Németország és Luxemburg támogatja a homeopátiát
Címlap / Szépség-Egészség / Németország és Luxemburg támogatja a homeopátiát

Németország és Luxemburg támogatja a homeopátiát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Jens Spahn német egészségügyi miniszter véget vetett a homeopátiáról szóló, hónapok óta húzódó vitának. Bejelentette, hogy Németország a homeopátia megítélésében tartja magát az eddigiekhez: a gyógyszereket továbbra is támogatják az egészségbiztosító társaságok.  A német egészségügyi miniszter továbbra is fenntartja a homeopátia támogatott helyzetét országukban, és bejelentette, hogy az egészségbiztosító vállalatok továbbra is támogatják a homeopátiás szereket. Bár a termékek költsége 20 millió euró, a teljes gyógyszerköltség mértékéhez képest viszont jelentéktelen ez az összeg, hiszen ez Németországban 40 milliárd euróra rúg.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik Luxemburg is, az egészségügyi és szociális biztonsági miniszterek kijelentése alapján.

A magyarok többsége elutasítja a homeopátiás szereket érintő korlátozásokat – derült ki egy reprezentatív kutatás* eredményeiből. 59% nem ért egyet a homeopátiás gyógyszerek forgalmazásának visszaszorításával, ezzel szemben csupán 8% támogatja ezt teljesen.

*A Boiron, franciaországi székhellyel rendelkező homeopátiás gyógyszergyártó cég és a Forecast Marketingkutató Kft. reprezentatív kutatása, amely a magyarok homeopátiás szerek fogyasztásával kapcsolatos szokásait és a különböző kiegészítő orvoslási módszerekhez fűződő viszonyát vizsgálta. Az 500 fő bevonásával készült reprezentatív kutatás a budapesti és a vidéken élő, 18-59 év közötti nők és férfiak véleményére egyaránt kíváncsi volt.

Kép: Bruno Glätsch / Pixabay
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1106 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x