Zalakaros - nyugalom és wellness
Címlap / Szépség-Egészség / Zalakaros - nyugalom és wellness

Zalakaros - nyugalom és wellness

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Te is azt gondolod, hogy csak reumás, idős öregurak és csúzos hölgyek járnak ide megfáradt tagjaikat áztatni a gyógyvízben? Itt az ideje, hogy felfedezd Zalakaros legújabb arcát! 

Hiszen ebben a régesrégi fürdővárosunkban sem állt meg az élet az utóbbi néhány évtizedben, szerencsére. Mivel Zalakaros büszkélkedhet az egyik legrégebbi gyógyfürdővel az országban, talán emiatt is hisszük azt, hogy ide csak a gyógyulni vágyó idősek járnak. Az utóbbi időben viszont számos fejlesztés történt a városban, így ma már a megújult Zalakaros számtalan élményt tartogat fiataloknak, családosoknak egyaránt.

Az első dolog, ami lenyűgözött, amikor ide érkeztem, az a takaros házak és kertek sokasága városszerte.  És ez nem csupán az első benyomás volt, mivel bebarangoltam szinte az egész környéket, útba ejtve néhány környező falut is. Szinte kivétel nélkül mindenütt ez a szívet melengető rend fogadott: szépen rendezett udvarok, csinosabbnál csinosabb virágágyások, ízléses kertek és parkok, a szőlőhegyen kedves présházak és hétvégi házak. Ami pedig külön öröm, hogy az erdőket errefelé ugyanilyen becsben tartják: nem nagyon találkoztam eldobált szeméttel!


A városkát, sőt a környező falvakat a sportosabb kedvűek gyalogszerrel vagy biciklivel is felfedezhetik, de ha valakinek nincs kedve se tekerni, se sétálgatni, de azért pislákol benne némi kalandvágy, akkor feltétlenül próbálja ki a Segwayt! Ennek a jópofa önegyensúlyozó eszköznek a használatát körülbelül 5 perc alatt meg lehet tanulni, s utána már lehet is vele suhanni a barátságos zalai dombokon – több vezetett túrára is benevezhetünk, amelyek a városban és a környékbeli erdőkön, sétautakon vezetnek végig. Nem elhanyagolható szempont, hogy ez a precíz kis szerkezet csendes és környezetbarát, így nem verjük fel vele az erdők csendjét és nyugalmát.


Már csak azért is érdemes itt Zalakaroson segwayezni, mert ezen kívül még a Mátrában vagy Budapesten van erre lehetőség az egész országban, és persze, nem utolsósorban, nagyon jó móka és tényleg bárki meg tudja tanulni a használatát!


Én emellett vágytam egy kis plusz testmozgásra, úgyhogy gyalog indultam neki a domboknak – a különleges nyugalom és az érintetlen természet szépsége tényleg lenyűgöző élmény volt. A helyiek egyik legkedveltebb és leggyakrabban látogatott pihenőpontja a kilátó – ennek ellenére épp innen néhány száz méterre találkoztam őzekkel. Innen ellátni egészen a Kis-Balatonig (ez a tájvédelmi körzet szintén megér néhány látogatást), nem mellesleg remek rétest adnak az itteni vendéglőben.


A zalakarosi pincékben a jó borok kedvelői is megtalálják számításukat

A térdemnek azonban nem tett túl jót a hosszúra nyúlt gyalogtúra, úgyhogy alig vártam, hogy a fürdőbe érve én is megáztathassam fájó ízületeimet – a térdfájás, amivel egyébként időről időre szembesülök, másnapra nyomtalanul elmúlt! A zalakarosi gyógyvíz Európában is egyedülálló összetétele és az itt található vízkészlet nagysága miatt: ez a különleges gyógyerejű víz köztudottan kiváló az ízületi bántalmak gyógyítására, emellett nőgyógyászati panaszokra is ajánlják.


A Kis-Balaton madártávlatból - Zalakarosról is kirándulhatunk ide
 

Ma már egyre többen vannak, akik az élményekben gazdag nyaralás mellett szabadságuk vagy akár egy rövidebb wellness hétvége alatt szeretnének egészségükkel is törődni. A valódi testi-lelki felüdülésre, gyógyulásra vágyók Zalakaroson is megtalálják az igényeiknek - és nem mellesleg a pénztárcájuknak is - megfelelő szépítő, gyógyító, megelőző kezeléseket.

A wellness szolgáltatások és a nagyrészt a gyógyvízre épülő orvosi kezelések ötvözete, a medical-wellness az egyik legújabb trend az egészségturizmusban, amely ma már Zalakaroson is az egyik legjelentősebb vonzerőt képviseli a kikapcsolódni érkező vendégek számára. Nemcsak a Gránit Gyógyfürdőben, de a szállodák nagy részében is válogathatunk az orvosi és gyógykezelések, wellness szolgáltatások széles választékából, így itt-tartózkodásunk alatt összekapcsolhatjuk a kellemeset a hasznossal: akár egy jó túrával, egy szépítő kozmetikai kúrával, egy lazító masszázzsal vagy egy orvos által felügyelt betegségmegelőző kezeléssorozattal támogathatjuk egészségünket.

Kolontár Elvira
természetgyógyász, tanácsadó
www.hazateres.net

Képek forrása:
marin - FreeDigitalPhotos
Civertan - Wikipedia
Zalakaros információs portál
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2989 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x