Tejben hajban
Címlap / Szépség-Egészség / Tejben hajban

Tejben hajban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Sokan nem is gondolnánk, hogy milyen széles az a paletta, amin a hajhullást kiváltó okok szerepelnek. A laktóz intoleranciát vagy laktóz érzékenységet joggal nevezhetjük az egyik zászlóshajónak. Sajnos egyre gyakrabban fordul elő velünk, hogy ez az ok húzódik meg a tünetünk mögött.  

A laktózt vagy tejcukrot kezelő enzim a laktáz enzim. Ez a lebontási folyamat a vékonybélben zajlik. Amennyiben viszont az enzim megléte, vagy mennyisége nem kielégítő, akkor az enzimatikus bontás nem, vagy csak részlegesen történik. Tünetekként ilyenkor jellemzően erős, gyors lefolyású vizes hasmenés tapasztalható, puffadás(!), hasi görcsök, fáradékonyság, enerváltság, hajhullás. A hajhullást általában nem szoktuk összepárosítani a laktóz érzékenységgel, ami teljesen logikus. Ám a fejbőrön jelentősen megnő a kiválasztott faggyú mennyisége. Ez a faggyú viszkózusabb, mint ami egyébként termelődne.
 
 
A hajhullás folyamata innentől kezdve könnyen lekövethető.

A lépései a következőek:
Elázik a tüsző belső hámfala és kitolódik a tüszőből (a tüsző tágul). Ennek köszönhetően, a hajszál egyik rögzítő eleme megszűnik. A folyamatos faggyújelenlét miatt az elázás is folyamatos. A hajszál még élő része (osztódási szakasz, a hajhagyma felett), majd a hajhagyma is, ezt a zsírt felszívja, elázik, így megszűnik a papilla is, ami az alsó rögzítő elem. A hajszál már elhalt, várható a kihullása. Ha az állapot nem változik, az újonnan növekvő hajszál a zsírral telített tüszőben próbál életben maradni. Ez nem megy. Az életciklusa lerövidül, vékonyabb lesz, színben is eltérhet. Rövid távon (1-5 év) hajhullás, hosszabb távon hajritkulás a következmény. Enyhe tünet esetén is érdemes egy hajvizsgálatot elvégeztetni és megelőzni az állapotromlást!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3327 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x