Füleljünk Pete Townshendre!
Címlap / Színes hírock / Füleljünk Pete Townshendre!

Füleljünk Pete Townshendre!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

A Who gitárosának az elmúlt 45 év koncertjeinek hangereje oly mértékben károsította a fülét, hogy állandósult fülzúgása kétségessé teszi, hogy a jövőben még színpadra lép. 

Legutóbb a Super Bowl szünetében mutatott be a Who egy 12 perces zenei varázslatot, de utána Pete nem panaszkodott az egészségére, mindössze azt jegyezte meg, hogy ez az egyveleg és a körítés nem volt rá valami nagy hatással.

Mindenesetre az idei koncertjeit lemondta a Who, csak a Teenage Cancer Trust március 30-i fellépését vállalta Townshend a Royal Albert Hallban, ugyanis a fiatal rákbetegek megsegítését mindig szívügyének tekintette. A hírek szerint a Quadropheniát adják majd elő Daltrey társaságában.

Itt arra is lesz lehetőség, hogy a Neil Young által ajánlott specialista vizsgálja majd a koncert hatását Pete Townshendre. Amennyiben nem javul az állapota – mondta a Rolling Stone magazinnak – akkor többé nem halasztják el a koncertjeiket, hanem végleg befejezik. A gitáros emlékei szerint a hallás-problémái akkor kezdődtek, amikor 1967-ben egy amerikai tv-show-ban a mindig balhét kereső Keih Moon dobosuknak olyan jól sikerült felrobbantania a dobszerkóját, hogy szinte megsüketültek a közelben lévők. De emlékezetes volt a Charlton Athletic focipályán adott koncertjük is 1976-ban, ami hangerejével bekerült a Guinness rekordok könyvébe.

Korábban beszámoltam róla, hogy a Metallica dobosa (is) aggódik a fülünkért (kapcsolódó cikkünkben). Ezek szerint a 60-as éveikben járó első rockgeneráció zenészeinek egyre komolyabb gondot jelent a halláskárosodásuk. Azért a közönség soraiban lévő, 60-as évek tinédzsereinek sem ártana megvizsgáltatnia a hallószerveit!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1510 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x