BAJNOKOK ÉLETMÓD PROGRAMJA - PCOS, endometriózis, miómák,...
Címlap / Szépség-Egészség / BAJNOKOK ÉLETMÓD PROGRAMJA - PCOS, endometriózis, miómák, IR és életmód

BAJNOKOK ÉLETMÓD PROGRAMJA - PCOS, endometriózis, miómák, IR és életmód

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

Attól függetlenül, hogy hátrányban vagy bármilyen betegség miatt, még el kell kezdened megvalósítani az álmodat, sőt, betegségre hivatkozva továbbra is egészségtelenül élni éppen olyan kifogás, mint amikor valaki a gyerekére hivatkozik, miért nem él egészséges életet. A gyerek és a betegség sem kifogás, hanem ok az egészséges életre!  

A nőgyógyászati betegségek gyakorisága folyamatosan nő a statisztikák szerint.  Sok nőgyógyászati betegség egyik oka is /több ok közül/ a sejtekben jelenlevő gyulladás. Ez a gyulladás sok különböző betegség egyik kiváltó oka, olyanoké, mint az inzulinrezisztencia, PCOS, endometriozis, polipok, miómák, meddőség kialakulása. Hangsúlyozom, egyik kiváltó oka, azaz részben ez okozza a fenti betegségeket. A sejt és szöveti szintű gyulladás megszűnésével az inzulinrezisztencia, PCOS, endometriózis és meddőség betegségéből a test elkezdi regenerálni önmagát, viszonylagos tünetmenetesség elérhető. 

Viszont valamit tudomásul kell venni, ahhoz, hogy viszonylag tünetmentes életet lehessen fenntartani, mindenképpen élethosszig kell tartani az egészséges életmódot. És itt a pont. Ha visszatérsz rossz szokásiadhoz, jelentkeznek a tünetek is. 
 
A gyulladást részben bizonyos ételcsoportok tartják fenn, feladatunk tehát tehermentesíteni az immunrendszert, azaz kihagyni azokat az ételeket, amik  gyulladást okoznak a testben.

PCOS
A policisztás petefészek szindróma (PCOS: polycystás ovarium syndroma) gyakoriságát a fogamzóképes korú nők körében 7-10%-ra becsülik. Az elnevezését az apró cisztákról (folyadéktartalmú tömlők) kapta, amik a megérni nem tudó petesejtek, tüszők. A kialakulásának okai közé tartozik öröklött genetikai hajlam, a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, illetve ezekkel szoros összefüggésben a túlsúly, elsősorban a hasi elhízás szerepel. Ugyanakkor vizsgálatok azt mutatják, hogy a sovány betegek is “inzulinrezisztensebbek” lehetnek, mint a kontrollcsoport azonos paraméterekkel rendelkező, egészséges tagjai.
 

A PCOS egyénenként eltérő tünetek és panaszok kombinációja, mint a szabálytalan vagy kimaradó menstruációs ciklusok, meddőség, fokozott szőrnövekedés, haj elvékonyodása, ritkulása, hirtelen súlygyarapodás, hasi típusú elhízás, pattanásos bőr, bőr barnás elszíneződése a hajlatokban és a nyakon. Ebből 2 tünet együttes megjelenése esetén már indokolt endokrinológiai kivizsgálást végezni. 
 
Véglegesen ma még nem gyógyítható, de a tünetek visszaszoríthatók, a szövődmények megelőzhetők a megfelelő életmód és szükség esetén gyógyszeres terápia együttes alkalmazásával. A legtöbb betegségben orvosi előírás az egészséges életmódra váltás. A polipok, miómák, és endometriózis életmóddal történő kezelése hasonló módon történik. 
 
Ehhez nyújt segítséget a Bajnokok Program, viszont minden esetben előzetes feltétel az orvosi diagnózis ismertetése, és a kezelőorvossal való folyamatos kontakt. Semmilyen klinikai vizsgálat nem készült, a program az egészséges életmódra váltást teszi lehetővé, amit orvos előír, viszont a páciens háttértudás nélkül a legtöbb esetben a gyakorlatban nem tud megvalósítani. 
 
Az IR mellett a PCOS nagyon gyakran jelentkezik. Az étkezés és az edzés pedig onnantól, hogy megállapították az IR-t, kötelező. Jó példája ennek Pipicz Rita, aki IR-esként a következő levelet küldte nekem: „Azt gondolom, hogy az én példám egy tökéletes példa arra, hogy napi 10-12 óra munka mellett is be lehet építeni a mozgást. IR-esként egy nehezebb úton vagyok, de nem adom fel és haladok tovább a cél felé, bízom benne, hogy ezzel inspirálva másokat. 1 hónap alatt - 3,3 kg, és nagyon nagy örömmel újságolom a hírt, hogy megjött a véreredményem. Az augusztusit megtaláltam, ott 9,2 volt a 120 perces glükóz és az inzulin 75. Ami ugye ha jól tudom 30ig jó. Képzeld, most az inzulinom 25,8!!!! Hát én annyira boldog vagyok! :))))) Azon kívül minden érték jó meg az éhgyomri cukrom is értékem belül van!”
 
 
Rita tökéletesen tartotta a diétáját a program befejezése után is, viszont az edzést hanyagolta. A következő orvosi kontrollon rá is mutatott az orvosa Ritának, hogy látszik az eredményein, hogy nem edz. Tehát a tünetek visszaszorítása érdekében ennek a fajta táplálkozásnak és az edzésnek életmóddá kell válnia. 
Ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy mennyit számít minden egyes perc, minden egyes nap, és mennyit veszítenek azok, akik minden álmukat „majd holnapra”, és „majd hétfőre” tologatják. Soha nem értettem, egyszerűbb egy problémával együtt élni, mint elkezdeni megoldani?
 
Legyetek bajnokok a mindennapokban!

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2707 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x