Van egy nagy fegyverünk kullancsok ellen
Címlap / Szépség-Egészség / Van egy nagy fegyverünk kullancsok ellen

Lévai Andrea

Van egy nagy fegyverünk kullancsok ellen

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Van egy érthetetlen uniós előírás, ami megtiltja a kullancsok irtását. Gyakorlatilag így a kullancsok szabadon szaporodhatnak. Tavaly több mint 240 000 Lyme kóros betegséget regisztrált a Kullancsszövetség, ez a szám idén a duplája is lehet. Mivel az enyhe télnek köszönhetően többségük nem pusztult el… Nem szeretnél félve kirándulni, erdőben, fás helyen sétálni? Akkor olvass tovább és tudj meg mindent a kullancsokról: Hogy kire támadnak és milyen egyszerű módon védekezhetsz ellenük. 

2015-ben rekordszámú kullanccsal találkozhatunk - a június hónap veszélyei

Gyakran sétálsz parkos, füves, fás helyen? Van kutyád, akivel minden nap sétáltok? Akkor veszélyben vagytok! Ideje tenned valamit, hogy megelőzd a bajt.

Akkor vagy veszélyeztetett, ha kirándulsz, szabadban tartózkodsz (fás, füves helyen). Magas a kullancsok fertőzöttsége hazánkban elsősorban a Dunántúli- és Északi-középhegység részein. Ha ott élsz, feltétlenül védekezz! Különösen veszélyeztetettek azok, akik mezőgazdasági vagy erdőgazdasági munkát végeznek.

A kullancsok egy része több súlyos betegséget terjeszthet, ezért minden kirándulás és szabadban töltött nap után, alaposan át kell vizsgálnod az egész testfelületed. És nagyon fontos, hogy védekezz a kullancsok ellen. Mindjárt mondom, hogy mivel és hogyan.Kire támadnak a kullancsok? Honnan és hogyan?

A kullancsok többnyire szaglás alapján tájékozódnak. Nem a fákról ugranak rád, hanem a fűszálakra mászva a mellső lábaikat feltartják és várják az arra járókat. A fejre csak mászva jutnak fel. A kullancsok a szagokat a mellső lábaikon található Haller-szervekkel érzékelik, csak úgy, mint a hőmérsékletet, mozgást és a szén-dioxidot. Így észlelik az áldozataikat.

Van egy nagy fegyverünk kullancsok ellen!

Valami okból nem szeretik a rózsa muskátliból sajtolt olajat, a geránium illóolajat.

Nincs rá tudományos magyarázat, de egyszerűen a geránium illóolajat kerülik a kullancsok. És ugyebár azt már tudod, hogy szaglás alapján tájékozódnak. Egyszerűen fogadd el, hogy működik és használd az egészséged érdekében.Hogyan kell használnod a geránium illóolajat, hogy működjön?

Egy-egy cseppet tégy a füled mögé, a tarkódra, a csuklód belsejére és a bokádhoz.

A kutyádat is kezeld:


A lapockája közé és a farka tövére tégy egy cseppet, séta előtt.
Nagyon fontos, hogy a kutyák érzékenyek a szagokra, így tényleg csak egy cseppet használj. Legegyszerűbb fültisztító pálcikára tenni (vagy ujjbegyre) és azzal bedörzsölni a felsorolt helyeket. Akár lehet hígítani is, bármilyen étkezési olajjal ami van otthon (kókuszolaj, olívaolaj, jojobaolaj - ebbe cseppents 1 cseppet és úgy vidd fel a bőrre).

Csak egyetlen illóolajat kell beszerezned, hogy védelmet kapj a kullancsoktól.

Használd ezt a kódot: KL15GR
Most hétvégén (június 1. éjfélig) a geránium illóolajat 15% kedvezménnyel elviheted.

Kattints ide a gerániumolajhoz >> 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 13571 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x