Fitt formák gyaloglással. Hogyan?
Címlap / Szépség-Egészség / Fitt formák gyaloglással. Hogyan?

Fitt formák gyaloglással. Hogyan?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-24

A ragyogó napsütés, a kellemes meleg és a tavasz mindenkit a szabadba csábít. A kirándulást a barátokkal vagy a családdal nem csupán átmozgatja a hét közben elgémberedett izmainkat, de feltölti szervezetünket energiával a következő hét kihívásaira. Te is szeretnél minden percet kihasználni, hogy a természetben, a friss levegőn sportolhass? Akkor a Nordic Walking-ot neked találták ki!  

Te is szeretnél minden percet kihasználni és a természetben, a friss levegőn sportolni? Akkor a Nordic Walking-ot neked találták ki! Hiszen miközben szebbnél szebb helyeken kirándulsz, észrevétlenül erősíted szervezetedet és izmaidat.

Miért?

A Nordic Walking közben megerőltető mozdulatok nélkül mozgatod át izmaid 90 százalékát, és izületeidet sem terheled. A változatos terepviszonyoknak és a friss levegőnek köszönhetően növekszik tüdőkapacitásod, sőt, a Nordic Walking jótékony hatással van a szív működésére, és a keringésre is.

A rendszeresen végzett, hosszabb ideig tartó gyaloglás hatására a rajtad lévő felesleg is gyorsan távozik, így csak a helyes táplálkozásra kell odafigyelned, és megőrizheted az ideális testsúlyodat. A barátokkal, családdal eltöltött kellemes kikapcsolódás segíthet az ellazulásban, és a felgyülemlett stressz levezetésében. Mivel gyaloglás alatt a karodat is aktívan használod, így a vállad-és a nyakad merevségét is megszüntetheted.

Hogyan?

Kedvet kaptál? Mielőtt nekivágnál, tudnod kell, hogy a Nordic Walking csak akkor hatásos, ha az alábbi szabályokat betartod!

Keress fel egy oktatót, aki segít a helyes mozdulatok elsajátításában, valamint a bot kiválasztásában, amely a Nordic Walking nélkülözhetetlen kiegészítője. Nagyon fontos, hogy a vásárlásnál a megfelelő hosszúság legyen a fő szempont, hiszen csak így tudod a helyes használatot megtanulni és a kívánt célt elérni.

Viselj túracipőt, amely alkalmasa terepen való gyaloglásra, kirándulásra, ruházatodat pedig az időjárásnak megfelelően válaszd ki! Ha nem érzed jól magad, és kellemetlen élményeket szerzel az első alkalommal, az hosszú távra elveheti a kedvedet. Tartsd be a fokozatosságot! Mindig csak olyan túrát vállalj, amely megfelel edzettségi szintednek! Nem az a cél, hogy túlterheld magad, hanem hogy egy kellemes és rendkívül egészséges élményben legyen részed.

Kinek?

A Nordic Walking korosztálytól függetlenül mindenkinek ajánlott, akinek fontos az egészsége, és szereti a természetet. A különböző erősségű pályák lehetővé teszik, hogy mindenki kiválassza a számára legmegfelelőbbet. A jó idő adott, már csak az elhatározás szükséges!
 
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3318 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x