Iszol te eleget?
Címlap / Szépség-Egészség / Iszol te eleget?

Iszol te eleget?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A víz szerepe az ember számára elsőrendű, hiszen testünk 70%-a vízből áll. Testünkön belül ez a víz szállítja az információt, viszi az energiát, s minden olyan dolgot elvégez testünkben, amit víz nélkül nem lehetne. A vízhiány sejtszintű megbetegedést okoz a testben, és komolyabb problémákig is fajulhat. Nemcsak a bevitt folyadék mennyisége és minősége számít, de a megfelelő időzítés is. Ötletek a természetgyógyásztól.  

Agysejtjeink számára például létfontosságú, hiszen vízre, cukorra, és oxigénre van szükségük, életképességük megtartására és normális működésükhöz. A vízhiányból fakadó betegségek nagy számban fordulnak elő, és igen sokfélék lehetnek. Ha testünk valamelyik pontján vízhiány, dehidratáció lép fel, akkor hatalmas problémával kerülünk szembe, ez ugyanis sejtszintű megbetegedést jelenthet. Sajnos a vízhiányos sejtek nem tudnak megfelelően működni a szervezetben.

Fontos! Nem elég, hogy sok vizet kell innunk, de az időzítés is nagyon fontos! A megfelelő időben fogyasztott víz maximalizálja az emberi test működését, regenerál, és kijavítja az eltéréseket!
  • 2 pohár víz rögtön felébredés után felébreszti a szervezetet, segíti a belső szervek működését.
  • 1 pohár víz az étkezés előtt 30 perccel elősegíti az emésztést, csökkenti a savszintet.
  • 1 pohár víz a fürdés előtt csökkenti a vérnyomást.
  • 1 pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést, és az alvás közben gyakran előforduló szívrohamot, valamint pihentető alvást biztosít.

Mennyi vizet igyunk?

A jó minőségű víz a testnek gyógyszer. Elfogyasztásra a testtömeg 1/33-át javaslom, ami átváltva pl. egy 60 kilós ember esetében napi 2.5 - 3 liter víznek felel meg. A test párolog. 24 óra alatt a test felületén 0,6 dl víz párolog el, levegővétellel szintén 0,6 dl-t veszítünk, amit hideg időben látni is lehet. A tényleges vizelet 1,8 liter naponta, ami 200 liter vér megtisztításából adódik.

Tehát az összes vízveszteség a szervezetnek napi 3 liter, s ennyit az év minden szakában be kellene vinnünk szervezetünkbe. Ha erre nem figyelünk, akkor testünk elkezd kiszáradni. Gondoljunk csak arra, ha egy virágot nem locsolunk többé, vajon mennyi ideig fog még élni?
 

Mit igyunk?

A vezetékes víz minősége nem túl jó, de iható. Véleményem szerint fogyasszanak ásványvizeket, de ne mindig ugyanazt a fajtát. Cserélgetni, váltogatni kell, hiszen mindegyik más minőségű, és különböző ásványi anyagokat tartalmaznak. A váltogatással elérjük, hogy egyik ásványi só sem lesz túlsúlyban szervezetünkben. Némelyek előnyben részesítik a nyers és friss táplálkozást, s bár én vitatkoztam ezzel a nézettel, azt a választ kaptam, minden gyümölcs és zöldség 70%-a víz, így nincs szükség a vízre.

Vízkúra
Itt említsük meg a gyógyvizeket, hiszen a Kárpát-medence ajándékai közé tartoznak a fogyasztásra alkalmas ivó-, ásvány- és gyógyvizeink. Ezen területen a földkéreg az átlagosnál jóval vékonyabb, így a föld magma hőhatása erőteljesebben érvényesül. Igen gazdagon, változatosan törnek fel a meleg vizek: Hévíz, Harkány, Hajdúszoboszló, Zalakaros, Gyula, hogy csak a leglátogatottabbakat említsem.

Biológiailag értékes mikro- és makroelemekben gazdagok, ezért nem csak, mint egyszerű termál, illetve fürdővizek, gyógyfürdők, hanem mint fogyasztásra szánt palackozott vizek is jelentősek.

Külön ki kell emelni az ivó-, ásvány- és gyógyvizek közül a Mátrában, Bükkön, a Gödöllői dombságon, a Budai hegységben, Balatonon, Zalai-forrásokban, a Kárpátokban és az Alpokban található vizeket. Ezek nagy töménységű, világviszonylatban is egyedülálló gyógyvizek csoportját alkotják.

Mindenesetre az bizonyos, hogy vizeink a népbetegségek (reuma, cukorbetegség, csontritkulás, szív- és érrendszeri betegségek, stb.) megelőzésében és gyógyításában nagy jövő előtt állnak.

A jó ivó- és ásványvizek kellő mennyiségben tartalmazzák a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi sókat. A biológiailag értékes ásványi són ma már az emberek szerencsére nem a közönséges konyhasót értik, melyről köztudott, hogy túlzott fogyasztása különböző betegségek, pl. magas vérnyomás, vesebetegség, stb. forrása lehet.

Az ivó- és ásványvizekben előforduló sók közül most csak néhányat említenék meg. A kalcium és a fluor például a fog- és csontképzésben, a magnézium a sejtek működésében, a szív- és érrendszeri betegségek gyógyításában, a vas a vérképzésben, a jód nem csak a golyva és a kreténség megelőzésében és gyógyításában, hanem a normális testi és szellemi fejlődésben, a kén pedig az anyagcsere-folyamatokban nélkülözhetetlen. A cink hiánya például gyorsabb öregedést eredményez. Még a legközönségesebb mérgeknek is, mint például az arzén és az ólom, mikromennyiségben fontos élettani szerepük van.

 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6314 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x