Nevető szemek - csábító sminkek
Címlap / Szépség-Egészség / Nevető szemek - csábító sminkek

Nevető szemek - csábító sminkek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Démokritosz szerint " a nevető szemű nők hasonlíthatatlanul szebbek, mint azok, akik mélabúsak és könnyezve érzékenykednek. A könnyek legföljebb annyi erényről tanúskodnak, mint a csepegő eresz." A szem ugyanis minden érzelmünket híven visszatükrözi. Boldogságot, fájdalmat, hűvösséget, melegséget, szeretete és gyűlöletet. Lesújtó, vagy naiv lehet a pillantás, csábos, vagy szűzies, boldog és csalódott lehet egy-egy tekintet. Minden ember, minden nő szemének "sugárzásával" hat, és ezt ügyesen használt kozmetikumokkal fokozhatja. 

Szemünk és a megterhelés
Szemünket folyton kitesszük a környezet ártalmainak. Elektroszmognak a monitorral, televízióval, a buszon - villamoson való olvasással, a levegőben található milliónyi piszokszemcsével, a rossz fényforrásokkal, a megerőltető összpontosítással. Éppen ezért a szem környékén válnak leghamarabb észrevehetővé az öregedés jelei is. A szemünk pihentetésére a rohanó világ kevés módot ad, így az okos és szépségükre odafigyelő nők különféle praktikákhoz folyamodhatnak.

Szemfürdő
Már a 19. Században is alkalmazták, nem csupán a smink eltávolítására, hanem a tekintet üdévé és fiatallá tételére. Egy különlegesen steril, tiszta edénykében 3%-os bórvizes oldatot készítünk. A gyulladt, kiszáradt szemkörnyéknek a kamillás gyógyfőzet - feltétlenül sűrű textílián átszűrve!!!! - az ideális. A szemfürdető edényt szorítsuk a szemünkhöz, és "kacsintsunk bele" a vízbe, vagyis nyissuk és csukjuk szemünket. Természetesen ezt csak az után, miután óvatosan, ám maradéktalanul eltávolítottuk a szemfestéket! A szemfürdőtől csillogó és tiszta marad a tekintetünk, és nevetségesen olcsó, egyszerű módszer.
 

Sminklemosás, szemápolás
A szemünket a sminkanyagok egy része óvja is a napi szennyeződésektől, ám este nagyon alaposan le kell mosnunk a sminket. Az új szempillafestékek már nem szárítják a szempillát, tartalmaznak olyan olajakat (például ricinust) ami a szempilla állagát és szépségét megőrzi. A szemet először bő és langyos vízzel mossuk meg alaposan. Nedves gézzel, vagy törlőkendővel töröljük le és szemfesték lemosó szerrel alaposan tisztogassuk át. Vizes lemosással zárjuk, és kenjük fel a szemránckrémet, vagy kedvenc éjszakai krémünket. Ha szempillánk - a nem megfelelő festéktől - mégis töredezetté válna, úgy egy kis kefével és ricinusolajjal varázsolhatjuk vissza eredeti szépségét, színét.

Szemöldökünk és a divat
A szemöldököt ma már rengetegen kozmetikai tetoválással erősítik meg. Ez fájdalommentes, és igen tartós eljárás. Mivel növényi alapanyagot alkalmaznak, veszélye elenyésző. A ricinusos átkefélés a szemöldökünkkel is csodát tesz. A hajszín megváltoztatásakor a szemöldök színét is gyakran változtatjuk. Ez rongálja a szemöldök állagát. A szemöldök kiszedésénél törekedjünk arra, hogy a két szemöldök közti távolság az arc arányosságát adja. Ha orrgyökünk széles, úgy a távolság legyen kicsike, ha az orrgyök keskeny, úgy a szemöldökök bátran távolodhatnak egymástól. Centikben megadható norma nincsen.

Szemöldökszedés - de hogy?
A szemöldököt tilos borotválni! Ettől ugyanis erősödik, csúnyán és durván nő, örökké kis borosták keletkeznek rajta. A szemöldökcsipesszel való igazítás a leghatékonyabb. Érdemes előtte bőrpuhító krémmel átkenni a szemöldököt, hogy ne legyen fájdalmas a szőrszálak eltávolítása. A szőr növési irányában kell kihúzni a szálakat és a művelet befejezése után tonikkal, vagy arcvízzel érdemes áttörölni, nehogy tüszőgyulladás alakuljon ki.

