Vízkőtlenítsd a háztartásod zölden
Címlap / Kint és Bent / Vízkőtlenítsd a háztartásod zölden

Lévai Andrea

Vízkőtlenítsd a háztartásod zölden

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-23

A vegyszeres vízkőtlenítő megoldások helyett, sokkal okosabb környezetbarát módon megszabadulni a vízkőtől. Ezzel véded a saját egészséged és a környezeted is. Hatékonyságában semmivel nem marad alul, mint a flakonos, kémiai összetételű vízkőtlenítő készítmények. Megjegyzés: konyhai kisgépek vízkőmentesítésénél a készülékgyártó előírásait tartsd szem előtt! 

Mosogatógép vízkőtlenítése

Két evőkanál citromsav port oldj fel 1 csésze forró vízben. Dörzsi szivaccsal (vagy súrolókefével) mosd át a mosogatógép ajtaját, belsejét.
Mosogatógép átmosása: üres járatban (edények nélkül) indítsd el a mosogatógépet, előmosás nélküli, 60 fokos programot válassz. Vedd ki a szűrőt, és szórj 5-7 evőkanálnyi citromsav port a gépbe. Futtasd végig a programot.

Fontos! Amennyiben nem lehet kikapcsolni az előmosást, akkor a citromsavat csak a program elindítása után 15 perccel tedd a gépbe, hogy a főmosás ideje alatt ki tudja fejteni a hatását.


 
 
Kávégépek vízkőtlenítése

Oldj fel 1-2 evőkanál citromsav port 1 liter vízben, és a keveréket öntsd a gép víztartályába. Indítsd el a gépet, futtasd le a vizet. Ezután 2 alkalommal mosd át tiszta vízzel is a gépet. (Azért nézz utána, hogy a gyártók a Te háztartási gépednél, mit ajánlanak vízkőtlenítésre.)


 


Vízforraló berendezések vízkőtlenítése

Vízforralók, tojásfőzők vízkőmentesítéséhez készíts oldatot 1-2 evőkanál citromsav porból és 1 liter vízből. Töltsd fel a készüléket az oldattal a vízkövesedésig, és kapcsold be. Hagyd hatni az oldatot, majd öntsd ki, és jól mosd át a készüléket.
Konyhai kisgépek vízkőmentesítésénél a készülékgyártó előírásait tartsd szem előtt!Mosógép vízkőtlenítése


1. Önts üres állapotban 2 liter 20%-os ecetet a gépbe
2. Indíts el egy kímélő programot 60 vagy 90 fokon
3. Amikor a gép felmelegítette a vizet, állítsd le a programot és hagyd állni egész éjszakára
4. Néha forgasd meg a dobot
5. Reggel melegítsd fel a vizet még egyszer, és hagyd végigfutni a mosóprogramot.

Az ecetes átmosást követően a megszokott módon folytathatod a mosást. Ezzel a módszerrel javíthatsz a mosógépben uralkodó állapotokon.

A vízkőtlenítéshez természetes alapanyagokat itt találsz: http://ps.andio.biz/furdoszoba-85?a=gbk

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3287 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x