Hová tűntek a rocklemezek az amerikai lista élmezőnyéből?...
hirdetés
Címlap / Színes hírock / Hová tűntek a rocklemezek az amerikai lista élmezőnyéből?

Hová tűntek a rocklemezek az amerikai lista élmezőnyéből?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-19

Emberemlékezet óta nem fordult még elő így karácsony tájékán, hogy a Billboard 200-as listáján az élcsoportban nincs rockalbum, sőt, az elsőt csak a 19. helyen találjuk, a fiatal Thirty Seconds To Mars banda This is War című új lemezét. 

 

Rendezvénynaptár
Ez a nagy reményekre jogosító zenekar nemcsak a borítójával keltett feltűnést (amelyen a rajongóik megkereshetik a fotójukat, ha rákerültek), hanem a színvonalas muzsikájukkal is. Remélem, egyre feljebb, és feljebb araszolnak majd a listán.

Sajnos ezzel éppen ellentétesen mozognak az idősebb és a fiatalabb rocknemzedék tagjai. Az előbbire példa Sting, aki ugyan most nem rocklemezt készített, de az évszaknak és az ünnepeknek nagyon is megfelelő If On A Winter’s Night… csak a 24., vagy itt vannak az olyan régi motorosok a szakmából, mint Paul McCartney, akinek a Good Evening New York City című koncertalbuma mindössze egy hónapja került a boltokba és a 42. lépcsőről az 50-re csusszant. Rod Stewart Soulbookja sem válthatta be a ráspolyos hangú skót reményeit, hiszen 7 héttel a korong megjelenése után az 54. pozíció nem valami acélos és ez is távolodóban van a csúcstól.


A közép generáció illusztris képviselője az amerikaiak érzelmes húrjain remekül játszó Bon Jovi zenekar, amelynek The Circle LP-je is 5 hét után a 36. helyet felcserélte a 44-kel, ennél azért valamivel jobb volt a fogadtatása John Mayer: Battle Studies CD-jének, de ez is egy hónap után lefelé botorkál, a 17. helyről a 26-ra.

Ezzel szemben legalább a Grammy-re is esélyes Kings Of Leon csapat fiataljai elmondhatják, hogy az ő Only By The Night lemezük jól tartja magát még 64 héttel a megjelenése után is, mert jelenleg a 67-ek. Nem árt azonban velük kapcsolatban ismételten megjegyezni, hogy ha nincs az angol fiatalok valami példátlan rajongása irántuk itt Európában, akkor otthon még mindig szinte ismeretlennek számítanának, legalább is a lemezboltokban.

A szakmában roppant ellentmondásosan megítélt Nickelback banda legutóbbi lemeze, a Dark Horse még mindig a 63., pedig már több mint egy éve ott van a boltokban. Dave Grohl, a Foo Fighters frontembere a Greatest Hits CD-jük megjelenése után fanyalgott, hogy neki nem igazán tetszik ez a válogatás, így gondolták ezt a vásárlók is, akik 6 hét után már csak a 78. pozícióval jutalmazták a jelenleg éppen parkoló pályán lévő bandát.

Az újra összeállt Creed is elgondolkodhat a Full Circle fogadtatásán – nem ehhez voltak szokva hajdanában – még két hónap sem telt el és már csak a 82. helyen látják Tremontiék a lemezüket.

Az év szupergroupjaként beharangozott és a médiában agyon ajnározott Them Crooked Vultures bemutatkozása is döbbenetes érdektelenségbe fulladt a boltokban, a jelenlegi 87. pozíció egy hónap elteltével hihetetlen!

A fiatal zenekaroknak - mint a Breaking Benjamin és a Paramore - az új lemezéért sem tapossák egymást a vásárlók, a Dear Agony a 88., amit a Brand New Eyes album követ. A közeljövőt illetően hamarosan megjelenik a heavy metalban utazó Mudvayne csapat újdonsága és a veretes Who banda Greatest Hits korongja, talán majd ők…
 
 
[ 1806 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x