Továbbra is kelendő Susan Boyle Ajándéka az USA-ban
Címlap / Színes hírock / Továbbra is kelendő Susan Boyle Ajándéka az USA-ban

Továbbra is kelendő Susan Boyle Ajándéka az USA-ban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Hazai pályán ugyan az újra aktivizálódó Take That fiúcsapat elvette az első helyet az énekesnőtől, de a tengerentúlon a The Gift című nagylemeze maradt a Billboard albumlistájának csúcsán. 

Sőt, még 5 százalékkal több is fogyott belőle (összesen 335 ezer), mint a megjelenésének első hetében. Úgy látszik, a tehetségkutató versenyek behozzák a vevőket a hanglemezboltokba, közismert, hogy Boyle az angol változatban diadalmaskodott, míg az America’s Got Talent műsor felfedezettje a 10 éves Jackie Evancho egy négydalos EP-je, rajta az O Holy Night című karácsonyi dallal 239 ezres eladási számot produkált, amely a 2. helyet jelenti a kislánynak.


A top 10-ben egyébként három ünnephez kötődő album van, a harmadik a Glee filmzenei korongja a The Music, The Christ… a nyolcadik pozícióban. De térjünk vissza dobogóhoz, amelynek 3. fokán a roppant csinos Rihanna található a Loud című vadonatúj CD-jével (207 ezer), amely már az ötödik dobása a legkeresettebb 10 lemez sorában. Valamiért kedvelik ezt a dívát az amerikaiak!


Ezt követően is csupa újdonság jön: 4. Josh Groban: Illuminations (191 ezer), 5. Kid Rock: Born Free (189 ezer), 6. Rascal Flatts: Nothing Like This (165 ezer), míg a 7. lépcsőn Keith Urban: Get Closer (162 ezer) című LP-je található. Érdekes, hogy a múlt héten még „ezüstérmes” pozícióban lévő Taylor Swift: Speak Now-ja iránt 30 százalékkal visszaesett a kereslet, így a 146 ezer eladott korong már csak a 9. helyhez volt neki elég. A sort Nelly: 5.0 című munkája zárja 63 ezer példánnyal.


Továbbra sincsenek jó híreim a rockzene helyzetét illetően, már ami hanglemezboltok eladási számait illeti. Még a Főnöknek sem sikerült a reprezentatív kiadványával bejutnia az élcsoportba, ugyanis Bruce Springsteen: The Promise című munkája csak a 16. helyen indított (47 ezer). Bon Jovi: Greatest Hitse az 5. lépcsőről lezuhant a 18-ra. De a fiataloknál sem jobb a helyzet, a Kings Of Leon rockbanda Come Around-ja a14. pozíciót felváltotta a 47.-kel. Ennél még szégyenteljesebb az Alter Bridge hard rock csapat (képeinken) roppant színvonalas nagylemezének, az AB III-nak az ottani fogadtatása, hiszen a 17. helyen indultak és már csak a 109. helyen találhatók. (Mintha be lennének oltva minőségi rockzene ellen az amerikaiak – érthetetlen!)

Összességében 29 százalékkal több CD-t adtak el az USA-ban az előző heti mennyiségnél és 2 százalékkal jobb az adat, ha ugyanezen hét 2009-es adatával vetjük össze a mostanit. Ha vsiszont az évből eddig eletelt időszak eladását nézzük itt már 13 százalék a mínusz a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1585 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x