Mozdulj nőként!
Címlap / Szépség-Egészség / Mozdulj nőként!

Mozdulj nőként!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Felmerülhet a kérdés, hogy megkülönböztethetünk-e egyáltalán férfi és női sportokat? A mai emancipált világban - általános értelemben - szinte nincs is olyan mozgásforma, mely az egyik nemet kizárná a gyakorlásból. Mégis kétségtelen, hogy bizonyos különbségekkel számolni kell, gondoljunk csak a legalapvetőbbre: testfelépítésünk eleve ad egy bizonyos meghatározottságot. 

Ezen persze lehet csiszolni, lefaragni belőle, de mindenképpen érdemes a nemünkre jellemző sajátosságokat szem előtt tartani,és ha lehet, tanulni is belőle. Hiszen a kifejezetten női vagy férfi gyakorlatok a fiziológiáson túl, garantáltan lelki és szellemi hatásokat is eredményeznek.
Női mozgásformák alatt - jelen cikkben - azokat a mozgásokat értjük, melyek külön figyelmet szentelnek a női princípiumnak. Legyen szó akár a jógáról, intim tornáról, egyes kifejezetten női táncműfajokról, energia tornáról stb. Ezek mindegyike segít a nőiség kibontakoztatásában, szabadabb megélésében.


Ezen irányzatok egyik alapvető célja és feladata ma (még mindig), hogy a történelem, a családi hagyományok, neveltetés során háttérbe szorított női aspektusokat felszabadítsa az elnyomásból. Célzott mozdulatokkal felébressze fel a testet, majd azon keresztül az elmét és a lelket. Megtapasztalhatjuk, hogy milyen az évtizedekig,vagy akár évszázadokig elhallgattatott, magától elnémult testet újra „szóra” bírni. A test emlékezetének feléledésével pedig előbb vagy utóbb, de megmozdul a lélek is. Így lehet, hogy egy-egy mozdulat, gyakorlat akár sírást, hangos röhögő görcsöt, vagy egyéb váratlan reakciót is kiválthat. További rendszeres gyakorlással pedig tartós változásokat érhetünk el. (A mozgás hangulatjavító hatásán túl, egy-egy nagyobb, régóta hurcolt feladatmegoldásában, gondok elengedésében is segíthet.) 


A női energia megtapasztalása egy csodálatos újrafelfedezés. A gyakorlás során észrevesszük, hogy a sokszor inkább palástolni próbált női jellemzők, mint például a gyengédség, érzékenység, finomság, milyen erővel rendelkeznek,sőt akár fel is használhatóak, mégpedig színesen és kreatívan.

Azt gondolom, hogy az önmegismerés útjának nagyon fontos és alapvető lépése, hogy nőiségünk (vagy férfiasságunkat) a lehető legjobban megismerjük és elismerjük. Ebből̶  értékességünk biztos tudatából̶ , olyan erők kelnek életre, melyek kellő lendületet adnak a következő lépésekhez.

Tapasztalataim alapján a különböző mozgásformákkal olyan eszközt tarthatunk a kezünkben, mely egyrészt könnyen hozzáférhető,másrészt viszonylag gyors visszacsatolást is ad, hiszen, a hatásokat fizikailag nagyon hamar észlelhetjük. De talán a legfontosabb, hogy a test  ̶  mintegy hidat képezve a lélekhez  ̶ , a változásokat szinte közvetlenül beleírja abba.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2752 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x