Mit rejtsen a strandtáska? - Trendtippek napozáshoz
Címlap / Szépség-Egészség / Mit rejtsen a strandtáska? - Trendtippek napozáshoz

Mit rejtsen a strandtáska? - Trendtippek napozáshoz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-28

Néhány elengedhetetlen dolog, ami nélkül ki se tegyük a lábunkat a strandra, ha magunkra valamit is adunk! A divatos strandtáska már biztos megvan, de ami bele való, arról is érdemes szót ejteni!  

Strandtáska – idén is a jókora a divat 

Az a szerencse, hogy szinte bármilyen és bármekkora strandszatyrot választhatsz, szinte bármilyen anyagból, nem nagyon nyúlhatsz mellé. Olyanra essen a választásod, amihez hozzá tudsz öltözni, amihez van színben illő egyéb holmid.
Van aki a kedves kis osztatokra és piknikfelszerelésre vágyódik, de olyan is aki az egyterűekért lelkesedik.
Menő a flitteres, a goás a retró, lényeg, hogy hozzád illő legyen.

A legmenőbb persze az újrafelhasznált anyagú, vagy a környezetbarát strandtáska, a legkevésbé trendi pedig a műanyag. 

Menő: Újrafelhasznált dolgok. Nagy mintás, bő szatyor, egyszínű kalappal, papucs és törölköző kompléval, és színben harmonizáló bikinivel.
Ciki: nejlonszatyor, papírtáska, körömcipős papucs strandra

Mi legyen nálunk a strandon?

Alapvető dolog, hogy egy bio minősítésű magas faktorszámú naptej, amit akár magunk is készíthetünk, vagy vásárolhatunk. A csomagolása mindenképp legyen újratölthető, vagy valamilyen zero waste megoldás. 

Ma már nem szokás direkt a napra feküdni, inkább félárnyékos részen szoktunk barnulni, ezért egy jó minőségű félsátor vagy napernyő legyen nálunk, amit szükség esetén felhúzhatunk. 

Flip-flop papucs, leánykori nevén a vietnámi papucs: Évtizedek óta a nyarak slágere, mert nagyon sokféle van belőle, csinos, és a legolcsóbbtól a méregdrága változatokig számos választási lehetőséget kínálnak a plázák és a piacok. Színben is tobzódhatunk, lehet sarok nélküli, vagy apró sarkos változatot, sőt még saru fazont is találni belőle.

 
 
Kalap, kendő, sapka: Ami a fejedet védi a leégéstől. Ez mindenképpen szükséges, ha másért nem azért, hogy alá bújhass és kicsit magad lehess, akár árnyékban akár napon akár a vízben múlatod az időt. A napszúrást ezzel a legkönnyebb megelőznünk. Idén elsősorban a nagy karimájú kalapok menők, elég nagy választékban kapható, árban a nagyon olcsótól a méregdrágáig. 
 
 
Napszemüveg: Nem olyan lényeges, hogy nagyon márkás legyen, illeszkedjen az arcod formájához, és mindenképp legyen olyan minőségű, ami erősen védi a szemedet. (Ma már nem csak a nagyon drága szemüvegek tudják ezt, de érdemes megvizsgáltatni, hogy amit vettél, mégis mit tud?) 
 
 
Strandkendő: E nélkül nem mehetünk ki a strandra! Talán még fontosabb, mint a törölköző, napozólepedő, vagy a matrac, aminek mintája harmóniában kell legyen az összes többi kiegészítőével. A strandkendő egyébként ápol és eltakar, tehát ha csak el akarsz menni egy fagyiért, akkor is magad köré tekerheted, jó ha ismersz néhány trükkös megkötési módot is hozzá. A kendő csomójába dughatod a napszemüveget, és ha éppen nem rajtad van, akkor hozzáköteted a hajcsatoddal a strandtáskád füléhez, ez divatos dolog.
 
Legyen nálad mindig hajcsat is, hogy ha hosszú hajad van, felköthesd ha vízbe merészkednél! Ugyancsak hajkefe, esetleg hajadat védő balzsam, egyéni érzékenységtől függően. Ebből is viheted a színeset, akár a "kislányos" darabok is beleférnek a strandon.

Az ékszereknél is a zero waste a fókusz! A műanyagok, nem természetes fülbevalók, karkötők ma már nem annyira divatosak, mert hulladékot termelnek anyaguk miatt. Inkább a visszafogott ékszereket, vagy természetes anyagokat válasszunk. 

Palack: a tiszta víznél nincs jobb a strandon meg aztán különösen! Ezért ma már a magára valamit is adó emberek palackkal mennek strandra. Van olyan termosz, ami tartja a hideget, de alapvetően egy egyszerű üvegpalack is megteszi, amiből a vizedet iszod. Nem vásárolunk PET palackos dolgokat. Az üveges sör zero waste, részesítsük előnyben a dobozossal szemben. 
 

