Abortusz - gyilkosságok
Címlap / Szépség-Egészség / Abortusz - gyilkosságok

Abortusz - gyilkosságok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

A születésszabályozás, a kegyes halál és a művi terhességmegszakítás világszerte éles vitákat vált és váltott ki. Jogi, szociológiai, egészségügyi, etikai és nem utolsósorban valláserkölcsi oldalról vitatják e kétségtelenül életbevágó kérdéseket... 

A születésszabályozás, a kegyes halál és a művi terhességmegszakítás világszerte éles vitákat vált és váltott ki. Jogi, szociológiai, egészségügyi, etikai és nem utolsósorban valláserkölcsi oldalról vitatják e kétségtelenül életbevágó kérdéseket.

Amerikai szélsőségesek
A leghevesebb reakciót az abortusz váltotta ki, amely ma már túllépett az elvi alapon folytatott vita keretein és nyílt háborúba csapott át. Ennek legszélsőségesebb megnyilvánulásai az USA-ban fejeződtek ki, ahol a Nemzeti Abortusz Szövetség közleménye szerint 1992 óta az abortuszellenes szervezetek:

6 abortuszt végző orvost öltek meg,13 gyilkossági kísérlet történt ilyenek ellen,12 kórháznál robbant pokolgép és 72 esetben történt gyújtogatás.

A jelentősebb abortuszellenes szervezetek - mint az Életmentés Hadművelet, az Életvédő Aktivisták, az Élet Híveinek Lelkészsége stb. - az abortuszt végző orvosokat bébimészárosnak nevezik. Az interneten közlik az ilyen orvosok nevét, címét, személyi adatait, gépkocsi-rendszámát és 5000 dollár jutalmat ígérnek annak, aki további ilyen orvosok személyi adatait közli velük. Mindezt vallási köntösben, a vatikáni állásfoglalásra hivatkozással követik el. Ezért az USA-ban már kialakult az ún. abortusz-turizmus sokan meglátogatják a tiltó államokból a liberálisabb, engedélyező államokat.

A sürgősségi nőgyógyászati ambulanciák:
Az év eleje óta a fővárosban és a megyei kórházakban már 23, úgynevezett sürgősségi nőgyógyászati ambulancia működik, amelyek célja az abortuszok számának csökkentése. Az elmúlt év végén végzett felmérések szerint a tinédzsereknek csak néhány százaléka tudott arról, hogy a nem kívánt terhességet a nemi aktust követő 72 órán belül meg lehet előzni, így a fiatal lányoknak nem kell abortuszon átesniük. Idei felmérés szerint a 14-18 éves fiúk 76 és a lányok 52 százaléka ismeri már a lehetőséget. A fiatalok viszont nem tudják, hol működnek a sürgősségi ambulanciák, és arról sincs információjuk, hogy a sürgősségi fogamzásgátló tablettákat csak az orvosok írhatják fel.

Az első három hónapban az ambulanciákat több mint 600 nő kereste fel. Az Országos Szülészeti és Nőgyógyászati Intézet adatai szerint 1998 előtt évente mintegy 1400-zal csökkent az abortuszok száma, míg az elmúlt évben több mint ötezerrel mérséklődött. Ennek egyik indoka lehet, hogy a nőgyógyászokkal együtt országos felvilágosító kampányba kezdtek.

Információs telefonvonal: 06 (60) 555-655
Az alapdíjas telefonszámot éjjel-nappal lehet hívni. A bevételből a TeleWestel Kft. percenként 15 forintot fizet az alapítvány számlájára, ebből a pénzből a nehéz helyzetbe került fiatalokat támogatják.

http://www.c3.hu/~indok/f/983/12.htm Az Alkotmánybíróságnak a terhesség megszakításáról szóló törvényét bárki elolvashatja. A véleményalkotásra a HarmoNet fórumán van mód.

