Stressz! Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda
Címlap / Szépség-Egészség / Stressz!

Stressz!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-18

Szakítás-válás, munkahelyi nehézségek, magány, boldogtalan párkapcsolat, anyagi kilátástalanság és lehetne számtalan olyan nehézséget felsorolni, amelynek a gyűjtőneve egyszerűen csak ennyi: Stressz. Ez csak valami rossz dolog lehet, gondoljuk sokan. Pedig ahogy Selye János, a világhírű stressz-kutató mondta: a stressz az élet sava-borsa.  

Definíció szerint a stressz a szervezet válasza valamilyen igénybevételre. Ez a válasz lehet pozitív (eustressz), vagy negatív (distressz). Az pszichológiai distressz a kellemetlen érzéseket vagy érzelmeket jelenti, amelyek nagyban befolyásolják a mindennapi működésünket.
Rövidebb vagy hosszabb ideig mindannyian tapasztaltunk már negatív érzelmi stresszt: hangulatingadozást, szomorúságot, szorongást, gyenge koncentrációt, memóriazavart, testi és szellemi fáradtságot, teljesítményromlást, hajhullást. Van, akinek az apátia és a kiüresedés érzése sem ismeretlen. A testi tüneteknek is hosszú a listája. Jellemző a fokozott izzadékonyság, a nyak-, hát-, és fejfájás, szívdobogás, hasmenés, renyhe emésztés, szájszárazság.

Az érzelmi stressz mértéke nagyban függ attól, hogy miként észleljük az azt kiváltó okot vagy helyzetet. Éppen ezért a megküzdésnek is két fő formája van: a problémaközpontú, amikor magára a rossz érzéseket kiváltó helyzetre vagy problémára összpontosítunk, azt próbáljuk elkerülni vagy megváltoztatni, és az érzelemközpontú, amikor nem tudjuk a helyzetet megváltoztatni, így a hozzá kapcsolódó érzelmi reakciókat próbáljuk enyhíteni.
 

 
Ki tudja nekünk megmondani, hogy életünk vajon tényleg szorongáskeltőbb-e, mint mondjuk 100 évvel ezelőtt volt? A nagy különbség az, hogy ma már nagyon sok úton-módon kereshetünk és kaphatunk segítséget a problémákkal való megküzdésben. Olvashatunk önsegítő könyveket, járhatunk pszichológushoz, tanácsadóhoz, coach-hoz. De a tüneti kezelés is más szinten folyik, hiszen ma már igen széles a skálája a táplálék kiegészítőknek, vitaminoknak és a gyógyszereknek is.

 
 
Az első lépcső a harmonikus érzelmi élethez az, hogy felismerd: változtatnod kell és a változáshoz szükséges munkát neked kell elvégezned. Ha erre hajlandó vagy, akkor nagy eséllyel képessé válsz csökkenteni a téged érő negatív érzelmi stresszt, és még jobban megélni a pozitív érzelmi hatásokat. Sokszor azt a legnehezebb felismerni, hogy segítségre van szükségünk.

A hajhullás csökkentése ilyen helyzetekben már tünetileg is könnyedén megoldható a Hair&Health segítségével.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6067 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x