Egészség - Alapállapot, ajándék, luxus?
Címlap / Szépség-Egészség / Egészség - Alapállapot, ajándék, luxus?

Egészség - Alapállapot, ajándék, luxus?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-26

Ha egészségről van szó, mindannyiunkban kialakul egy kép. Ha egészségben élünk, akkor azért, ha betegséggel küzdünk, akkor azért. Sajnos a 21. század embere csak akkor foglalkozik az egészséggel, ha szembesül annak részleges vagy teljes hiányával. Pedig az egészség (a WHO megfogalmazása szerint) nem csak a betegség hiánya, hanem a teljes tesi-lelki-szociális jóllét állapota. E megfogalmazás alapján vajon hányan mondhatjuk magunkat valóban egészségesnek? 

Az emberi természet alapjában véve olyan, akár az elektromosság. A kisebb ellenállás felé halad. Sokan nem törődnek magukkal, az életvitelükkel, jövőjükkel. Magyar ember orvoshoz is csak akkor megy, ha baj van. De gondoljunk csak bele abba, mennyivel könnyebb és egyszerűbb megelőzni a bajt, mint viselni annak terheit. Természetesen, mint minden, ez is energiával, odafigyeléssel, ráfordítással jár. Befektetés a saját jövőnkbe, jóllétünkbe. Ja hogy anyagilag? Anyagilag épp ellenkezőleg! Sokkal olcsóbb egészségtudatosan élni, mint felelőtlenül, de még inkább olcsóbb, mint a kialakult problémákat kezelni. Egy megfelelően karbantartott autó fenntartása is hosszú távon sokkal olcsóbb, mint egy elhanyagolt autó javítási költségei. Amit azonban feltétlenül tisztáznunk kell magunkban, az az elérendő célunk. Hova szeretnénk eljutni az életben? Mit és hogyan kívánunk elérni, megélni? Legyen az bármi is, biztosan egészségesen képzeljük el magunkat benne, nem de? Amikor jövőnkről gondolkodunk, hányan vizionáljuk a testi fogyatékosságokat, hányan számolunk az életvitelünk okozta megbetegedésekkel, egészségromlással? Mit teszünk azért ma, hogy 20, 30 vagy 60 év múlva egészségesen éljük meg álmainkat?


Minden ember felelős. A saját egészségéért feltétlenül, a környezete egészségéért pedig közvetve. Hogyan gondol pl. egy vezető a beosztottjaira? Mint humánbefektetésre, aki akkor a legértékesebb és leghasznosabb, ha egészséges? Vagy mint munkaeszközre, aki csak akkor érték, ha termel? Ha pedig elromlott, lecserélendő. Tulajdonképpen bárhogy is tekint rá, a munkavállaló egészsége a vezető érdeke is! Ezt már számos egzakt tanulmány bebizonyította. A betegszabadságban eltöltött idő, a fluktuáció, a munka minőségének romlása mind olyan tényezők, amelyek egy szervezet hatékonyságát rombolják, veszteséget okoznak. Egy tudatos és modern vezető a vállalati kultúrába integrálja a munkavállalói egészségmegőrzést és fejlesztést is.

Környezetünk egészségéért tehetünk még pozitív minta felmutatásával vagy egészségmegőrző, egészségfejlesztő képzések elvégzésével is. A megszerzett tudást felhasználhatjuk saját életünkben, a szűkebb környezetünk, pl. a családunk érdekében, de akár hivatássá is emelhetjük az egészségmegőrzést. Akárhogyan is, de mindannyian felelősök vagyunk. Az életet, az egészséget ajándékba kaptuk. Törődjünk hát vele.

Amennyiben érdekli a téma, szeretne többet foglalkozni az egészségfejlesztéssel, egészségmegőrzéssel, látogasson el honlapunkra: www.soter-egeszsegkozpont.hu vagy facebook oldalunkra: https://www.facebook.com/soter.egeszseg/
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 10622 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x