Hizlal a facebook?
Címlap / Szépség-Egészség / Hizlal a facebook?

Hizlal a facebook?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

Nem érdemes túl sokat ücsörögni a facebook és társai előtt. Egy új tanulmány szerint minél több időt töltünk a közösségi oldalak nézegetésével, annál valószínűbb, hogy felszedünk pár kilót, hiszen kevesebbet mozgunk. 

Az észak-írországi Ulster egyetemének kutatói 350 diák bevonásával végeztek online felmérést. A hallgatók kérdésekre válaszoltak arra vonatkozóan, mennyi időt töltenek közösségi oldalak nézegetésével és mennyit testmozgással.

A legtöbbjük átlagosan egy óra hosszat töltött azzal, hogy a közösségi oldalakat átböngészte. A diákok kicsit több mint fele „közepesen aktívnak”, egyharmaduk „aktívnak” ítélte magát, 12,7 százalékuk azonban úgy nyilatkozott, hogy fizikai aktivitása alacsony. A tanulmányba bevont tanulók 25 százaléka mondta azt, hogy tagja valamilyen sportcsapatnak.

Miután a kutatók összegyűjtötték az információkat, felfedezték, hogy amennyi időt a közösségi oldalak böngészésével töltenek a diákok, az egyre több időt vesz el a testmozgástól, a fizikai aktivitástól. A tanulmány arra is rávilágított: a nagy Facebook- vagy Twitter-rajongókra kevésbé jellemző, hogy valamilyen csoportos sporttevékenységben vegyenek részt.„Az idő véges dolog, tehát nem túl jó ötlet a közösségi oldalakon „lógni” és ezzel elvenni az időt más tevékenységektől. Tanulmányuk azt sugallja, hogy a fizikai aktivitás az egyik, amelyre nem szánnak a fiatalok időt”
– mondta el Dr. Wendy Cousins, az Ulster egyetem pszichológusa és a tanulmány vezetője.

„Eredményeink érdekesek, de meggyőzően azért még nem bizonyítják, hogy a közösségi oldalakkal foglalkozás kevesebb fizikai aktivitást okoz. Több kutatás elvégzésére van szükség, hogy lássuk, valóban kövérít-e a Facebook vagy a Twitter” – tette hozzá a szakember.

A tanulmány eredményeit a brit pszichológiai társaság éves konferenciáján ismertetik a héten az angliai Liverpoolban.


B.A.

Forrás >>

Kép: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1718 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x