HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-22
Címlap / Szépség-Egészség / 3 elsőrangú tipp, hogy jól induljon a nap

3 elsőrangú tipp, hogy jól induljon a nap

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-22

A reggeli torna, a frissítő zuhany és egy energizáló tea is lényegesen könnyebbé tudja tenni a reggeli ébredést, azonban nem mindegy, hogy hogyan tesszük mindezt. Néhány tipp, hogy jókedvűen kezdjünk neki napunknak!  

 

Ahhoz, hogy kellemes közérzettel vegyük a mindennapi akadályokat, nem kell sem mélyen a zsebünkbe nyúlni, sem pedig órákat készülődni, egyszerűen csak pár percre van szükség a napból, amikor magunkra figyelünk!

1. Perdülj táncra!

A tánc az egyik legismertebb önkifejezési mód, mégis sokan ügyetlennek érzik magukat közben, így rendszerint ha zenét hallanak, csak a lábuk dobog a padlón. Természetesen nem kell a munkahelyünkön táncra perdülni, azonban szabadnapunkon egy órát igazán megengedhetünk magunknak. Otthon, amikor tudjuk, hogy senki sem zavarhat meg minket, hallgassunk vidám, dinamikus zenét és élvezzük szabadon a ritmusokat. Lehet, hogy először esetlennek érezzük magunkat, de ebben az esetben nincsenek szabályok, határozott tánclépések, mozogjunk úgy, ahogy nekünk jól esik. Ugrálhatunk, pöröghetünk, a lényeg, hogy közben jól érezzük magunkat, majd egy óra elteltével lelkileg feltöltődve rogyunk le a fotelba, s problémáink máris nem tűnnek olyan megoldhatatlannak, mint azelőtt.

2. Egyél színeket!
A lehangoltságot és a reggeli nyűgös ébredést könnyebben áthidalhatjuk, ha naponta legalább 1,5-2 liter folyadékot fogyasztunk, és étrendünkben bőségesen szerepelnek a - lehetőleg friss - gyümölcsök és zöldségek. Nemcsak a rostok hatnak kedvezően a szervezetre, hanem egyúttal a színek, illatok is. Ahogy a természet ébredezik, úgy táplálkozásunknak, öltözködésünknek is megújulás szükséges. A különböző színek hatását így étrendünkben is érvényesíteni tudjuk. A meleg színek (piros, narancssárga, sárga) erővel látják el az immunrendszert, aktivizálják az energiáink áramlását, növelik a vérnyomást, hatásukra enyhül a passzivitás és a fáradékonyság.


Fotó forrása: Pixabay 

A zöld szín ugyanakkor idegnyugtató hatással rendelkezik,
segít megtalálni a lelki egyensúlyt, harmóniát. Így esténként zöld színű zöldségeket fogyasszunk, reggel azonban indíthatjuk a napunkat frissen facsart narancs - és grapefruitlével is.

3. Frissesség 5 perc alatt
Érdemes pár perccel előbb felkelnünk és a megszokott gyors tusolás helyett kicsit többet foglalkoznunk magunkkal. Válasszunk ébredéshez citrusos szappant vagy tusfürdőt és a fürdés közben dörzsöljük át magunkat luffaszivaccsal, hogy az elhalt hámsejteket leradírozzuk. Hallgassunk közben zenét, de ne rádiót, mert a reggeli műsorok elvonják a figyelmünket saját magunkról. A reggel arra való, hogy összeszedjük magunkat, a gondolatainkat, nyugodt lélekkel és kiegyensúlyozottan kezdjük a napot. Ha ezalatt az 5 perc alatt csak magunkra figyelünk és nem a napi teendők járnak az eszünkben, sokkal hatékonyabban végezzük majd el az aznapi feladatokat.
 

Akik hajlandóak még 5 perc alvást feláldozni a vitalitás oltárán, azok ébredés után pár perc tornával is kezdhetik a reggelt. Egyszerű gyakorlatokat végezzünk, ne erőltessük meg magunkat. Hajoljunk le és fel, nyújtózkodjunk, vegyünk mély levegőt, s a legfontosabb, ezt is csak addig végezzük, ameddig még kellemes érzéssel tölt el. 
 
[10408]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x