Anneke van Giersbergen és Danny Cavanagh akusztikus estje az...
Címlap / Színes hírock / Anneke van Giersbergen és Danny Cavanagh akusztikus estje az FMH-ban

Anneke van Giersbergen és Danny Cavanagh akusztikus estje az FMH-ban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

December 28-án a Fővárosi Művelődési Ház színháztermében köszönthetjük majd az Anathema már jól ismert énekes-gitárosát, Danny Cavanagh-et, aki ezúttal egy elragadó hölgy, Anneke van Giersbergen társaságában áll színpadra. 

Bizonyára sokaknak beugrik, hogy Anneke a Sziget Nagyszínpadát is megjárt Gathering zenekar egykori énekesnője. E különleges produkciót csak néhány alkalommal láthatta eddig a szerencsés publikum: Hollandia, Belgium és néhány további ország után most Budapest is vendégül láthatja e különleges párost.


Danny Cavanagh rendszeres szereplője a magyarországi koncerttermeknek, és már többször bizonyította, hogy baráti, közvetlen hangulatú akusztikus műsorával egymagában is képes megtölteni egy szórakozóhelyet. Képzeljük el, micsoda élményben lesz majd részünk, ha ezúttal egy olyan elbűvölő hölgy is csatlakozik hozzá, mint például a holland Gathering élén hírnevet szerzett, s néhány éve önállóan tevékenykedő Anneke van Giersbergen. Amennyire merész, annyira nyilvánvaló párosítás ez, mely ráadásul már létrejött, s a közös produkció minden egyes perce nagybetűs Zeneként nyújt felejthetetlen élményt a hallgatónak.

Anneke van Giersbergen talán az egyik legelbűvölőbb jelenség, akit valaha színpadra állítottak. Elvégre kevesen mernének egy könnyed, virágmintás egyrészes nyári ruciban kiállni a Hammerworld színpadának közepére… Anneke és a Gathering produkcióját azonban a legzordabb metálosok is megkönnyezték, s pár évvel később már a Nagyszínpadon bűvölt el minket a varázslatos, de egyben erőteljes hangú énekesnő.


Anneke 13 csodás év után távozott a Gatheringből, nem sokkal kisfia megszületését követően. A zenélést persze nem hagyta abba, sőt: családja mellett éppen saját, Agua de Annique nevű együttesére szeretett volna több időt szánni. Anneke azt a jó szokását is megőrizte, hogy különböző koprodukciókban vesz részt: feltűnt már az Ayreon vagy éppen a Napalm Death környékén, idén nyáron pedig magával Dewin Townsenddel stúdiózott együtt egy hétig.

Mind közül a leghíresebb duót azonban az Anathema énekes-gitárosával, Danny Cavanagh-gel alkotja. Akik ismerik az Anathema, és Anneke, ill. a Gathering zenéjét, szinte a homlokukra csaphatnának e párosítást hallva, hiszen ha e két zene hangulatát, és a hozzá tartozó két varázslatos személyiséget egy színpadra állítjuk, abból csak valami nagyon jó sülhet ki. Ezt a különleges élményt eddig csak néhány város lakói tapasztalhatták meg személyesen, no meg azok, akik beszerezték a szeptemberben megjelent, In Parallel című lemezt, mely egy korábbi hollandiai fellépésük legjobb pillanatait foglalja össze. A lemezen – és a budapesti koncerten – elhangzanak majd a két zenész munkásságának legismertebb dalai, és számos további feldolgozás is, mint például a Teardrop.

A fő attrakció előtt a Tanka Balázs vezette, egyre népszerűbb Turbo együttes is szerepel akusztikus műsorával, mellyel nemrég hatalmas sikert aratott az MR2-Petőfi Rádió Akusztik című műsorában, ahol a P.Mobil Lámpagyár című dalát is előadták átdolgozva. Ez utóbbi olyan jól sikerült, hogy a rádió azóta is játssza, sőt: a Petőfi nemrég a Turbót jelölte Magyarország képviselőjének a 2009. januárjában, Hollandiában tartandó EuroSonic Noorderslag fesztiválra, mely a feltörekvő európai együttesek nagy szakmai figyelemmel kísért rendezvénye: 250 együttes lép majd a közönség elé mintegy 40 színpadon.

Az akusztikus koncert és az ünnepek meghitt hangulatához illően e program helyszíne nem egy szokásos koncertterem, hanem a Fővárosi Művelődési Központ Színházterme lesz.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1956 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x