Cellulit kialakulásának okai, és amit tehetünk ellene
Címlap / Szépség-Egészség / Cellulit kialakulásának okai, és amit tehetünk ellene

Dr. Csábi Bettina

Cellulit kialakulásának okai, és amit tehetünk ellene

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-29

Cellulit és cellulitis, mit jelent a kettő? A narancsbőr egyértelműbb, régen nem volt? Vagy senkit nem zavart? Én láttam a nagymamám fekete-fehér, úszódresszes képét, büszkén feszít, széles váll, izmos kar, és bizony, narancsbőrös comb…Mondják, hogy adalékanyagok, stb, de régebben is volt, ez az igazság.  

Mi is az a cellulitis, és a cellulit?

A cellulit kifejezést egy francia táplálkozás-szakértő vezette be, amely kifejezés nem összekeverendő a cellulitisz szóval, mivel a cellulitisz a laza kötőszövet fájdalmas gyulladása, míg a cellulit a bőrben lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környezetükből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb ún.”gömböcskéket” alakítanak ki. Ez a nedvesség ödémát okoz, amik egymással találkozva csomókká alakulnak, a rostok szerkezetét megszakítják, így a bőr felülete egyenetlenné válik, és narancshéjra hasonlító küllemet vesz fel. Innen a narancsbőr kifejezés. Elsősorban a csípőtájon és combokon jelentkezik, és fokozatosan alakul ki.

A cellulit fokozatai:

0. fokozat: a bőr ráncolásával még nem váltható ki, álló és fekvő helyzetben a comb és a far bőre sima.
1. fokozat: a bőrfelszín sima, de széthúzva már egyenetlen a felszín.
2 fokozat: felállva látható az egyenetlenség, fekve még nem.
3. fokozat: állva és ülve is látható - sokszor ruhán keresztül is.

A kialakulásért felelős tényezők:

1. Öröklődés
2. Ösztrogén hormon megnövekedése serdülőkorban, terhesség alatt, bizonyos fogamzásgátlók hatására.
3. Nyirokkeringési zavar
4. Testsúlynövekedés
5. Helytelen táplálkozás
6. Kevés folyadékfogyasztás
7 Mozgáshiány
8. Stressz
9:Fogyás-hízás gyakori váltakozása

Kezelése:

Belsőleg:
•A víz segít a káros anyagok kimosásában.
•Cink
•Króm, Kalcium - segíti a mérgező vegyületek kiürülését,
•A-, C- és E-vitamin - csökkentik a méreganyagok aktivitását.
•L-karnitin - anyagcsere fokozó.
•Anyagcserét fokozó teakeverékek-csalán, zsurló, gyermekláncfű stb.
•Almaecet - Segít a szervezet zsírlebontásában
•Lenmag -segít ’kimosni’ a salakanyagokat.” /Szilágyiné Szeitz Mónika-gyógymasszőr/


„A kockás has a konyhában készül”- ki hallotta már a mondást?

Mindenki tudja, hogy a külsőd 70%-a táplálkozás, 30% edzés.
Mégis azt veszem észre, mikor megkérdezem a hozzám fordulóktól, mit esznek, felük előad egy olyan étrendet, ami még kórházi diétának is erős lenne, holott látható súlyfelesleg van rajtuk. És nem hazudik, hanem nem méri fel reálisan, mit eszik. Tehát az első szabály, hogy ne hazudjatok. Ne hazudjatok saját magatoknak! És ez a legfontosabb, egyben a legnehezebb szabály is.

1 napig jegyezzétek le, mi az, amit megesztek. És amikor elkezdtek a Tv előtt eszegetni, vagy kinyitogatnia hűtőt, csak 1 falatért, azt is. Tehát ne hazudjatok, ne hazudjatok saját magadnak!
Külsőleg:

„A cellulit kezelésének célja a vér-, nyirok- és anyagcsere fokozása a salakanyag elszállításához. A Cellulit masszázs a köpölyözéshez hasonló, gumi vagy üvegharanggal végzik, felszippantják a bőrfelületet,így a zsírsejtek szétpukkannak, fokozódik a sejtmozgás, az anyagcsere felgyorsul,vérbőség alakul ki. Általában keringésfokozó vivőanyagot használunk (fahéj, erőspaprika alapú olaj,krém.) A masszírozás igen erőteljes. Akik ritkán masszíroztatják magukat, akár véraláfutás is előfordulhat, de ez természetes. A vákuum-masszázs hozzájárul a feszesebb, szebb testkontúrhoz.

Hogy meddig tart az eredmény, azon múlik, sikerül-e a táplálkozás és az életmód rendezése.
De ugye aki a BAJNOKOK PROGRAMOT követi, azok között már nem fordul elő senkin, vagy most van az úton,hogy ne legyen fellelhető rajta. Annak érdekében pedig, hogy ne is lássuk magunkon, nem szabad felhagyni az egészséges életmóddal!” /Szilágyiné Szeitz Mónika-gyógymasszőr/

Fogyókúrázol? Akkor eltűnik a narancsbőr?

Miért? Ha ép ésszel belegondolsz, ezután mi fog történni? Visszatérsz régi étkezési szokásaidhoz, és ott tartasz, mint előtte. Tehát meddig kell odafigyelned magadra? Amíg érdekel, hogy nézel ki, nem tovább… Viszont van egy jó hírem-elég lesz, ha 70%-ban eszel tisztán, és tartani tudod az áhított alakot. Sokan követik el azt a hibát, hogy elérik a célt, és egyik napról a másikra abbahagyják. És nem értik, hogy miért jönnek vissza a kilók, csúszik szét az alakjuk. Én az online távedzetteknek mindig javaslom, hogy 1-2 hónap átvezető legyen, amikor közösen beállítjuk, nekik mik a szükségleteik ahhoz, hogy tartani tudják a formát. Megvan az alap, átvezető szakasszal. És akkor fogod tartani, amit elértél. Sok helyen látom, azt hirdetik, „szenvedés nélküli”fogyókúra. Hát igen, ha egy diéta szenvedés, akkor nem jól van összeállítva. Viszont ne képzeld azt, hogy megeheted a lángost, csokit, rántottakat, mert ha eddig ez nem jött be, akkor továbbra sem fog bejönni. Az elején szigorúbb, teljesen tiszta étkezésre v szükség. De megéri? Online bajnokom, Misurák Bea: „Egy jó hónappal ezelőtt vérvételkor kiderült, hogy vérszegény vagyok (a helytelen fogyókúra eredményeként !!!!!). A hemoglobin- szintem 97 volt. Két és fél hét tiszta étkezés eredményeként 131 re emelkedett, amit nem akartak elhinni a rendelőben.”

Amikor szigorúbb az étrend, ne kételkedj magadban egy percig sem, amikor fáradt vagy, akkor gondolj bele abba, hogy energiát, időt és pénzt tettél abba, hogy megváltoztasd a testedet, akaraterődet, és megerősítsd az önbizalmadat! Biztos, hogy reméltél valamit, amit belekezdtél az életmódod megváltoztatásába, de ne felejtsd el, hogy egy félreevéssel, vagy kihagyott edzéssel tönkreteheted több napi munkádat. Néhány hónapot kell rááldoznod erre, Te is szeretnél többet, az biztos, különben nem kezdtél volna bele. A valamit valamiért elvet nézve néhány hónap cserébe a hátralévő életedért.

Bajnokok tippje: kezd új életet tiszta étkezéssel, edzéssel, szemlélet-és életmódváltással.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6532 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x