Edd magad széppé és karcsúvá - egészséges reggeli Neked!...
Címlap / Szépség-Egészség / Edd magad széppé és karcsúvá - egészséges reggeli Neked!

Edd magad széppé és karcsúvá - egészséges reggeli Neked!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Egyszerű menü, melyet minden reggel fogyasztva fitten, egészségesen és boldogan indíthatod a napot, ráadásul a bőröd, hajad, körmöd, melleid is szebbek lesznek, ha ezt a fogást választod reggelenként! Bevásárlólistával és részletes útmutatóval!  

Bevásárló lista:
  • 1 üveg extra szűz olíva olaj
  • 1 üveg tökmagolaj
  • Hántolt szotyola és tökmag keveréke
  • Teljes kiőrlésű sokmagos kenyér- cipó, zsemle, stb..
  • Sovány kecskesajt
  • Ananász lé és frissen facsart narancsok leve
  • C-vitamin
  • Búzacsíra
  • Heti legalább 4 darab tojás
  • Friss idény zöldség-gyümölcs (répa, kivi, káposzta, stb..)
  • Joghurt (élő flórás, lehetőleg házi, mint pl. a Cserpes joghurtok)
  • Lenmag
lenmag

Hogy készüljön a szépítő reggeli?

A fenti bevásárló listát tartsd magadnál, és vásárold meg a szükséges hozzávalókat. Az olíva olajból is elegendő kisebb kiszerelést választanod, mivel a tökmagolaj nem tartható el túl hosszan, s azt javasoljuk, hogy a kétféle olajat elegyítsd egymással. Az olaj-keverékből kb. egy evőkanálnyit csorgass rá a sokmagos, teljes kiőrlésű kenyérre, majd erre helyezd rá a sovány sajtot, s a búzacsírát. Fél-egy tojást főzve és szeletelve, vagy minimális olajon rántottának elkészítve szintén ráhelyezhetsz. Fogyassz hozzá alma szeletkéket, dió darabkákat, valamint kb. 1,5 dl friss joghurtot, melybe belekevered az összevágott magvakat (szotyola mag, tökmag, dió, e teáskanál lenmag stb..) illetve ízlés szerint lehet mézzel, almával édesen, vagy egyszerűen magában is fogyasztani.

Ez a tökéletes reggeli az emésztést, a bőrünk, körmeink, valamint a hajunk szépségét is garantálja, fitt közérzetet biztosít. Igyunk meg hozzá lehetőleg 3 dl narancs és ananász levet, keverten vagy külön-külön is lehet. (Például a citrom és narancs leve reggeli előtt éhgyomorra, az ananász leve a reggeli után)

A reggeli után félórával pedig vegyünk be egy C vitamint, vagy vitamin komplexet legalább 3 dl vízzel, vagy zöld teával. Ha tudjuk, a teáskanálnyi lenmagot a vízzel is lenyelhetjük!

Egészséges reggeli
Mit szépít, miért szépít?
  1. Bőrfeszesítés, mellfeszesítés: A cinkhiány az egyik oka, ami miatt a bőrön ráncok jelennek meg. A cink az olajos magvakban, valamint a kiviben található meg nagy számban. Az A vitamin különlegesen selymessé teszi a bőrt, a régiek a csukamáj olajat többek között ezért fogyasztották. Sok szépségvitamin alapja is ez. Az ananászban található bromelain nevű enzim feszesíti a kötőszöveteket. Ezért kell ananászlevet is fogyasztani, ami egyébként a zsírégetésben is fontos szerepet játszik!
     
  2. Csillogó haj:  A tojás és a fehérjék általában keratint tartalmaznak, amiktől a hajunk megszépül. A tojásban ráadásul kén is található, ami a hajat csillogóvá, erőssé teszi. A búzacsira és a napraforgómag b vitamint is tartalmaz, ez is jót tesz hajunknak.
     
  3. Sugárzó szemek: A répa fogyasztása olívaolajjal együtt a szemeket is védi, nem csak a bőrt teszi széppé. A és E vitamint tartalmaz, melyek felszívódását segíti az olívaolaj. A teljes kiőrlésű kenyerek magas szelén tartalma megóv a szembetegségektől. A C-vitamin is fontos a jó látáshoz. A foszforra is szüksége van a szemeknek, ezért a különféle halak (Olajos hal) is jól illeszkednek az alap reggelibe.
     
  4. Erősebb körmök: A dió, mogyoró, valamint  joghurt együttes fogyasztása (mézzel, vagy anélkül) segít a körmök megerősítésében, de ha biztos eredményt akarunk elérni, egy teáskanálnyi zselatint is keverjünk hozzá!
     
  5. Szebb fogsor: A fogakért sokat tehetünk, ha sovány kecskesajtot eszünk viszonylag gyakran, ez ugyanis segít az optimális száj-PH fenntartásában. A C vitaminban gazdag táplálkozás pedig segít megőrizni a fogak egészségét. A foszfor a fogzománcot is erősíti.
Legjobb, ha ezt a reggelit minden reggel 7 és fél kilenc között fogyasztjuk, változatossá téve a javasolt módokon. Már egy hét alatt nagyon sokat javíthat közérzetünkön, emésztést javító hatása miatt fittebbé, akár karcsúbbá, energikusabbá tehet bennünket. Az alapokat betartva változatosan kombinálható friss főtt hússal, sült halfilével, busával, vagy a tengeri halak bármelyikével. Mivel csak hidegen sajtolt olajokat tartalmaz, így a bőr víz-zsír háztartását is hamar optimalizálja. A hatását körülbelül 20 nap után fejti ki intenzíven.

Figyelem! NEM fogyókúrás módszer –a teljes értékű étkezés alappillére, mely a természetes jó közérzetet segíti elő, ezáltal eredményezhet indokolt esetben fogyást is.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10670 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x