A Metallica dobosa aggódik a fülünkért
Címlap / Színes hírock / A Metallica dobosa aggódik a fülünkért

A Metallica dobosa aggódik a fülünkért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Lars Ulrich nem a májusi Budapesten megrendezésre kerülő Metallica koncert hangerejétől óv bennünket elsősorban, hanem az iPod és egyéb kütyük állandó fülzúgást eredményező zajártalmára hívja fel a figyelmet. Természetesen nem menti fel az őrült hangerővel játszó rockbandákat sem. 

Ajánlata: használjunk füldugókat! Bevallása szerint ő is ezt teszi az 1988-as turnéjuk óta, hogy legalább tovább ne romoljon a hallása. Az egész ugyanabban az évben kezdődött, elaludt a tv-műsor alatt, kikapcsolta a készüléket és úgy hallotta, hogy az továbbra is szól. Miután ez többször előfordult, rájött, hogy ez a 35 évnyi túl hangos rockzene következménye, ugyanis sosem használt füldugót a koncertjeiken. A halláskárosodás visszafordíthatatlan és nincs rá semmilyen gyógyszer – állapítja meg – éppen ezért fordul a fiatalokhoz, hogy ők még elkerülhetik a bajt, ha idejében védekeznek.


Az elmúlt években több rocksztárról - Pete Townshend, Jeff Beck, Tim Bogert, Eric Clapton, Neil Young, Francis Rossi, Trent Reznor és Lemmy - kiderült: hogy erős fülzúgástól szenvednek, vagy komoly halláskárosodásuk van, ezért a brit Tinnitus Association egészségügyi szervezet a jövőben még több információval szeretné segíteni a túl hangos zenétől megrészegült művészeket és közönségüket.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3952 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x