A Jethro Tull frontemberének akusztikus szólóturnéja
Címlap / Színes hírock / A Jethro Tull frontemberének akusztikus szólóturnéja

A Jethro Tull frontemberének akusztikus szólóturnéja

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-04

Már csak jövő szeptemberig kell kibírniuk - biztatja angol rajongóit Ian Anderson - és találkozhatnak vele a 13 koncertből álló hazai turnéján, ugyanis jelenleg az USA-ban koncertezik. 

Elmondása szerint már régóta szeretné megmutatni a dalait egy kisebb formációval, intim környezetben, mintha az ember egy nappaliban játszana egy családi koncertet. Amerikában ehhez hasonlót már többször átélt, amikor az ottani helyi rádiók szervezésében muzsikálhatott.


Jövőre tehát trió formációban játszik majd Albionban: a 27 éves Florian Opahle német gitárvirtuóz és John O’Hara billentyűs-harmonikás-ütőhangszeres lesznek a társai. A tervek szerint akusztikus verzióban adják majd elő a Tull-klasszikusokat, ugyanakkor lesznek ritkaságok és kevésbé ismert kompozíciók, de új dalokat is ígérnek.

A fiatal német gitáros először 2003-ban dolgozott Andersonnal, annak szólóbandájában, de részt vett a fuvolista nagyzenekari projectjében is. Az Ian Anderson Plays Orchestral Jethro Tull turnéval pedig bejárta Nyugat-Európát, sőt, 2005-2006-ban szinte körbejárta a világotAndersonnal. Florian Opahle keresett session zenész, de más formációk is szívesen alkalmazták, mint például a Greg Lake Band a 2005-ös turnéján.


John O’Hara régebbi motoros a szakmában, a 48 éves liverpooli zenészt szintén 2003 óta találjuk Ian Anderson legkülönbözőbb turnécsapataiban. O’Hara roppant sokoldalú művész, aki nagyon sok hangszeren játszik, emellett sikeres zeneszerző is. 2004-ben gyermekoperát írt a Walesi Nemzeti Operának, amely nagy siker volt. Ezt követően újabb megbízásokat kapott az Operától. Ezen kívül a legkülönbözőbb természetfilmekhez és dokumentumfilmekhez is írt kísérőzenéket, valamint több egyetemen is felkérték vendég előadónak. Tavaly segített színpadra vinni, hangszerelni, sőt, ő is vezényelte a Who: Quadrophenia című klasszikus művének a bemutatását.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2233 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x