Ódon gyógymód ereje
Címlap / Szépség-Egészség / Ódon gyógymód ereje

Ódon gyógymód ereje

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

A mandula az első tavaszi virág a gyümölcsösben. Néha még februárban kinyílnak apró, a kopasz ágon ülő fehér virágai. Aztán hamarosan lapos gyümölcs váltja föl a virágokat, sorakozva a rügyező ágakon 

A mandula az első tavaszi virág a gyümölcsösben. Néha még februárban kinyílnak apró, a kopasz ágon ülő fehér virágai. Aztán hamarosan lapos gyümölcs váltja föl a virágokat, sorakozva a rügyező ágakon. Amikor leszedjük a mandulát, nagyon nehezen jutunk a gyümölcséhez, de annál értékesebb a tartalma.

Tápértéke: A mandula az egyik legmegbecsültebb csonthéjasunk. Az a hír járja róla, ha naponta elfogyasztunk négyet-ötöt belőle, elkerülünk számos betegséget. Jó lenne, ha ezt a tanácsot be tudnánk tartani, annál is inkább, mert több évszázados tapasztalat van mögötte. Egy idős cigányasszony tanácsolja ezt, aki még a kutyájának is odaveti a napi két-három szem mandulát.

Kalcium foszfátot: Jótékony hatással van az emésztésre, a csontok fejlődésére, valamint a fogakra. Összetevő része a vérsejteknek, valamint megelőzi az izomgörcsöt. Menstruációs fájdalmak esetén is segít. Az agy tápláléka.

Kálium foszfátot: Az idegekre és az agy munkájára hat. Ebből következtethetünk, hogy a mandula kitűnő segítséget nyújt idegesség, szorongásos érzés, és a stresszes állapot idején. Különösen hatékony a az ingerlékenységre, depresszióra, érzelmi válságra, türelmetlenségre, szellemi fáradtságra, teljes kimerültségre.

Magnézium foszfátot: Csont, fogak, agy idegek és izomzat táplálója. Jó az ideggyengeségre, az izomgörcsre, és bármely görcsre, vagy krónikus fájdalomra, különösen amelyekben az idegvégződések játszanak szerepet, mint a fogfájás. Használ továbbá a kimerültségnél és az érzelmi váltságban.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 2207 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x