Hétvégén roppant a magyar
Címlap / Szépség-Egészség / Hétvégén roppant a magyar

Hétvégén roppant a magyar

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Talán salátát eszünk a tévé előtt? Párolt zöldséget csipegetünk akciófilm közben? Dehogy! Hétvégén roppant a magyar! 

MIért van az, hogy ha a ropogtatnivalóra gondolunk akkor elsőként mindig a chips jut eszünkbe? Miért nem követjük délebbre élő embertársaink szokásrendszerét és ropogtatunk olajos magvakat - mogyorót, pisztáciát - egy izgalmasabb horrorfilmnézés közben vagy csenünk el egy-egy szem mandulát társunk kistányérjából miközben a legújabb bestsellert olvassuk?


Ripp-ropp
A hétvégi családi és baráti összejövetelek fontos kelléke a sós ropogtatnivaló, ezek közül is a legnépszerűbb választás a burgonyachips: a kutatás során az 1400 megkérdezett fogyasztó közel negyede hetente, közel harmada pedig havonta fogyasztja. A kutatásból az is kiderül, hogy
válaszadók nagyobb része mindenevő, azaz szívesen ropogtat a burgonyaszirmokon kívül magvakat, pereceket és puffasztott termékeket is. 17%-uk viszont kizárólag a mogyorófélékhez ragaszkodik.

 

A statisztikai adatok szerint a magyarok igazán visszafogottak a világátlaghoz képest: egy főre átlagosan napi 0,9 g chips jut, ami a napi energia-bevitel mindössze 0,2 %-át adja, a sóbevitelünknek pedig csupán a 0,1%-át. 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2863 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x