Változás és önszeretet
Címlap / Szépség-Egészség / Változás és önszeretet

Bakonyi Panni

Változás és önszeretet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Letagadhatatlanul és (reméljük) visszavonhatatlanul itt a tavasz. Zöldell a határ, már az orgona is kinyílt és ha a januári "mindjárt itt a strandszezon" és "a nyári test télen készül" fitnesz propaganda nem is jutott el a fülünkig, ebben az időszakban azért a legtöbb emberben mocorogni kezd a változásra való hajlandóság. 

Nem csoda diétát, nem zsírégető mozgást és nem is léböjt kúrát ajánlok, hanem egy hozzáállást. Vagy hozzádállást, szóval azt a módot, ahogy magadra nézel.
 
Akármilyen a tested, akárhány éves vagy, akármilyen állapotban vagy, ha megérint a változás szele, ha szeretnél fejlődni akármerre, fontos, hogy mi a motivációd. Miből indul ez az egész. Mert az, hogy mi hajt, mi a motorod legbelül meghatározza, hogy milyen útra lépsz rá, és determinálja a sikerességedet is.
 
A média két nagy ellentmondást súlykol belénk, nőkbe. A fogadd el magad cikkek mellett két centire a bombatestű, tökéletes kinézetű celeblány mosolyog ránk valamilyen lehetetlen böjtöt, programot ajánlva, kecsegtetve, hogy Te, mint egyszeri dolgozó nő és anya, átlag ember (a szó nem pejoratív értelmében írom) ha megeszed a napi négy szál búzaszálat és mellé a facsart narancs levét iszod, meghintve pirospaprikával - mert attól ugye "ég a zsír" - akkor nem csak a testét kapod meg a modellánynak, de az életét, sikerét, mindent. Mert anélkül a kinézet nélkül semmi vagy. 
 
Számomra is sok ideig tartott ebben az ellentétben a vergődés, hogy most akkor elfogadjam, vagy elégedetlenkedjek, mert sose leszek modellány. Hol egyik, hol a másik végletbe estem, csak éppen boldog nem voltam, a testemmel, önmagammal való viszonyom pedig nettó frusztrációvá lett.
 
Fotó forrása: Pexels
 
Aztán végül a változtatás mellet döntöttem. A saját hozzáállásom megváltoztatása mellett. És ezt ajánlom neked is. Szeresd magadat, és légy hálás a testednek. Banális, igaz? És szépségkirálynős világbékés. Pedig nem. Nagyon fontos.
 
A tested az otthonod egy életen át. Tudsz élni egy olyan helyen amit utálsz? Amit folyton leszólsz? Ugye, hogy nem? Ha szeretsz valamit, akkor a legjobbat fogod neki adni. A testednek pedig mi a jó? A megfelelő alvás, nem pedig az ébren átbulizott éjszakák. Az elegendő folyadékbevitel, nem pedig a koktélok. Az okos és rádszabott mozgás, nem pedig a fitnesz őrületek. A tested szeretetnyelve nem a csokoládé. Hanem az egészséges alapanyagokból készült gazdag és finom ételek. Tovább megyek, a barátokkal való összejövetel, a mély beszélgetések, a vidám nagy séták, egy koncert, egy jó könyv. Ez mind olyan dolog, amivel jót teszel magadnak.
 
Szóval kérlek, tartsd szem előtt a fentieket, ha érzed a változást motoszkálni magadban. És válassz olya utat, ami önszeretetből indul az önutálat és ostorozás helyett. Hidd el a végeredmény sokkal szebb lesz, te pedig boldog leszel. Ha segítségre van hozzá szükséged, keress meg, szeretettel várlak. Panni. 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6437 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x