A bádog favágó panaszai folytatódnak
hirdetés
Címlap / Szépség-Egészség / A bádog favágó panaszai folytatódnak

A bádog favágó panaszai folytatódnak

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-22

Még hogy folytatódnak, hiszen éppen csak elkezdődtek. A derék famunkásnak ugyanis nem csak a térd, hanem a csípője - sőt később a dereka, válla, nyaka is - fájdalmasan berozsdásodott. Ezért aztán haladunk felfelé panaszai mentén, hiszen minden tünet okát tisztázni kell. 

 

Rendezvénynaptár
Még hogy folytatódnak, hiszen éppen csak elkezdődtek. A derék famunkásnak ugyanis nem csak a térd, hanem a csípője - sőt később a dereka, válla, nyaka is - fájdalmasan berozsdásodott. Ezért aztán haladunk felfelé panaszai mentén, hiszen minden tünet okát tisztázni kell.

A csípőfájdalmak leggyakoribb oka az izület kopása, az artrózis. Mivel nagyon sokakat érintő betegség, és a lefolyása alatt kialakuló fájdalom és mozgáskorlátozottság igen megnehezíti a beteg életét, ezért foglal el kiemelt helyet az ortopédiai kórképek között. Mikor gondolhatunk csípőartrózisra? Mint általában a degeneratív jellegű betegségekre, így erre sem jellemző a hirtelen kezdet.

A panaszok lassan, fokozatosan alakulnak ki. A vezető tünet általában a csípőfájdalom, a merevség és a sántítás. A fájdalom legerősebben az ágyék területén lép fel, de sokszor a comb belső oldalán, a far vagy a térdek felé sugározva jelentkezik. Az állás vagy járás közben megjelenő fájdalom később már pihenésre sem enyhül. A csípő mozgása vizsgálatkor minden irányban beszűkül. Az artrózis ismert csípőbetegség talaján is kialakulhat - fiatal korban például veleszületett csípőficam, gyermekkori combfej-elhalás, serdülőkori combfej- elcsúszás, míg felnőttkorban gyulladásos betegségek, izületi törések hajlamosítanak rá - de előzmények nélkül is jelentkezhet.

A csípőizületben jelentkező túlterhelés hatására az izületi porc károsodik, degenerálódik majd elpusztul. A szabaddá váló csontfelszínen is megkezdődik a deformálódás és az elhalás, más területeken burjánzó csontosodás indul meg. Ezeknek a folyamatoknak a következtében a csípőizület felépítése és működése súlyosan károsodik. Az izület tokján is gyulladás jelentkezhet, majd a heges zsugorodás is a mozgás korlátozójává válik. Végül az egyébként nagy szabad mozgástartománnyal rendelkező csípő mozgása annyira beszűkül, hogy a beteg akadályozott lesz a járművekre való fel- és leszállásban, a járásban, az öltözködésben, így lassan az önálló életvitel lehetősége megszűnik.

Csípőfájdalom oka lehet még az izület körüli tömlők gyulladása -a burzitisz-, a reumatoid kórképek csoportja, bakteriális fertőzés okozta gyulladások, ritkán TBC-s folyamatok. Mivel a vérellátása igen sérülékeny, az itt fellépő keringészavar, érbetegség vagy traumák miatt könnyen károsodik a combfej szerkezete. A kórkép a combfej elhalását is kiválthatja. Érdekes, hogy ez a forma férfiakon sokkal gyakoribb, mint nőkön. Tünetei a kopáshoz hasonlítanak, de sokkal fiatalabb életkorban is jelentkezhetnek.

A panaszok tisztázásához a kórelőzmény, az esetleges előzetes sérülések, balesetek ismerete, a fájdalom jellegének, helyének, fellépése körülményeinek megfigyelése szükséges. A beteg vizsgálata, a labor és főként a képalkotó eljárások - röntgen, ultrahang, mágneses rezonanciavizsgálat - segítheti a pontos diagnózis felállítását.

A csípősérülések szakszerű - minél tökéletesebb - gyógyítása segíti az artrózis kialakulásának megelőzését. Az izület épségének fenntartásában - illetőleg a beteg csípő terhelésének csökkentésében - nagyon fontos az ideális testsúly kialakítása és megőrzése. Ehhez szükség esetén orvosi segítséget is igénybe kell venni.A gyógytorna semmiképpen sem mellőzhető a beteg csípő izomzatának karbantartásában. A fizioterápia és a gyógyszeres kezelés célja a fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés és a mozgáskorlátozottság csökkentése. Alternatív gyógymódokkal - pulzáló mágnesterápiával, akupunktúrával - kiegészítve sokszor a műtéti beavatkozásokat is szükségtelenné teszi ez a kombinált kezelés.

Felvilágosítás és bejelentkezés:
Arthro Komplex Gyógyközpont ,: www.arthrokomplex.hu
Budapest, II. Fő u. 84. (Király Fürdő)
Tel: 212-4666

 
 
[ 6786 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x