Itt a tavasz, ChiGyalogolj!
Címlap / Szépség-Egészség / Itt a tavasz, ChiGyalogolj!

Itt a tavasz, ChiGyalogolj!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

A ChiGyaloglás energiát adó és járható módszer a jó erőnlét és egészség megszerzéséhez a sok más sportra jellemző feszültség, stressz és sérülésveszély nélkül. Ez egy teljes fitneszprogram, amellyel az erőnlét tetszőleges szintjét elérhetjük. 

Mi is az a ChiGyaloglás?
Ez a világ legkönnyebben hozzáférhető testmozgás-fajtája. Gyorsan formába hozza az embert, és drámai módon javítja a közvetlen és a hosszú távú egészséget. Azoknak, akik egy fitneszprogram elkezdését fontolgatják, gyaloglással nem csak könnyű indítani, fájdalommentesen és örömtelien, hanem emellett óriási és hosszú távú lehetőségeket is tartogat. A gyaloglás csodálatos dolog, és sok ember életének természetes része. Sok európai országban bevett szokás a vacsora utáni séta. De akár szükségből gyalogol az ember, akár mert élvezi vagy mert az egészségén akar javítani, ChiGyaloglás bármely gyalogló tervbe beilleszthető, és határtalan lehetőségeket kínál az egészségünk és általános közérzetünk megjavításához.

A ChiGyaloglás a taichitól, a test energetikai egyensúlyán alapuló ősi harcművészettől kölcsönzött elvekből merít. A taichiban az egyensúly egyszerre eszköz és cél. Ugyanez igaz a ChiGyaloglásra is. Például, energiaegyensúlyt teremthet az életében (a cél), ha egyensúlyt hoz létre a testében, megfelelően beállított gerinccel, kiegyensúlyozott gyalogló formával és egy nagyszerű programmal (ezek az eszközök).

A kínaiak szerint a chi (közelítő ejtése: csí) a dolgokat mozgató életerő. Meridiánok rendszerén áramlik a testünkön keresztül. Ezek elektromos áramkörökhöz hasonlíthatóak, amelyek az egész testben keringetik a chi-energiát, eljuttatják a belső szervekbe, az izmokba és a nyirokrendszerbe. A létezése a testben tudományos eszközökkel nem mutatható ki, ám a kínai akupunktúrás gyógymód hatékonyságát mindenféle betegség gyógyításában dokumentálták az inkontinenciától a rákig. Nemzedékek során át a kínaiak megtanulták érzékelni és irányítani ezt a kifinomult energiát a taichi és chikung gyakorlatai révén. Félreértés ne essék, nem kell ismernünk a taichit ahhoz, hogy érezhessük és irányítsuk a chi-t. A ChiGyaloglás gyakorlatok révén megtanulhatod, hogyan alakítsd ki a chi egész testbeli szabad keringéséhez megfelelő körülményeket, továbbá hogyan csapolhatod meg ezt a határtalan energiaforrást a járásban ezzel az Öt Tudatos Lépéssel. Feltárul a chi és a gyaloglás kapcsolata, és az, hogy hogyan férhetsz hozzá ehhez a mindig rendelkezésére álló energiaforráshoz a gyaloglás révén. A ChiGyalogláshoz még csak a chi fogalmát sem kell ismernünk. Mindazonáltal még több energiát érezhetünk – és ez az, ami igazán számít.

Az elme összhangja
A ChiGyaloglás edzi az elmét is azáltal, hogy a technikára kell összpontosítani a test edzése közben. A test és az elme összhangjának megteremtése bármely sikerre aspiráló fitneszprogram elengedhetetlen összetevője. A ChiGyaloglásban ezt a testi-elmei készséget testérzékelésnek nevezzük: az elme „figyel” a testre, azután irányítja a megfelelő mozgásbeli változtatásokat. Ezután ismét figyelünk, és szükség szerint újabb korrekciót végzünk, például egy kicsit jobban lendítjük a kart vagy magasabbra emeljük a fejünket. Ezzel a módszerrel kommunikációs kapcsolatot hozunk létre a test és az elme közt, ezáltal létrehozhatjuk a test, elme és szellem számára szükséges energiákat. Például, ha hajlamos vagy felhúzni a válladat, megtanulhatod ellazítani gyaloglás közben, ha alkalmazod a könyvben található számos relaxációs fókusz valamelyikét. Amint a feszültség eltűnt, az energia ismét akadálytalanul áramolhat a vállban, ami tiszta fejet és energikusságot eredményez.

