Hogyan lehetünk fittek 50 felett is?
Címlap / Szépség-Egészség / Hogyan lehetünk fittek 50 felett is?

Dr. Csábi Bettina

Hogyan lehetünk fittek 50 felett is?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Sokat gondolkodtam rajta, honnan közelítsem meg ezt a témát. 50 éves korukban a legtöbben elérik, hogy végre van idejük magukkal is foglalkozni, a karrierjük révbe ér, nem a gyerekekről szól az életük 0-24 órában. Aztán körbenéztem. És gyorsan ellenpéldákat kezdtem keresni arra az eléggé elkeserítő helyzetre, amivel találkoztam. Édesapám 60 éves, erőnlétét és izomzatát bármelyik huszonéves megirigyelhetné, hozzám jár muay thai edzésre, de úgy gondoltam, tekintettel a családi kötelékre nem vele kellene példálóznom. Aztán felmerült a fejemben a gondolat, hogy a 65 éves női bajnokom lenne talán az, akiről írhatnék. Marcsi szintén részt vesz a muay thai edzéseken, boxkesztyűt húz, erőnléte és külalakja irigylésre méltó, holott már nyugdíjas. És ekkor az élet megoldotta a dilemmámat, hogy kin keresztül mutassam be, mit tehetsz magadért 50 felett.  

 
Lovag Enikő tanácsaival már találkozhattatok cikkeimben, natúr kozmetikai termékcsalád tulajdonosaként szépségápolással kapcsolatos tippeket osztott meg korábban veletek. Enikőnél belebotlottam ennek  a témának a  boncolgatásába, arról írt, hogy hogyan lehetünk fitten 50 év felett. Így az ő meglátásait osztom meg veletek ezúttal.
Mi az általános tapasztalatod az 50 felettiek szépségápolási szokásairól és fittségi állapotáról?
A környezetemben sokan már 40 évesen úgy néznek ki, mint egy nagymama. Miért, kérdem én? Miért nem tesznek ellene semmit?  Na jó, mondhatod, nem nézhet ki mindenki úgy, mint egy modell, ez adottság kérdése. De NEM is kell! 
Viszont az itt fáj, ott fáj, jaj, nem tudok megmozdulni, nem bírok felállni, ott kezdődik, hogy nem is akarunk tenni ezért semmit. Mert persze hogy könnyebb ott üldögélni, vagy a sok munkára, időhiányra fogni a "semmit tevést".
 
 
Pedig ha megismerik, milyen a mozgás élménye, akkor olyan lendületet kapnának, hogy le sem ülnének. Nem fájna itt-ott, és nem lennénk ilyen depressziósak. 
 
Nem mondom, hogy az én életemben nincsenek völgyek, de próbálok tenni érte valamit, és amikor kijövök a völgyből, megkérdem magamtól, hogy miért nem álltál fel hamarabb, nem tartott volna olyan sokáig a szenvedés?
Könnyű ezt mondani, de lehetetlen megtenni – mondhatnád-, mert nem neked van nagy családod, nagy házad, sok munkád, sok problémád, hanem nekem. 
Ez NEM igaz! 
 
Nekem is nagy családom van, rengeteg munkám, házam, kutyám, macskám, problémám, és nincs bejárónőm.... és akkor mi van? 
 
A hátráltató körülmények ellenére hogy veszed rá magadat személy szerint Te az edzésre? Mit tanácsolsz a korosztályodnak?
Sokszor kell megerőltetni, rászánni magunkat 1-1 edzésre, mozgásra, de megéri. Már csak azért is felvenni az edzőcipőt, és kimenni futni, kocogni. Vagy csak öltözz fel, és vidd ki egy jó nagy sétára a kutyádat, gyerekedet! Ettől a napod sokkal vidámabb, gazdagabb lesz, tele energiával!
Mi a titkod, hogy 50 felett így nézel ki?
Most nem egy titkot akarok megosztani veletek, abból rengeteg van, mindenhol találni ilyen-olyan fogyókúrát, diétát, edzésmódot. Bár az sem mindegy hogy mit csinálsz, de még mindig jobb, mintha nem csinálnál SEMMIT! 
 
Kérlek, ne hagyd magad elsodorni a célodtól (legyen célod), itt és most élsz. A testedet csak Te tudod formálni, Te tudsz rá vigyázni! A döntés a fejedben születik meg, hogy milyen egészséges akarsz lenni, és ha már vannak problémáid, azokat lehet hogy egy ilyen egyszerű dologgal megoldhatnád. 
 
Valóban haragszom az olyan emberekre, akik csak hitegetik magukat, kifogásokat keresnek.
Ne hagyd, hogy Te is ilyen legyél! 
 
Állj fel, indulj el ezen az úton! Meglátod mennyivel jobb lesz az életed! 
Enikő megfogalmazta azt az egyetlen dolgot, amitől 50 felett is fitt tudsz maradni. A HOZZÁÁLLÁSODTÓL.
 
Legyetek bajnokok a mindennapokban!
 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7270 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x