Bill Wyman ismét a Rolling Stones-ban
Címlap / Színes hírock / Bill Wyman ismét a Rolling Stones-ban

Bill Wyman ismét a Rolling Stones-ban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Még mindig bizonytalan, hogy elindul-e idén a Rolling Stones turnéja, de az már biztos, hogy az egykori billentyűsük, Ian Stewart emlékére készülő lemezen az 1992-ben távozott basszusgitárosuk Bill Wyman is visszatér Jaggerék közé - legalábbis egy szám erejéig. 

A március 9-én megjelenő Boogie for Stu című tribute-album motorja a 35 éves brit boogie woogie zongorista, Ben Waters, akinek a családja jó barátságban volt Stewarttal. Ben Waters ismert zenésznek számít, hiszen már több mint háromezer koncertet adott a nagyvilágban. A Rolling Stones tagjaival is közeli kapcsolatot ápol, többek között Jagger karácsonyi partiján is játszott.


A hírek szerint Keith Richards, Mick Jagger, Charlie Watts, Ronnie Wood és a „megpattant kő”, Bill Wyman együtt adják elő Bob Dylan: Watching the River Flow című 1971-es dalát. Bill Wyman már ott volt a banda 1962-es alakulásánál és még az 1989-es Steel Wheels című Stones-albumon is hallhatjuk. Hivatalosan 1992-ben lépett ki a bandából.


Visszatérve a British Heart Foundationt támogató lemezhez, Richards az említett dalon kívül még három számban játszik és egy negyediken énekel is. Jagger herflizik és egy dalban „fantasztikusan énekel” – olvasható Waters site-ján. A Stones tagjai mellett szerepel még a lemezen Jools Holland és PJ Harvey is. A producer Glyn Johns, aki szintén közeli barátja volt a néhai muzsikusnak.


Végül essék szó a „hatodik kő”-nek tartott Ian Stewartról is, aki alapító tag volt, de a banda menedzserének Andrew Loog Oldham-nak az erőszakos döntése miatt már a kezdeteknél háttérbe kényszerült, csak a stúdióban vett részt a közös munkában és turnémenedzserként segítette a csapatot. Így is kulcsfigurája volt a zenekarnak, 1964-1986 között a Beggars Banquet lemezüket kivéve minden Rolling-albumon játszott. 1985. december 12-én egy szívroham vitte el, mindössze 47 éves volt.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3652 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x