Szemfestés - trükkökkel
A szépség egyik legfontosabb része, hogy a szemünk kifejező és attraktív legyen. Ezt a szem méretének növelésével, a pillák hosszításával érhetjük el. A jó szemfestésnél az alábbiakra kell ügyelni:
- Az arckaraktert hangsúlyozzuk, kiemelve egyedi vonásait
- A ruhánk és a szemünk színéhez igazodjunk, ha színeket használunk
- Ne "tatarozzunk", vagyis vigyünk fel a kifáradt rétegre még egy réteget!
- Játsszunk az árnyalatokkal

A szemfestést az arc lealapozása után végezzük. Lépéseink a következők:

Szemöldök:
Nappalra a szemöldök megigazítása után egy jól kihegyezett szemöldök ceruzával erősíthetjük meg annak vonalát Ha felfelé "keskenyítjük", a szemünk nagyobbnak fog tűnni!

Szemhéj:
A szemhéj kihúzása közvetlenül a felső szempilla vonala felett történik, úgy hogy középről indulunk a szem külső sarkáig, majd belülről a közepéig. A szemárnyékoló festéket inkább estére javasoljuk, ám a diszkrét és a rúzzsal harmonizáló színek nappalra is hordhatóak. Az árnyalatnál a szem a haj és a rúzs színét kell figyelembe venni. Ehhez választunk körömlakkot is.

Szempilla:
Ha szempilla felett és a szem külső része felé erősebb az árnylat, akkor nagyobbnak és kifejezőbbnek fog tűnni a tekintetünk. Az árnyékoló tovább marad fenn, ha kap egy fedő púderréteget, ám ezt óvatosan! A szempillát minkét irányból be kell festeni. Először alulról, majd felülről, egészen a szempillatövektől, úgy hogy ne kenődjön a szemhéjra.

Színtippek minden időre
Szőke hajhoz (hamvas és világos szőke) barna - zöld vagy kék szemmel: világosbarna, vagy világoskék színek, esetleg halvány barack szín.
Vörös, gesztenye, vagy vörösesszőke haj, barna szemmel: barna minden árnyalata
Vörös, gesztenye, vagy vörösesszőke haj, világos szemmel: zöldes árnylatok, narancs árnylatok
Barna haj, zöld szem: Türkiz árnylatok
Barna haj, sötét szem: aranybarna és árnyalatai, beage
Fekete haj, fekete szem: zöld árnylatok, rózsaszínek, (kreol bőrön a rózsaszín, sápadt bőrön a zöldes!)
Hófehér haj, világos szem: halvány, levendulakék, szemhéj kihúzás nélkül!
Őszes árnylatú haj, sötét szem: zöldes világos árnylatok, vagy halvány beage, szemhéj kihúzás nélkül.

Érdekességek a nagyvilágból:
- Kínában illetlenség volt, ha egy nő arcfesték nélkül mutatkozott
- A gésák és az indiai táncosnők arcfestése a legbonyolultabb
- A történelem kezdetén az arcfestés a férfiak kiváltsága volt
- A keresztény papokat felháborítja az arc és a száj festése, szégyenletesnek tartották, vagy tartják ma is.
- Az arab és perzsa nők csak a házasságuk után szedik ki szemöldöküket

Megtévesztő csomagolások
Nemrégiben Londonban, egy nők által látogatott konferencián részt vett egy újságíró férfi, aki megszámolta a jelen lévő hölgyek sminkelési szokásait és a következő eredményre jutott: 20% rúzsozta, vagy színezte az arcát, 45% festette a haját, 80%-nak volt tartós hulláma, vagy szokatlan hajválasztéka, 90% lakkozta a körmét, vagy műkörmöt viselt, 85%-nak volt kifestve a szeme, ugyanennyi használt rúzst is, és 10%-nak volt tetovált sminkje és műszempillája. Az összejövetel címe pedig ez volt: "Megtévesztő csomagolások".
Nem véletlen tehát, hogy az újságíró így összegezte a látottakat, amikor az előadó hölgy kora felől érdeklődtek tőle: "megvan benne egy harminc éves asszony szellemessége, az alakja akár egy húsz éves lányé, és olyan naiv, mint egy tizenöt éves kamaszlány. És most adja össze … "

Horváth Zsuzsa

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 29687 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x