Előzd meg az öregedést egy titkos módszerrel!
Címlap / Szépség-Egészség / Előzd meg az öregedést egy titkos módszerrel!

Előzd meg az öregedést egy titkos módszerrel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

A nyugatiak többsége úgy véli, hogy a napi rendszeres testedzés lassítja az öregedést. Ám azok sem élnek tovább az átlagos, nem sportoló embereknél, akiknek a teste látszatra a legedzettebb. A test működését a belső szervek és mirigyek táplálják, a szerveket és mirigyeket pedig a csontvelő építi és fiatalítja a vérképzés révén. A nyugati fitneszrendszerek elhanyagolják a belső szerveket, a csontokat és a véredényeket, csak az izmokra összpontosítanak, ami végeredményben kimeríti a belső szervek rendszerét. 

Az öregedés megfordítása
A Csontvelő Nei Kungban Mantak Chia mester megosztja a csontvelő „újranövesztésének”, a csontok erősítésének valamint a szervek és mirigyek fiatalításának taoista testi-szellemi módszereit. A Páncélinges Chi Kung haladó folytatásaként a Csontvelő Nei Kungot a kínai orvoslás és a harcművészetek területén oly annyira áhított „acél test” elérésére fejlesztették ki. A módszer technikái, a csontlégzés, csontösszenyomás és a szexuális energiamasszázs révén energiát juttat a csontokba, és újjáéleszti a csontvelőt, megfordítja az öregedés hatásait. A módszer serkenti a hormontermelést, ami megelőzi a csontritkulást. A könyvben megtalálható a chi súlyemelés és az „ütögetés” gyakorlatának leírása, amelyek méregtelenítik a testet.

A „Csontvelő Nei Kung” elnevezés meglehetősen rejtélyesen és ezoterikusan hangzik. Chia mester eredetileg a „Páncéling Chi Kung” haladó szintjeként tanította. Megértésünket segítheti azonban ezen kínai kifejezéseket körbevevő kulturális környezet vizsgálata. Kínában ezernyi különböző Chi Kung gyakorlat létezik, amiket harcművészek és meditációs mesterek oktatnak. A Chi Kung kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy „a légzéssel folytatott gyakorlatozás”, ami magában foglalhat bármilyen gyakorlatot, ahol a test energiával való telítésére légzést alkalmaznak. A fizikális légzés életre kelti a „finom lélegzetként” is értelmezett Chit, ami fokozott testi és tudati erőt vált ki.

A Chi Kung és a Nei Kung
A Chi Kung még mindig olyan népszerű, hogy egy közelmúltban Kínába tett utazásom során több száz kínait láttam összecsődülni egy vándor színtársulat szabadtéri előadására, ami mutatta, hogy a Chi Kungnak még mindig elsőrangú megítélése van. Ezek a különösebb izomtömeg nélküli Chi Kung művészek látványos mutatványokkal kápráztatják el a nézőket, például vastag acélrudakat hajlítanak meg a nyakuk lágy részén. Téglákat törnek szét a fejükön, hagyják, hogy teherautók hajtsanak át rajtuk, és csupasz bőrükkel állnak ellen éles késeknek.

A Nei Kung nagyon közeli rokona a Chi Kungnak. Jelentése az, hogy „belső erővel gyakorolni” és magában foglalja a fizikai légzőtechnikák alkalmazása nélküli testi-tudati erő felépítését. A tudati összpontosítás, belső képzetalkotás és a testi-energetikai folyamatok mély belső érzékelésének kifejlesztése a Nei Kung technikák ismérvei.

Az Egyetemes Tao Központokban oktatott legtöbb belső alkímiai módszer mind Nei Kung technika (például a Belső Mosoly, Mikrokozmikus Pálya, az Öt Változó Állapot Összeolvasztása, Kan és Li Egyesítése). Talán mert a Chi Kung módszereknél rejtélyesebbek, a Nei Kung gyakorlatok száma kevesebb, és hagyományosan sokat közülük titokban őriztek.

Az ebben a könyvben tárgyalt, korábban titkos Csontvelő Nei Kung módszerek megegyeznek azokkal, amelyekkel a „páncélinget” elsajátított vagy „acéltestet” kiművelt mesterekről szóló történetekben találkozunk. A filmlegendákkal ellentétben ez nem egy megkeményített hússal és izomzattal felruházott superman test, hanem egy olyan test belső ereje, aminek csontjait és szerveit olyannyira teletömték Chi energiával, hogy ellenáll az öregedésnek és a betegségnek. A kemény ütésekből vagy hirtelen esésekből származó testi feszültségnek ellenállni képes rugalmasság abból keletkezik, hogy Chivel töltjük meg a pólyákat, ami segíti a testet, hogy „lepattintsa magáról” a kívülről jövő erőhatásokat.