Hol találsz hozzá segítséget?
Danny Dreyer: ChiGyaloglás című könyvében. Kiadta a Lunarimpex, beszerezheted itt >>


Ebben a könyvben a gyaloglás legforradalmibb megközelítésével találkozhatsz a gyaloglócipő feltalálása óta. A szerzők így vallanak erről: "Első könyvünkben, melynek címe ChiFutás -- Forradalmi módszer az erőlködés- és sérülésmentes futáshoz, meg akartuk osztani a futókkal a fájdalom és sérülés nélküli futás lehetőségét, amit pedig oly sokan társítanak a futáshoz. Ebben a könyvben visszatérünk első szerelmünkhöz, a gyalogláshoz. A nyolcadik fejezetben pedig írunk az egyik legkedvesebb időtöltésünkről, a túrázásról."

Részletek a könyvből: ChiGyaloglás, taichi és igazodás az életerőnkhöz
Ebben a könyvben ön a gyaloglással legforradalmibb megközelítéssel találkozhat a gyaloglócipő feltalálása óta. Tíz éve vettem részt az első taichi órámon, egy barátom ajánlására. A taichi mindig szórakoztatott, mert fel akartam deríteni édesapám révén kapott kínai gyökereimet. Amikor besétáltam aznap este az edzésre, és figyeltem Xilin mestert, ahogy erőteljes, mégis kecses módon vezeti az edzést, igen erős otthonosság-érzet söpört végig rajtam. Ugyanazt a jóleső ismerősséget éreztem, amit akkor, ha egy régi baráttal találkozom az utcán. Rögtön tudtam, hogy ez az, ahol lenni akarok. A következő két évben megtanultam teljesen új módon viszonyulni a testemhez és a mozgáshoz általában -- ez a mozgás a véletlenszerű, mindenféle módszer nélküli mozgás helyett tudatos, központból irányított. Amikor Katherine és jómagam elkezdtük a gyaloglásra alkalmazni ezeket az elveket, és másokat is tanítottunk arra, amit felfedeztünk, viszonylag rövid idő alatt igen látványos eredményeket értünk el. A fájdalmak és kellemetlenségek sorra tűntek el. A tanítványaink megfigyelték, hogy messzebb és gyorsabban valamint sokkal könnyedebben és élvezetesebben tudnak elgyalogolni. A távgyalogló tanítványaink sokkal hamarabb kipihenték egy-egy táv fáradalmait.

Azóta több ezer embert láttam, akik megtanulták, hogyan férhetnek hozzá az energiájukhoz (chi) és irányíthatják azt a ChiGyaloglás révén, és élvezhetik az életükben teremtett egyensúly és harmónia megannyi előnyét. Íme, egy különösen izgalmas történet az amerikai fegyveres erők egyik nyugalmazott ezredeséről, aki jelenleg Kolumbiában dolgozik a kábítószerterjesztés ellen:

Katherine,
Épp most tértem haza egy kolumbiai hét után, amikor az ottani rendőrséggel megtaláltunk és felszámoltunk egy kokainlabort. Ezek a laborok mélyen a dzsungel szakadékaiban vannak elrejtve.

A tipikus művelet úgy indul, hogy egy helikopter letesz minket egy hegygerincen, majd meredek ereszkedés következik a laborhoz. A labort megsemmisítjük, ezután jön a mókásabbik rész: visszakapaszkodni a leszálló zónába. Ezen kapaszkodók némelyike egy óránál is tovább tarthat. Húsz kilós menetfelszereléssel.

A héten alkalmaztam az alapelveket az „életemre” is. Nem izomból, inkább „chi-ből” teljesítettem az utat felfelé. Az elvekre és a fókuszokra figyeltem, nem a rémisztő feladatra. Eredmény: ez volt a legkönnyebb hetem, mióta elkezdtem ezt a munkát. Minden reggel menetre készen pattantam ki az ágyból, mintha semmit nem csináltam volna az előző nap -- nem úgy, mint hatvanöt kollégám.

A második nap megosztottam a felfedezéseimet a társammal, és ahogy az várható volt, ő is ugyanazt tapasztalta. Azt tervezem, hogy elmondom ezeket a pontokat a kolumbiai rendőrségnek.

Alighanem írniuk kéne egy másik könyvet a Mount Everestre induló expedíciók részére.

Tisztelettel, KevinForrás: Lunarimpex
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3049 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x