Vegyszermentes tisztítószerek házilag
Címlap / Szépség-Egészség / Vegyszermentes tisztítószerek házilag

Vegyszermentes tisztítószerek házilag

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-13

A családok egy részénél, akár mert kisgyerek érkezett, akár megbetegedett valaki, vagy egy családtagunk allergiás bizonyos vegyszerekre, figyelembe kell venni azt a régi mondást: "csak azt kend magadra, amit megennél!" Mivel a bőrünkön át minden beszívódik, ez a hozzáállás napjainkban különösen fontossá vált.  

Evőeszközök megtiszítása
Kezdjük a sort a mosogatással, amit napjában több alkalommal el kell végeznünk, és köztudott, hogy sokszor marad mosogatószer az edényeken, evőeszközökön.
 
Ilyenkor több lehetőség is kínálkozik: félig megtöltjük ecettel a szórófejes flakont, és csöppentünk bele 10 csepp grapefruit vagy citrom illóolajat – ezek ellensúlyozzák az ecet jellegzetes illatát. 
 
Jól összerázzuk, majd teletöltjük a flakont vízzel, és azzal megint alaposan elkeverjük a folyadékot. Kész is a mosogatószer, amiből mindig egy keveset spriccelünk az edényekre; kiváló zsíroldót kapunk.
 
A másik alternatívánk mosogatószer készítésére, hogy egy marék mosódiót főzünk ½ liter vízben forrás után 5 percig. 20 perc múlva le lehet szűrni, és pár csepp illóolajjal gazdagítani.Készítsünk folyékony szappant!
Mosódióból folyékony szappant is készíthetünk: 2 maréknyi mosódiót ½ liter vízben forrás után 5 percig főzünk. 20 perc múlva le lehet szűrni, hozzákeverve ízlés szerint pár csepp illóolajat (például mandarint).
Ezt a keveréket samponként is használhatjuk, kíméletesen tisztítja a hajat.
 
Ablak- és csempepucolás ecettel
Ha ablakpucolásba kezdünk, egy kevés ecetet öntsünk papírtörlőre, és azzal tisztítsuk az üveget: kiválóan eltünteti a foltokat, ujjnyomokat az üvegről.
Ha felmosást végzünk: mosószódából 2 evőkanálnyit keverjünk el a felmosóvödörben lévő vízben.
Ezzel a keverékkel a csempéket is tisztíthatjuk.
 
Mosás mosódióval
Mosásnál sem kell feltétlenül vegyszert használnunk. A mosógép főmosásos rekeszébe töltsünk mosószódát, az öblítős rekeszbe ecetet, valamint pár csepp illóolajat. Ha színeset mosunk, a mosógép dobjába mosódióból 5 db-ot helyezzünk el egy kis jól záródó zsákban (mosódióhoz sokszor mellékelnek tasakot is).

Hogy a vécé se maradjon ki…
Vécétisztítás: a vécécsészébe öntsünk mosószódát, majd egy kevés ecetet. Ezután vécékefével dörzsöljük át a területet.
 
Ezek a - látszólag - apróságok sokat segíthetnek az egészségünk visszaszerzésében, illetve a betegségek megelőzésében.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5936 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x