Tavaszi trend-kavalkád
Címlap / Szépség-Egészség / Tavaszi trend-kavalkád

Szilágyi Dorottya

Tavaszi trend-kavalkád

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-03

Még csak a mellső lábát dugta be az ajtón a tavasz, de már most érdemes készülnünk, ha szeretnénk követni az aktuális irányzatokat. Mai cikkemben összeszedtem nektek a tavaszi trendek főbb jellemzőit. Viszont, nem bírtam ki, egy-egy saját megjegyzést és véleményt is hozzátettem. Továbbra is azt tanácsolom, hogy inkább stílusosak legyünk, mint sem divatosak, mivel az éppen aktuális trendek nem mindig és nem mindenkinek állnak jól, ennek ellenére lehetünk divatosak stílusosan is. Az idei tavaszi trendeket a színek, az extravagancia és a lazaság jellemzik.  

Tavaszi sminktrendek

Míg tavaly a „klasszikusabb” irányzat, a határozott vonalvezetés és a matt színek domináltak, idén a színek, a fények és a csillogás veszi át a stafírungot.  
⦁    Fényes, vizes hatású rúzsok
A rúzsok terén a gyöngyház és szaténfény hódít, illetve az extrém színek. A visszafogottabb barack, halvány rózsaszínektől és barnáktól kezdve, a lilán és szürkén át, egészen a sötétkékig bezárólag minden színnel találkozhatunk. A klasszikus „vörös rúzst” idén az alvadt vér-szerű, szilvás, kakaós, mély színek jelentik. A hangsúlyos rúzsokkal precízen kell bánni, illetve figyeljük meg, nekünk éppen melyik árnyalat áll jól. Egy rosszul megválasztott tónus sápaszthat és akár a fogakat is sárgábbnak mutathatja.


pixabay

⦁    Cicaszemek és az örök füstös
A szem sminkekben a hangsúlyos cicaszemek 2017-ben is megmaradtak, a fekete tus-, és ceruzavonalak mellé belépett a színes kihangsúlyozás. A kobaltkék, a zöldnek több árnyalata, az arany, ezüst a legtrendibb színek. A klasszikus füstös szemeket most bátran feldobhatjuk szaténfényű porokkal, vagy ha bátrabbak vagyunk, csillámmal, glitterrel. A szaténfényekkel és csillámokkal bizonyos kor fölött óvatosan bánjunk, mert kiemelheti a mimikai ráncokat.pixabayTavaszi frizuratrendek

A tavaszi frizura trendek elég szerteágazóak, így jóformán mindenki találhat számára megfelelőt. Véleményem szerint divatos eseményekre és hétköznapokra is viselhetőek.
⦁    Bob még mindig
A tavalyi év nagy slágere, a félhosszú bob frizura még mindig hódít. Egyenes és hullámos változatban is.


pixabay

⦁    Hullámlovas és virágos romantikus
Tavasz gyanánt teret kapnak a romantikus jegyek is. Idén különösen divatosak a lágy hullámok a hajban, amelyet bátran díszíthetünk akár virágos, köves hajpántokkal, csatokkal. Közkedvelt lesz a régebbi korok visszaidézése egy-egy kiegészítővel. Kiegészítőinket alaposan válogassuk meg, ha több ékszert, díszt viselünk egyszerre, fontos a harmóniára való törekvés. 


pixabay

⦁    Laza fonatok, kontyok és a vizes hatás
2017-ben találkozhatunk a már jól ismert kontyokkal és fonatokkal, ám a feszes tartás helyett a laza könnyedség jellemzi. Továbbá visszaköszön a régi népszerű, hátra fésült, zselés-vizes hatású frizura is. Utóbbit ne túl gyakran készítsük, a sok zselé és hajlakk elnehezíti a fejbőrt, hajat.

Tavaszi ruhatrendek

Idén sem bántak visszafogottan a tervezők, ami a fantáziát és a vagányságot illeti. A fények és színek itt is hangsúlyosak, sőt már-már bazári. Viszont, ha megfelelően kombináljuk a ruhadarabokat és megkeressük a számunkra és alkalomra illő fazont, különleges külsőt kölcsönözhetünk magunknak.
⦁    Punk’s not dead, I’m feminist
Idén sok tervező célozta meg a fiatalabb korosztályt és tervezett vagány ruhakollekciókat. A posztfeminizmus divatkorát éli, így az ezt megerősítő feliratok és a skótkockás, szakadt punkos fazon is jellemzi az idei divatot.
⦁    Oversized
A tavalyi extra szűk ruhadarabokat a hatalmas méretek váltják fel. Sátorponyva nagyságú bőszárú nadrágok és legalább 2 számmal nagyobb kabátok, blézerek jellemzik. Sanszos, nem ez lesz a férfiak kedvence, ám az, hogy valóban kinek áll jól, ízlés, alkat és stílus függő.
⦁    . Ledér romantikus
Ahogy a hajviseletben, a ruházatban is visszanyúltak a tervezők a romantikus anyagokhoz és vonalvezetéshez. Viszont megbolondították azzal a hosszú selyem és tüll ruhákat, hogy történeteket, alakokat, mintákat, fényes anyagokat varrtak rá. Sőt legtöbb esetben fel-fel villantják a női kebleket.

Képforrás: katt a képre!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6769 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x