A Csontvelő Nei Kung mérhetetlen mennyiségű Chit hoz létre, emiatt veszélyes gyakorlat a türelmetlen tanítványok számára, akikből hiányzik az önfegyelem, hogy a felgerjesztett Chit meditáció által finomítsák. Mivel a test túlmelegedhet a túlzott energiától, a meditáció a biztonsági szelep, ami visszaalakítja ezt a nyers energiát annak eredendő Szellemévé vagy Shen-né.Nei Kung és belső alkímia

Az ősi Kínában a Chi belső művelését gyakorló taoisták a „csonttudatosság” elmélyülését nélkülözhetetlen lépésnek tartották a halhatatlanság megvalósítása felé vezető hosszú útjuk során. Számukra a csontok képezték azt a titkos kulcsot, amellyel képesek voltak stabilizálni vagy megalapozni a Szellem életét az emberi testben. Mielőtt azonban ez lehetségessé vált volna, a csontokat meg kellett tisztítani, és azok rezgésszintjét – a csonttudatosságot – fel kellett emelni egy finomabb szintre. A Chi csontokban való mozgását arra használták, hogy felerősítsék a meridiánrendszeren, véren, belső szerveken, mirigyeken és idegrendszeren keresztül áramló Chi megtisztításának és finomításának folyamatát.

A klasszikus taoista szövegek szerint, amikor a Születés Utáni Chi – a születés óta az összes ételből, szexből, gondolatokból és érzelmekből megszerzett energia – kering a Mikrokozmikus Pályán, akkor fölkavarja a csontvelőben és az agyban tárolt Születés Előtti Chit. Ezt a Születés Előtti, más néven Ég Előtti vagy Eredendő Chit finomítjuk utána szellemi tudatossággá, és ez ad életet a Halhatatlan Embriónak az alhasban. Ez az Embrió növekszik utána, hogy Szellemi Gyermekké váljon, és végül a szellemileg érett ember „fénytestévé” vagy „Halhatatlan Testévé” kristályosodjon ki.

A csontok hozzák létre a különleges energiavezetékek (mint például a test közepének tolócsatornáját alkotó „Chong mo” és a test körül spirálisan áramló „övcsatornák”) működését támogató függőleges szerkezetet az emberi testben. Ezek a vezetékek lehetővé teszik számunkra, hogy antennaként működjünk, és energiát fogadjunk be a Föld, a Hold, a Nap és a csillagok elektromágneses mezőiből – melyek az isteni természet érzékeléséhez vezető lépcsőfokok.

Ennek fényében egy egész könyv a Csontvelő Nei Kungról nem tűnik olyannyira képtelen és ezoterikus témának. Néhány évvel ezelőtt ez a téma csak harcművészek szűk köréből váltott volna ki érdeklődést, a Csontvelő Nei Kung gyakorlatait azonban hétköznapi emberek is végezhetik, akik egyszerűen testi létezésükben szeretnének megalapozottabbak, egészségesebbek és szilárdabbak lenni. Ezeket a gyakorlatokat régen, az ősi Kínában rendkívüli titoktartás övezte, ma azonban a Tao titkai virágként kinyílnak, és a csodás illat bárki számára hozzáférhető, aki vonzódik felé.

A csontok egészsége
A csontok egészségéről szóló modern, népszerű irodalom leginkább a csontritkulás megelőzése céljából a táplálkozási tanácsadásra és ásványi kiegészítőkre szorítkozik. Ez a betegség, ami a csontokat a korral törékennyé teszi, ahogy elfogy belőlük a kalcium, komoly tragédia az időseknek, különösen a nőknek, menopauza után. A közelmúltban készített tanulmányok azonban kimutatták, hogy a kalciumpótlók a csontritkulás megállításában kétes értékkel bírnak.

Tudományos tanulmányok szerint a csontritkulás folyamata akkor fordul vissza, ha a csontokra finom nyomást kifejtő és így azokat karbantartó gyakorlatokat egyesítik a test megfelelő hormonális egyensúlyával. A Csontvelő Nei Kung edzi a csontokat, fokozza a csontok sűrűségét, míg a Szexuális Energiamasszázs technikája segít a hormontermelés serkentésében. Nők millióinak segítenének ezek a gyakorlatok a csontritkulás megelőzésében.

A Csontvelő Nei Kung lehetőséget biztosít, hogy felfedezzük fizikális testünk magját, és megtanuljuk, hogyan gyökereztessük le szellemi lényünket a horgonyként szolgáló szilárd testben. A jótékony hatások egyetemesek, megtanítják nekünk, hogyan használjuk mélyen a csontjainkban rejlő tudattalan erőt, és lehetővé teszi az evilági hétköznapi használatot csakúgy, mint a szellemi célok felé irányulót is.

A következő lépés tőlünk függ. Kísérleteznünk kell a Csontvelő Nei Kung gyakorlatokkal, míg azt érezzük, hogy ez a Chiről alkotott ősi tudás élő jelenné válik a csontjainkban. Ahogy Mantak Chia szereti mondani: „Ha csinálod, megszerzed.”


Michael Winn

Forrás >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4823 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x