Amire vigyázni kell a strandon 

Pénztárca: Ha lehet, inkább hagyd otthon, és cseréld le egy kis irat tárcára, amiben a bankkártyád elfér, és amiben az alapvető kártyákat magaddal viheted. Lehetőleg külön. Ma már kapni lehet kis vízhatlan tokokat, amibe az érzékeny holmi belefér és akár a vízhez is elviheted. A strandtolvajok imádják a pénztárcákat, mert a készpénz a legjobb fogás, tehát ha lehet, ne vigyél magaddal. A bankkártya a legbiztonságosabb, még jobb, ha a telefonodon van az applikációban. 
 
Mobil telefon: Nagyon árulkodó lehet, ha a magára hagyott strandcuccban ott csörög egy kis ketyere, tehát mindenképp vidd magaddal vízhatlan tokban, vagy valaki vigyázzon rá. Ha teheted, inkább add le az értékmegőrzőben, míg a vízbe mész - és vigyázz rá! Sokan csinálják, hogy van egy olcsó készülékük, amit kifejezetten ilyen helyekre visznek magukkal és ezen nem automatikusan jelentkeznek be a közösségi felületekre.

Hagyd otthon az értékes aranyaidat és más olyan ékszereidet, amiket le szoktál venni, mielőtt a vízbe kell menned. 
 
Ne vigyél magaddal olyan értéktárgyakat, amik vonzóak lehetnek a tolvajok számára, vagy amiket annyira féltesz, hogy nem mered őket a parton magukra hagyni.
 
Kamera, fotómasina, zene cuccok: A szerte szét hagyott fényképezőgépet is könnyen lenyúlják az enyves kezű tolvajok, nagyon kell vigyázni rá, mert nem csak a gép ára, hanem a rajta lévő pótolhatatlan fotók is elvesznek vele, ha ellopják. A hangfalak, lejátszók is veszélyben vannak a starndon, ráadásul nem is illednő túl nagy hangerővel zenét hallgatni, ha mások is vannak ott. nem mindenkinek azonos a zenei ízlése. Ha lehet, fülhallgatón át hallgassuk a zenét, ami nem zavar másokat.

Hűtőtáska: A mai árak mellett erősen elgondolkodtató, hogy legyen nálunk, de általában véve ciki. (Nyilván mindig van kivétel, például egy allergiás nem biztos, hogy megoldhatja máshogy a speciális táplálkozsását a strandon.) A strandot működtetők számára a büfé időszaki megélhetést jelent. Ha ott vásárolsz, akkor azzal a színvonal tartását, javítását segíted, közvetve vagy közvetlenül. Kényelmesebb is - bár mindig drágább mint  a sarki diszkontban. Aki megengedheti magának, hogy ilyenkor kicsit többet költsön, az ne hűtőtáskázzon. Szegénységet, kicsinyességet sugall. 


 

Óriási felfújható játékok 

Bár a zero waste mindent visz, a hatalmas felfújható játékokat még mindig imádjuk. Nagyon kényelmes ezeken ringatózni a vizen, és mivel a jó minőségű darabokat évekig lehet használni, talán egyszer belefér, hogy kipróbáljunk egy flamingót, vagy krokodilt a vízben. 

10 dolog, amit érdemes még kipróbálni a strandon - retro dolgok újratöltve 

  1. Hallgatni a madárdalt és megtalálni a hang gazdáját 
  2. Felismerni növényeket a fövenyen - akár applikációval
  3. Ha nem medencében vagyunk, akkor halat, békát, siklót találni (felismerni a fajt) Fontos, hogy hagyjuk őket békén! 
  4. Igazi könyvet olvasni 
  5. Igazi rejtvényt fejteni, papír alapon - akár többen is lehet! 
  6. Színezni, rajzolni - sok a felnőtt kifestő, vagy a rajzmeditációs készlet. Lehet naplót írni, vagy novellát, kisregényt - szép füzetbe, tollal. 
  7. Kártyázni, társasozni, kockázni, sakkozni ... 
  8. Homokozni - akkor is ha felnőtt vagy! 
  9. Strandröplabdázni, tollasozni, labdával játszani, habteniszezni, egyszóval közösen mozogni a vízparton 
  10. Beszélgetni - akár idegenekkel is. 
A környezettudatosság jegyében pedig mindenképp tisztán hagy magad körül a területet, ahol pihentél, és erre kedvesen figyelmeztess másokat is. Megesik, hogy a ki-be pakolásban kipottyan egy zsebkendő, vagy csokipapír, amit nem vesznek észre. (Mindannyiunkkal megesett már!) Nem biztos, hogy direkt szemeteltek, vagy akik igen, azok is jobban taníthatók a rendre, ha udvariasak és példamutatók vagyunk, szóval maradj kedves, sokkal kifizetődőbb. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 6873 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x