Test, lélek, technika: Tudomány a fittségért
Címlap / Szépség-Egészség / Test, lélek, technika: Tudomány a fittségért

Test, lélek, technika: Tudomány a fittségért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Manapság már megszámlálhatatlanul jönnek ki az újdonságok, az új fejlesztések, hiperszuper gépeken edzhetünk, amiket akár a szívverésünkhöz is tudunk igazítani. 

Edzés egykor
A fitnesstermekben egyre több modern technikával találkozunk. Régen még Arnold Schwarzeneggernek is úgy kellett edzenie, hogy egy szekérre felültette a segítőit és az ő súlyukkal és zsákokkal megrakodva emelgette a szekeret. Akinek nem volt szekere az esetleg téglával megpakolt zsákokat emelgetett egy levegőtlen pincében a lakótelepeken. Nem is volt ez annyira régen, azonban ehhez képest űrugrást tett a technológia életünk ezen területén is.

HarmoNet tipp:
Technika az egészség szolgálatában: Testünk belső titkai >>

Manapság már megszámlálhatatlanul jönnek ki az újdonságok, az új fejlesztések, hiperszuper gépeken edzhetünk, amiket akár a szívverésünkhöz is tudunk igazítani.

Tekerhetünk hangtalanul működő szobabiciklin, aminek magassága, dőlésszöge is állítható és természetesen hátsófelünkhöz ergonómikusan igazodó üléssel van felszerelve.  Arra is figyelmeztet minket, hogy mikor hagyjuk abba a tekerést, vagyis az edzéssel tölteni kívánt időnket is beprogramozhatjuk, esetleg kivetíti elénk a tájat is, ahol képzeletben tekerünk.Edzés ma

Hasonlóan működő és ezerféleképpen programozhatóak, személyreszabhatóak a futópadok, az ellipszis trénerek, az evezőgépek is. Aztán itt van a Wii Fit program, ami interaktívan igyekszik minket megmozgatni megszámlálhatatlan módon. Kedvünkre pingpongozhatunk, teniszezhetünk azon a két négyzetméteren, ami az ágyunk és a tévénk között áll rendelkezésünkre, edzésprogramokat állít össze számunkra, sőt még számonkérő algoritmus is van benne.
Létezik olyan számítógépes program is, amely „megtanít” minket jógázni, aerobikozni és egy klikkelésre összeállítja az étrendünket is.

Nálam otthon egy ellipszis tréner húzódik meg a sarokban. Ha kérem, méri a megtett távolságot, az időt. Megméri a pulzusomat, megmondja mennyi kalóriát égetek éppen. Mivel kitartóbbnak bizonyultam más mozgásformák gyakorlásában, mindezen remek tulajdonságai ellenére jelenleg szobainasi funkciójában használjuk, mert annak is jó. Gyanítom, hogy sok társa van eképpen hasznosítva a lakásokban.

HarmoNet tipp: Elmefitness: A stresszkezelés új módszere >>

Én azért továbbra is technológia-rajongó (avagy kütyümániás) vagyok és örömmel próbálom ki és használom az újdonságokat. Például nagyobb kirándulásokra magamra aggatok egy vérnyomás- és pulzusmérő kis eszközt és remekül mutatja számokkal is a lihegési-izzadási együtthatókat.

Nem titkolt vágyam egy Wii, hogy otthon is pingpongozhassak. Te milyen technológiát próbálnál ki a fitness területén? Mondd el nekünk!

Tara
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5762 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x