláson innen és túl, hogy megelőzzük további problémák, betegségek kialakulását. A laborlelet értelmezésében, szervezetünk működésének megismerésében pedig már bárhol és bármikor rendelkezésünkre áll az interneten elérhető laboratóriumi információs adattár, azaz a labtestsonline.hu. Segítséget nyújt laborértékeink elemzésében, a tünetek megértésében, szervezetünk aktuális állapotának felmérésében, tájékoztat a vizsgálatokról, betegségekről, összefüggésekről. Segít bennünket, hogy egészségünket, jó közérzetünket elérhessük, és megtarthassuk, hiszen legyen meleg nyár, vagy hideg tél, az egészség élménye a legnagyobb élmény!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2943 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x