A Változás titkai
Címlap / Szépség-Egészség / A Változás titkai

A Változás titkai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Mostanában egyre többször hallani, hogy a felgyorsult változások korát éljük. Mi lehet e mögött a kijelentés mögött? Mi lehet ennek az oka? Lehet-e új válaszokat adni a világ újabb és újabb kihívásaira? Erre keressük a választ egy rendhagyó megközelítésből a következő két részes cikkünkben. 

Napjainkban nagyon sok ember érez valami megmagyarázhatatlan nyugtalanságot, feszültséget, és sokan keresnek valamit, amit nem is igazán tudnak megmagyarázni.
Mindenki másképp fogalmazza meg magának és másoknak a jelenséget: „beáramlik ebbe a dimenzióba egy hatalmas energia, emelkedik a frekvencia, tudatváltás lesz/van.”
Persze vannak racionálisabb magyarázatok is, mint a gazdasági nehézségek, a pénzügyi válság vagy egyszerűen az emberi kapcsolatok súrlódásai vagy felszínessége. Persze még hosszan lehetne sorolni a példákat az egyéni tapasztalatoknak megfelelően.

Amikor a formátlan, tiszta, teremtő energia az emberen keresztül belép a tér – idő - anyag rendszerbe, akkor a polaritások megjelenése elkerülhetetlen. Ennek oka, hogy a folyamathoz nélkülözhetetlen az elme, amely viszont csak az ellentétek és fix viszonyítási pontok fixálásával képes létrehozni és értelmezni az élet jelenségeit. A megnövekedett energia és a polaritás természetesen az emberi idegrendszerben (elmében) is megjelenik. A félelem és a szeretet, a ragaszkodás és a szabadság, a kirobbanó lelkesedés és az értelmetlenség érzése nagyon jó példák arra, miként ölt formát az energia.
Az okozza a nehézséget, hogy az adott pillanatnak megfelelően az ego azonosul az egyik véglettel, s az egyén a két véglet között ingadozik. S ez fogja szülni azokat a gondolatokat, érzelmeket, melyekben él az egyén, és amelyek meghatározzák a cselekedeteinket.

S itt lép a képbe a Tudatosság, ami azt jelenti, nem azonosulunk a pillanatnyi állapottal és nem reagálunk automatikusan a külvilág hatásaira, hanem új, eddig nem használt nézőpontból szemléljük a helyzetet. Ennek megfelelően új, spontán és kreatív válaszaink lesznek. Már nem pusztán reagálunk, hanem cselekszünk.

Ez a felismerés ad kreatív, új nézőpontokat, szemléletet és megoldási lehetőséget. Tehát a helyzetnek megfelelően spontán cselekvés jelenik meg a reaktív, sablonos, elhárítási mechanizmusokkal szemben. Kis gyakorlással bárki állandósíthatja magában az ehhez megfelelő mentális éberséget, s ezzel képes építő teremtő módon felhasználni azt a jelenséget, amelyet tudat alatt napjainkban oly sokan megéreznek.


Egy kis szufi történeten keresztül érthetőbbé válik, mi is a sablonok használatának hátránya:
Mullah Naszrudin barátja este sétál hazafelé, s látja hogy az utcai lámpa fényénél Mullah keres valamit. Kiderül, hogy elhagyta a kulcsát, így a derék barát szó nélkül nekiáll segíteni, de nem találják sehol, pedig mindent átnéztek. Egy idő múlva a barát - mivel tudja, milyen furcsa ember a Mullah - elkezd gyanakodni, s megkérdezi: „Biztos, hogy itt vesztetted el?”
Mullah azonban csak legyint: „ Á,  dehogy. Bent a kertben.”
„Akkor miért itt keressük?” – kérdezi a barát megdöbbenve ezen az ostobaságon.
„ A kertben úgysem találnánk. Ott teljesen sötét van, itt viszont világos. ” – mondja a Mullah természetes nyugalommal.

Nevethetünk a történeten, de sokszor mi is cselekszünk úgy, hogy tudjuk, valahol máshol kellene keresgélni, mint ahol most tesszük, de az elme a megszokások miatt a régi helyen és a régi módszereket adja kezünkbe.  Ennek oka, hogy az elménk csak a régi helyzetek emlékeiben tárolt válaszokat tudja behozni megoldási lehetőségként. Ha csak az elméjére hallgat az ember, akkor kész gondolati-érzelmi alapú cselekedetek dominálnak, s a válaszok  sablonossá válnak. S ami egykor működött, nem biztos, hogy most is megállja a helyét. Ezért kell a tudatosság, ami a kreativitás és a kreatív válaszok alapja.

Következő cikkünkben megvizsgáljuk, mit jelent a Figyelem és a Szándék átalakító-teremtő-gyógyító ereje, a Tudatosság békéje, s hogyan segít mindebben a jóga új dimenziója, a harmadik évezred  jógája: a kvantumjóga.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3425 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x