A megelőzés fontosága
Dr. Szilágyi András ezen a címen:
http://www.previnet.hu/previnet/tartalom/fogamzasgatlas.html összeszedte az összes olyan lehetőséget, ami ma rendelkezésünkre áll a fogamzásgátláshoz. A hormonális fogamzásgátló szerek (http://www.pro-patiente.hu/pp/books/gyacs/reszl/g/g3.html) listája bemutaja azokat a hormonszerű anyagokat tartalmazó fogamzásgátló tabletták a női ciklust oly módon zavarják meg, hogy gátolják a petefészekben a megtermékenyítésre alkalmas pete szabaddá válását, az ovulációt. Ha nincs ovuláció, akkor nincs megtermékenyítésre alkalmas petesejt sem.

Abortusztabletta a világbotrány okozója
San Franciscoban egy évvel ezelőtt még úgy tűnt, az Egyesült Államokban szinte bárhol lehet majd kapni az RU-486 nevű abortusz-tablettát, most azonban egészen másként áll az ügy. Az elnök és a kormány élelmiszer- és gyógyszeripari hivatala (FDA) is jóváhagyta, egyetlen nagy amerikai gyártó sem tett komoly lépéseket a gyógyszer tömeges gyártására. "Minden nagy gyógyszergyár leállt ezzel. A hírességek pedig úgy félnek tőle, mint a tűztől," mondta Lawrence Ladertől, az Abortion Rights Mobilization nevű csoport vezetőjétől. "Titokban kell tartanunk a gyártási helyet, különben még valaki bombát dobna be az ablakon. Szomorú, de sajnos csak így működik a dolog."

Az abortuszt ellenző csoportok nyomásának engedve a német Hoescht cég Nagy-Britannia, Franciaország és Svédország kivételével mindenhol visszavonta a forgalomból a készítményt. A Population Council nevű nonprofit szervezet 1996-ban megszerezte a gyógyszer (mifepriston) forgalmazási jogát. Szintén ebben az évben adta ki állásfoglalását az FDA, amely szerint a gyógyszer "engedélyezhető", hiszen a hetedik hétig biztonságosan és hatékonyan megszakítja a terhességet, de végleges engedélyt nem adott, amíg a termék. Az a magyar gyógyszergyár, amelyet az Advances/Neogen a készítmény előállítására kiszemelt, hirtelen elállt a szerződéskötéstől. "Cégünknek fogalma sincs, hogy miért. Senki sem tudja, hogy miért," mondta Lader. Az Abortion Rights Mobilizationnak joga van az RU-486 kutatási célokra történő előállítására, de kereskedelmi forgalomba nem hozhatja a gyógyszert. A szervezet felajánlotta, hogy előállít 100 ezer tablettát, de az Advances/Neogentől még nem kaptak konkrét megrendelést, bár ha kapna, gyártókapacitása akkor is nagyon kicsi egy ekkora tétel előállításához ésszerű időn belül.

Bernard Gore szülész-nőgyógyász, akinek San Franciscóban és Oaklandben vannak klinikái, azon orvosok közé tartozik, akik használják az RU-486-at. Gore eddig mintegy 300 magzatelhajtást végzett el a tabletta segítségével. "A tabletta tökéletes megoldást jelent," szögezte le Gore. "Csak egyet nem értek, miért nem lehet ezt széles körben is használni?" A gyógyszer klinikai tesztelését hevesen ellenezték az abortuszellenes társadalmi csoportok, mert így szerintük a sebészeti megoldáshoz képest még tovább csökken a nők felelősségérzete. "A teszt célja az, hogy egy vegyianyaggal elpusztítsanak egy magzatot az anyaméhben. Az embereknek és az egész társadalomnak meg kellene döbbennie azon, hogy gyilkos tablettákat tesztelünk," szögezte le Judy Brown, a staffordi American Life League aktivistája.

Az abortusz mellett érvelők szerint a gyógyszer fontos lépés az abortusz kérdés megoldásában, mert ezáltal az eljárást nem csupán a városi klinikákon lehet elvégezni, hanem az orvosi rendelőben is, mindenütt az Egyesült Államokban. Ez különösen a vidéki kisvárosokban fontos szempont, ahol az abortusz eddig lényegében nem is létezett.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9270 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x