Johnny Depp: a szexi vegán!
Címlap / Szépség-Egészség / Johnny Depp: a szexi vegán!

Johnny Depp: a szexi vegán!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Hát itt mindenki megőrült? Nem esznek húst? Biztos csak mondják. Csak hogy legyen min csámcsognunk, míg ők otthon a hűtő előtt állva a csirkecombon csámcsognak röhögve. Vagy igen, vagy nem. Ki tudja…  

Ha lehet hinni a lapoknak, Johnny Depp - új szívszerelme, Amber Heard hatására - teljesen növényi étrendre tért át. Nem fogyaszt már se tejterméket, se húsfélét, hogy megőrizze fiatalos vonzerejét és tökéletes alakját – legnagyobb örömünkre. Bárdolatlan barlanglakók tán férfiatlannak minősítik, hogy Depp hallgat a szebbik nem tanácsaira, de meglátjuk ki lesz férfias formában még 20 év múlva is.

Jared Leto is hasonló indíttatásból mondott le a véres élvezetről. Esküszik rá, hogy azért néz ki ilyen jól, mert tisztán növényi étrenden él. Nagyanyáink és maradi háziorvosaink számára megdöbbentő lehet, hogy az ember nem hal meg kínok közt, kifakult hajjal és megrepedezett bőrrel, ha nem fogyaszt állati eredetű fehérjét. De nem kell aggódunk, szépséges sztárjaink minden szükséges tápanyaghoz játszi könnyedséggel hozzájutnak. Nem azért, mert olyan gazdagok, hogy mindent megvehetnek, hanem mert a vegán étrend sokkal egyszerűbb, mint gondolnád – és jóval több, mint saláta és sárgarépa.


Mások, mint például a lenyűgöző fekete hattyú, Natalie Portman, etikai okokból váltak vegánná. Húsz évi vegetáriánus lét után Natalie egy állat-, és környezetvédelemről szóló könyv végigolvasása után döntött úgy, hogy a továbbiakban a tojást és tejterméket is leveszi az étlapról. (Ez a bizonyos könyv az Eating Animals volt, Johnatan Safran tollából.) Jó tudni, hogy az igazán nagy színésznők nem csak szépek, de fel is szólalnak azokért, akik maguk nem védekezhetnek ellenünk. Még az Oscar díj átadáson is büszkén és szenvedéllyel beszélt vegán életmódjáról. Érdemes meghallgatni!

Az elkötelezett aktivisták közé tartozik a női szívek végzete: Joaquin Phoenix. Ez az igéző tekintetű férfi születése óta vegetáriánus és évek óta vegán. Gyakran láthatjuk őt a PETA nemzetközi állatvédő szervezet kampányfilmjeiben. pl: http://www.businessinsider.com/petas-latest-go-vegan-ad-shows-joaquin-phoenix-drowning-2013-2  Az a fajta pasi ő, aki kiáll a meggyőződéséért, aki nem fél tőle, hogy érzelgősnek, vagy állatimádónak bélyegzik. Ahogy a régi mondás tartja: gyengédségre csak az igazán erősek képesek.


Mélyen gyökeredző, de ostoba sztereotípia, hogy az igazi férfiak szíve kemény, mint afféle sziklatömb, nem gügyögnek a kutyákkal, viszont megesznek minden nap egy jókora marhaszeletet. Nos, megnézném én azt a nőt, aki szerint Brad Pitt nem „igazi férfi”.

Pitt szintén az etikai vegánok sorát bővíti. Nála főként a környezetvédelmi érvek domináltak, illetve az összefüggések a harmadik világbeli éhezés és a nyugati húsfogyasztás között. Bár ezt pont nem tanítják a gyerekeinknek az iskolában, de haladó gondolkodású, jól tájékozott emberek ma már tisztában vannak azzal, hogy az afrikai és távol-keleti országok éhező gyermekei elől pont a haszonállatok eszik el a gabonát. A haszonállattartás virágzó üzlet a felső tízezernek és megkövesedett szokása a hétköznapi embernek. Csak épp a legszegényebbeket sújtja úgy, mint a bibliai hétcsapás.
De hogy ne csak a pasikat dicsérjük, felzárkózott Natalie Portman mellett a bájos Anne Hathaway, szintén etikai vegán, aki a PETA-val karöltve szerepel állatjogi kampányokban.


Anne azt vallja, hogy az élet minden területén ki kell állnunk a meggyőződéseink mellett. Legyen az egy ruhaüzlet vagy egy ebédlőasztal. Ha nem értünk egyet a kegyetlenséggel, akkor ne támogassuk – ilyen egyszerű.
A különböző vallási és politikai fanatizmusokkal szemben a vegán életmód amolyan egyéni döntés kérdése. Nincs szekta és nincsenek papok. Vannak, akik a testükért választják és csak az étrendjükben valósítják meg, és vannak, akik tenni akarnak, hogy a gyerekeink egy jobb világban nőjenek fel. Egy biztos, a növényi étrend úgy terjed, mint a pestis.


Most biztosan tele vagy kérdésekkel. Mi ez egyáltalán? Miért olyan jó? Hogy hogy nem alakulnak ki hiánybetegségek? Mi köze mindennek az éhező gyermekekhez? Nos, éppen erről fog szólni ez a cikksorozat. A jövő héten olvashatsz a növényi táplálkozás egészségügyi előnyeiről, a továbbiakban pedig egy-egy cikket szentelünk az állatvédelmi, és környezetvédelmi összefüggéseknek, de legfőképpen annak, mi köze a húsevésnek az éhezéshez.

Ha nem bírsz magaddal és már nagyon kíváncsi vagy, mit is jelent a növényi étrend, szívből ajánlom a Vegán Receptek oldalt a faceboookon: https://www.facebook.com/pages/Veg%C3%A1n-receptek/393981180687086

Ki tudja, ha legközelebb beülsz egy jó kis hambira a kedvenc vegabüfédbe, talán álszakállban pont Johnny Depp ül le melléd és kér egy harit a szendvicsedből.

www.facebook.hu/veganallatvedelem
www.veganallatvedelem.blogspot.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9219 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x