Kettesben csináljuk vagy többen?
Címlap / Szépség-Egészség / Kettesben csináljuk vagy többen?

Kettesben csináljuk vagy többen?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-04

avagy, Csoportos óra vagy személyi edzés? Mi is a különbség, melyik a hatásosabb, hol tudsz többet lazázni vagy melyikkel tudsz többet kihozni magadból? Íme: Személyi edzés keretein belül az edzést teljesen a vendégre tudjuk szabni. A közös munka egy konzultációval és egy állapotfelméréssel indul, ahol beszélünk többek között a célokról, a sportmúltról, a sérülésekről. Fontos, hogy világos képet kapjatok egymásról, mert elég kínos, ha előre fizetsz és utána derül ki, hogy teljesen más világ vagytok. Csoportos órán ez sokkal egyszerűbb, mert ott nem feltétlenül történnek nagy beszélgetések, és ha nem szimpi az edző, akkor legközelebb mást választasz. Viszont itt is fontos, hogy tájékoztasd óra előtt, ha valamilyen problémád van (elszúrt kajálás, sérülés, betegség, lelki baj).  

Személyi edzés keretein belül az edzést teljesen a vendégre tudjuk szabni. A közös munka egy konzultációval és egy állapotfelméréssel indul, ahol beszélünk többek között a célokról, a sportmúltról, a sérülésekről. Fontos, hogy világos képet kapjatok egymásról, mert elég kínos, ha előre fizetsz és utána derül ki, hogy teljesen más világ vagytok.

Csoportos órán ez sokkal egyszerűbb, mert ott nem feltétlenül történnek nagy beszélgetések, és ha nem szimpi az edző, akkor legközelebb mást választasz. Viszont itt is fontos, hogy tájékoztasd óra előtt, ha valamilyen problémád van (elszúrt kajálás, sérülés, betegség, lelki baj), mert ha jól képzett oktatóval van dolgod, akkor meg tudja oldani, hogy jól érezd magad és megfelelő edzést kapj.

Személyi edzésen személyesen neked szól az edzés, a te céljaidat szem előtt tartva az edző módszereivel. Nem kell figyelned az ütemre, több idő jut technikát javítani, új gyakorlatokat tanulni, több és változatosabb eszközhasználat is jellemzi.

A csoportos óra „beszűkül” egy aerobik teremre és az ott lévő eszközökre. Viszont az edző egy jó adag kreativitással szuper edzést tud levezényelni. Legnagyobb segítsége a zene. Nem is olyan régen készítettem egy felmérést, amiből az derült ki, hogy a vendégeknek a HANGULAT, az EDZŐ és a ZENE a legfontosabb. Emiatt választják a csoportos edzést és csak ezek után jöttek a gyakorlatok, a terhelés és a többi.

Tehát az ENERGIA.
Pati Nagy Attila adott egy tök jó nézőpontot erről egy képzésen. Azt mondta, hogy amennyi energiát kiáramoltat az oktató a vendégei felé, azt annyiszorosan fogja visszakapni, ahányan vannak.
Ezért van az, hogy egy igazán jó óráról csupa meggyötört, de mégis felpörgött, mosolygós emberek jönnek ki vidáman beszélgetve. Sajnáltatják magukat, hogy milyen nehéz volt, de látszik rajtuk, hogy ott, akkor nem cserélnének senkivel. :)

Összefoglalva: a csoportos óráktól lesz egy jó állóképességed, fejlődhetsz is sokat és ha a célodat ezzel is eléred, akkor teljesen jó főleg, hogy mellette még egy óriásit tombolhatsz zenére, az edzőtársakkal. A személyi edzést akkor válaszd, ha több kihívásra vágysz, ha úgy érzed, hogy megállt a fejlődésed, ha egészségügyi probléma hátráltat, vagy ha nagyobb céljaid vannak.kép forrásaNyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1453 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x