Gyógyító mozdulatok: a bodywork
Címlap / Szépség-Egészség / Gyógyító mozdulatok: a bodywork

Gyógyító mozdulatok: a bodywork

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

A bodywork kicsit olyan, mint a tánc, ugyanakkor egyszerre mozdulatok és érintések gyógyító sorozata is. Az egyik leghatékonyabb gyógymód az önbizalom és a világba vetett ősbizalom helyreállítására. 

Mit jelent a bodywork kifejezés?
A bodywork szót általában táncterápiának fordítják, azonban én jobb szeretem a mozdulatterápia vagy az érintésterápia fogalmakat. Valójában sokkal jobban is fedi a bodywork jelentését, hiszen a legtöbb esetben szó sincs olyan mozdulatokról vagy mozdulatsorokról, amit a hétköznapi nyelvünkben táncnak nevezünk.

Hogyan hat?
A testben rengeteg információ lakik rejtve. Annyira sok és oly régről, hogy talán nem is sejtenéd. Testünkben hordozunk minden emléket foganásunk óta. Minden benyomást, érzetet, hangot, érzelmet. Ha ebben mélyen belegondolsz, ez valami egészen elképesztő.
Tudatos emlékeink, olyanok, melyekben a képek, hangok, illatok, ízek, szavak egyszerre vannak jelen, a szavak előtti időből általában nincsenek. Ezeket az emlékeket azonban a test megőrizte.
Ezek a történések (melyeket foganásunk és nagyjából 3 éves korunk közt éltünk át) rendszerint jóval meghatározóbbak, mint azok, melyeket azután éltünk át. Képzeld úgy el, mint egy puha gyurmadarabot. A legkisebb hatások is mély nyomot hagynak benne, és ahogyan fokozatosan szilárdul, egyre erőteljesebb hatás kell ahhoz, hogy jelentős változást idézzen benne elő.


Majd’ minden olyan gondolatunk, amely önmagunkról és a világról általában szól (pl.: „a világ nem biztonságos hely”, „velem mindig kitolnak”, „engem úgysem szerethet így senki”) valamely korán átélt élményünknél gyökerezik.
Mi történik, amikor ráébredsz ezekre a negatív gondolatokra? Könnyen lehet, hogy megpróbálod őket átváltoztatni. És lám, sikerül is! Pozitívan beszélsz önmagadról, ami valamennyire segít. Ám van ennek egy határa.

Miért?
Mert kicserélted a fán a leveleket, de nem gyógyítottad meg a gyökeret. És ott, a gyökérélményeknél igen sok olyan beidegződés van jelen, melyek hátráltatnak bennünket.
Ezért a test bölcsességéhez fordulunk a bodywork módszerével.

Mit jelent ez?
Lehet egy gyakorlat teljesen kötött. Ekkor nincs szabad mozgási lehetőség, hanem kötött (és egyszerű) mozdulatlanság vagy mozdulatsor az instrukció. A különböző emberekre a legkülönbözőbb módon hat ugyanaz a gyakorlat attól függően, milyen élmények érték kicsiny gyerekkorában. Van, akiben nevetést, van, akiben haragot vagy szomorúságot ébreszt ugyanaz a mozdulat, érintés, zene.

Vannak olyan gyakorlatok, melyek csak részben mondják meg, mit csinálj a testeddel, és részben szabad vagy. Itt már elkezdi a tudattalan belefogalmazni magát a testedbe, sok mindenről árulkodik, és úgy, hogy egy-egy gyakorlatsor után beszélgetünk az átéltekről, felszínre hozzuk, amit csak lehet, és igyekszünk megérteni a mozdulatok, formák okát.

Végül pedig vannak meglehetősen szabad instrukciók, melyben inkább fogalmakkal formál a terapeuta. Pl.: egyikőtök legyen virág, a másikótok a nap. Itt szabadon fejezheted ki a testeddel, mit jelent számodra virágnak vagy napnak lenni, és az utána következő beszélgetésben elkezd világossá válni, hogy bármilyen formát is öltünk, mindenben a saját személyiségünket, a saját múltunkat, elakadásainkat találjuk meg, és mindezek átélésével lassan-lassan felülírjuk, és egyre több örömöt vagyunk képesek magunkba fogadni.Ez könnyű?

Vannak olyan emberek, akik valami miatt könnyen értik a bodywork nyelvét, és vannak, akiknek ez nehezebben megy. Ám akárhogyan is: óriási hozadéka van mindenki számára.

Mi ez a hozadék?
Ami a legáltalánosabban hiányzik az emberekből, az a biztonságérzet. A bodywork ezt igen nagy hatékonysággal gyógyítja.  Olyan mély biztonsággal itat át, amellyel egyetlen általam ismert módszer sem. A bizalmatlanság ugyaninnen gyökerezik, így pontosan ugyanígy hat erre is.
Az elszakadástól  és a kiszolgáltatottságtól való félelemre és annak fájdalmára is gyógyír, ahogyan a magány ürességére is.
A párkapcsolatokban jelentkező intimitás elvesztését képes visszahozni, és a kapcsolatok általa jóval mélyebbé, intenzívebbé és örömtelibbé válnak, mint akár a kezdeti, nagy szerelem idején voltak. Olyan bizalmat épít ki, olyan figyelemhez segít hozzá az érintésben, melyet a legtöbb ember csak titkolt vágyaiban mer vágyni.

Következménye a bodyworknek idővel az önbizalom növekedése is.

Mindezek miatt szívből ajánlom ezt a módszert, ha úgy érzed, szívesen vennéd, ha mélyebb biztonságérzeted lenne, ha szeretnéd, hogy a magány kínzása alábbhagyjon, ha több szeretetre vágysz, és örömmel vennéd, ha az önbizalmad növekedne.

Legközelebb nálam a Négy Elem Élménycsoporton élheted át ezt, és töltődhetsz fel az elemek nyugalmával, erejével, gyönyörűségével.

http://dite.hu/rendezvenyeink/csoportok/negy-elem-elmenycsoport


Szeretettel várlak!

Cserményi Csilla Virág Flo


Képek: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10263 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x