Homeopátia vs. antibiotikumok: komoly kutatás a bajoroknál...
Címlap / Szépség-Egészség / Homeopátia vs. antibiotikumok: komoly kutatás a bajoroknál

Homeopátia vs. antibiotikumok: komoly kutatás a bajoroknál

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Németországban derülhet ki, hogy kamu vagy működő dolog a homeopátia. A bajor tartományi kormányzat 800 ezer euróért indít tudományos vizsgálatot, hogy kiderítsék, lehet-e homeopátiás szerekkel csökkenteni az antibiotikum-felhasználást.  

A homeopátia antibiotikum-felhasználás csökkentésében betöltött szerepét vizsgálják Németországban, a bajor tartományi parlament döntése értelmében. A kereszténydemokrata CSU és a Szabad Választók frakciója által megszavazott tanulmány készítésének célja a multirezisztens baktériumok által okozott halálesetek megakadályozása. A tudományos kutatás indítását a CSU, a Szabad Választók és a Zöldek nagy része, összesen 120 képviselő támogatta, míg ellene 47-en szavaztak, hárman pedig tartózkodtak.A multirezisztens baktériumok okozta halálesetek megakadályozására a CSU-Szabad Választók-frakció összesen öt beadványt készített. A CSU-küldöttek a döntésüket olyan tanulmányokkal indokolták, melyek azt mutatják, hogy a klasszikus homeopátia alkalmazásával az antibiotikumok felhasználását csökkenteni, mellőzni lehet, továbbá használata hosszú távon a fertőzésekkel szembeni individuális ellenállóképességet is javíthatja.

 

Február közepén az is kiderült, hogy a kutatásra kétszer annyi pénzt fordítanak majd, mint amennyi az eredeti költségvetésben szerepelt. A költségvetési bizottság véleménye alapján további 400 000 euróval egészítik ki a kutatásra szánt összeget, így a tanulmányra összesen akár 800 000 eurót is költhetnek.

Kép: Kai Reschke / Pixabay

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1650 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x