Milyen vizet igyunk? - Az egészséges az egészséges?
Címlap / Szépség-Egészség / Milyen vizet igyunk? - Az egészséges az egészséges?

Milyen vizet igyunk? - Az egészséges az egészséges?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Emoto óta tudjuk, hogy a víz nem csupán folyadékpótlásra szolgáló eszköz, hanem annál sokkal több.Csapvíz, palackozott ásványvíz, forrásvíz, szűrt vagy tisztított víz, rendezett szerkezetű víz…. A sort még bizony hosszasan folytathatnánk. Örök dilemma, hogy a különféle vizek közül vajon melyiket fogyasszuk, melyik a legegészségesebb számunkra? 

Erre a kérdésre egy nemrégiben végzett magyar kísérlet a manapság oly népszerű csíráztatott magvak szemszögéből kereste a választ. A csíráztatott magvakról annyit érdemes tudni, hogy fogyasztásuk rendkívül egészséges, mivel magas beltartalmi értékkel bírnak, emellett könnyen felvehető állapotban tartalmazzák a szénhidrátokat, fehérjéket és vitaminokat. A csiráztatás során nem használnak adalékanyagokat, és az optimális hőmérséklet (17-21°C) mellett csak és kizárólag a víz az, ami a fiziológiai folyamatokat beindítja.


A szóbanforgó kísérletet 2013-ban Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Karán Dr. Burucs Zoltán egyetemi docens végezte. A kísérlet során föld alatti pincében, 20°C-on, 80%-os  légnedvességnél, megvilágítás nélkül,  majd 5 nap után szórt fényben, négy ismétlésben búza, mungó bab és retek magvait csíráztatták, melyeket 6 féle különböző energiaállapotú vízzel kezeltek. Nedvesítést és öblítést napi két alkalommal végeztek a teljes vizsgálat ideje alatt. Tömegmérés öt alkalommal történt. A nyers biomassza mellett száraz tömeget, hajtás számot, és növénymagasságot határoztak meg a feldolgozás során. 


A kísérlet során két kérdésre keresték a választ:
  1. A csírázó magvak visszatükrözik-e a különféle kezeléseknek alávetett vizek megváltozott energiaállapotát?
  2.  Van-e olyan kezelt víz, amely jelentősen lerövidítheti a csíráztatás idejét?
A következő vízmintákat használták:
  •  keszthelyi alapvíz,
  •  csapvízből TC Alladin kancsóval készített rendezett szerkezetű víz
  •  készülékkel szűrt víz (szénszűrős, mágneses és ásványi anyagok)
  • oxigéndús palackozott víz
  • készülékkel szűrt víz (nemesfém henger féldrágakövekkel töltve)
  • mikrohullámú sütőben 50°C-ra melegített, majd lehűtött csapvíz
A kezelt vizek éreztették hatásukat a csíratömegben, kivétel nélkül jelentős különbségeket jeleztek az alapvízhez képest a csírázás különböző fázisaiban. Minden kezelést figyelembe véve azonban az Alladin kancsóból nyert rendezett szerkezetű, vagy más néven élő víz volt az, amelyik a legjobb hatással volt a csíraszámra, és amely a legnagyobb különbséget jelezte az alapvízhez képest!
A csíráztatott magvakkal végzett kísérlet tehát bebizonyította, hogy a csapvíz az élő szervezetek számára könnyebben felvehető állapotba kerül és minőségileg javul, ha energiaállapotát megváltoztatjuk, illetve kristályszerkezetét rendezzük.

Mert nem mindegy, milyen vizet fogyasztunk. Hiszen a víz maga az Élet. Élő víz.

forrás: vitalizal.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3358 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x