HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-04-26
Címlap / Szépség-Egészség / Jóga a domboldalon

Jóga a domboldalon

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-04-26

Budai völgyben, dombnak oldalán, tiszta levegőt adó fák oltalmában - mégis közel a város lüktetéséhez egy indiai jógi osztja meg tudását. Sri Vijay Anand messze szülővárosától, egy budai kis utcában hozta létre egyik jógastúdióját és Magyarországot látja Európa szívének, egyben második otthonának. Megkértük, mondja el mi hozta el őt egészen Indiától idáig. 

 

Miért pont Budapest?
SVA: Több, mint 15 évig éltem Európában és Magyarország, mint Európa szíve egyértelmű választásnak tűnt. Természetesen a főváros, mint központ vonzott, immár 4 éve élek itt.
Az akkreditált jógaoktatói képzésünk is Budapesten működik, januártól indul egy új kurzus. Emellett azonban nagyobb terveink között szerepel egy európai védikus egészségközpont létrehozása Dobogókőn, aminek a megalapozása már el is kezdődött.

Magyarország egy kicsi, gyönyörű ország remek infrastruktúrával és a környező európai országokból is könnyen megközelíthető. Ideális hely a spirituális energiák összefogására.

Mi hozta egy budai domboldalra?
Legfőképpen a friss és tiszta levegő. A jógában igen fontos a légzés és nem mindegy, hogy milyen minőségű levegőt fogunk munkára a szervezetünk életerőben tartására.


Ugyanakkor a stúdiónknak válaszott helyszín remekül megközelíthető, a Moszkva tértől 5-10 perc sétával elérhető. Amíg jó idő van, addig kihasználjuk a lehetőséget és a szabadban jógázunk. Hidegebb időben is megoldott azonban, hogy a környék friss levegője a gyakorlásunk része legyen.

A jógairányzat, amit tanít, a KayaKalp yoga. Mi ez, mit tartalmaz?
A ’Kaya’ testet, a ’Kalp’újraalkotást, azaz  a test megfiatalítását jelenti. A ’yoga’ szó pedig egységet, egyesülést jelent. A KayaKalp Yoga  annyiban más, hogy az ősi védikus tudásrendszer mellett tartalmazza az összes ismert, elszakadt irányzat tudásanyagát komplex módon, egymással összefüggésben. Például a Hatha jóga ászanái erősítik, hajlékonyabbá teszik a testet, előkészítik a tanulót a légzőtechnikákra és a meditációra, az ájurvédából merített étrend és tisztító technikák egészségesebbé teszik, tantrikus technikái pedig energetizálják a testet, lelket, szellemet.

Foglalkozunk még különféle terápiákkal, és speciális témájú szemináriumokkal mint tantra, párkapcsolati harmónia, indiai főzőtanfolyam, karmaterápia, vastu, ajurvédikus masszázs.

Ingyen is meg nem is
Úgy tudom, hogy a stúdióban van lehetőség az ingyenes jógagyakorolásra is.

A reggeli közös gyakorlásokért nem kell fizetni, mégis nem adja teljesen ingyen magát, hiszen az órák 7 órakor kezdődnek, tehát némi alvásidőt fel kell áldozzunk.

Azonban friss levegőn, egy szakavatott indiai jógi vezetése melletti órákért megéri korán kelni.

További információk: http://www.kayakalpyoga.eu

Tamás Krisztina Tara

 
 
[6909]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x