Mi van az akaraton túl: megengedés és elfogadás? II. rész...
Címlap / Szépség-Egészség / Mi van az akaraton túl: megengedés és elfogadás? II. rész

Mi van az akaraton túl: megengedés és elfogadás? II. rész

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az előző cikkben elméleti szinten vizsgáltuk meg az akarat képességének fontosságát, hasznosságát, és veszélyeit, elismerve annak érdemeit, és korlátait. Mivel azonban a Kvantum jóga a gyakorlati utat jelenti az önismeretben, és a vonzás törvényének alkalmazásában, jelen cikkben megnézzük miként is lehet beépíteni az akaratról szerzett új nézőpontot a mindennapokba. Ennek segítségével képesek leszünk ráérezni, mikor van itt az ideje a használatának, s mikor az elengedésének. 

Célod elérésének, vagy vágyad megvalósulásának folyamatában a legegyszerűbb, ugyanakkor a leghatékonyabb gyakorlat, tudatosítani azt a frekvenciát, ami annak beteljesedéséhez kapcsolódik. A következő lépésben éld meg azt, ami jelenleg benned van, és ami a pillanatnyi körülmények által megadatott, és jelenleg elérhető számodra. Ne reagálj automatikusan a benned megjelenő érzésekre, s ne akard az akaratoddal elnyomni és egysíkúvá tenni az érzelmeidet. Engedd meg a jelen pillanatot olyannak lenni amilyen. Természetesen, ha úgy akarod, akkor kezdj neki és változtass élethelyzeteden, de tetteid ne az elégedetlenségből, türelmetlenségből, és ellenállásból induljanak ki, hanem a megengedésből és elfogadásból. Ez a hozzáállás egy sokkal lágyabb ugyanakkor nagyon erőteljes energiát biztosít számodra.


Még a következő lépésben se arra fókuszálj, amit szeretnél. Annak is eljön az ideje. A jelenben azonban az még csak egy elképzelés a fejedben, jobb esetben már a szívedben. Az is valóságos, de még egy meg nem nyilvánult formában létezik. Ha csak azzal foglalkozol, ami még nem jelent meg az anyagi világban, akkor könnyen az örök álmodozók soraiban fogod magad találni, s onnan nagyon nehéz kikerülni. Ha pusztán az akaratod segítségével akarod elérni, akkor meg fogcsikorgató küzdelem árán éred el célod. Az hatékony lehet ugyan, de örömteli és kellemes már nehezen.

Ha azonban a kitartó cselekedetek során, akár csak pillanatokra is, de képes vagy elengedni célodat és a pillanatnyi helyzetedben cselekedni, meglátod, álmaid manifesztálásának eszközei és lehetőségei megjelennek a valóságodba. Bevonzod életedbe azt, amit szeretnél. Mégpedig azért, mert teret adtál a Tudatosságnak a manifesztációra. Vedd észre az elméd alkotta megvalósulási útvonalak korlátait. Ha csak azt vagy képes elfogadni, amit elméd lehetségesnek tart, akkor elzárod magad az élet végtelen lehetőségeitől. Tehát kell és szükséges az akarat, hiszen az adja meg a kitartást és a fókuszáltságot a cselekedetekben. Azonban időről időre el kell engedni, s át kell adni a teret egy lágyabb energiának. Haladóbb szinten már szinte művészi szintre kell emelni a „fókusz – kitartás – elengedés – fókusz” ciklikusság pulzálását az életünk eseményeinek körforgásában.

Észre kell venned, mikor van itt az idő, hogy megállj egy pillanatra. Rá kell érezned, hogy hol az a pont, amikor amit kerestél, már megvan. Egyszerűen csak még nem nyert fizikai formát. Amikor elengeded az eredményhez való kötődést és ragaszkodást, akkor esélyt adsz a lényed mélyebb erőinek, hogy megsegítsenek. Majd amikor itt az ideje a cselekvésnek, akkor újra mozdulj. Ebben az a nehézség, hogy a fej, s az általa használt eszköz, az akarat nem meri elengedni a célt. Ne aggódj, ha ellazítod az elmédet, s a szívedre helyezed a figyelmed, akkor érezni fogod, mikor van itt az ideje.

Sokat segít a folyamat egyensúlyának fenntartásában, ha Időről időre megvizsgálod az önmagaddal szemben támasztott elvárásokat. Nem tetted –e túl magasra a lécet? Nem raktál –e túl nagy súlyt a saját válladra? Biztos, hogy te nem tévedhetsz? Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, tedd le az öntudatlanul felvállalt súlyokat, és élvezd néhány pillanatra a „lét elviselhetetlen könnyűségét”


Már több cikkben kifejtettük, mennyire fontos tetteink kiinduló energiáival tisztában lenni, bármilyen célt is tűzzünk magunk elé. A karma törvényének már az alapszintű ismerete is hozzásegít a belátáshoz: a kiinduló frekvenciái a cselekedeteinknek előbb utóbb visszatérnek hozzánk. Ehhez a legfontosabb lépés az elengedés és a megbocsátás. Egyszerűen azért, mert a lelki feszültség és a sértettség érzete, csak a múltad emlékeinek fényében és a jövődbe kivetített képek felerősödésével lehet valóságos. Ha a múltat és a jövőt elengeded, akkor nézd meg mi marad! Csak a Csend és a Béke. S az abból kiinduló cselekedetek teljesen más energiákkal telítettek, és sokkal könnyebben elfogadják az Univerzum segítségét.

Szívből kívánom Neked ezen folyamat
 „művészi irányításának-játékának” megtapasztalását!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3938 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x