Lehet, hogy Barbra Streisand lemeze ebben az évtizedben is listavezető...
hirdetés
Címlap / Színes hírock / Lehet, hogy Barbra Streisand lemeze ebben az évtizedben is listavezető lesz?

Lehet, hogy Barbra Streisand lemeze ebben az évtizedben is listavezető lesz?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Barbra az egyetlen olyan előadó, aki öt egymást követő évtizedben első helyezést ért el az amerikai listán. Augusztusban jön az új albuma, amelynek különlegessége, hogy minden dalát ugyanaz a szerzőpáros, Alan és Marilyn Bergman írta. 

 

Rendezvénynaptár
Ezzel az énekesnő régi álma válik valóra azzal, hogy megjelentethet egy olyan albumot, melynek dalszövegeit kizárólag Alan és Marilyn Bergman, régi barátai és munkatársai írták; a "What Matters Most - Barbra Streisand Sings the Lyrics of Alan and Marilyn Bergman" című korongra. A 10 dalt tartalmazó kiadvány és annak deluxe változata augusztus 22-én jelenik meg.


A "What Matters Most" című album Barbra első lemeze a 2009 szeptemberében megjelent "Love Is The Answer" című korong óta, mely az első helyen debütált Amerikában és Nagy Britanniában is.

Az új album produceri munkálatait maga Barbra látta el, és 10 olyan Bergman dal kapott helyet rajta, melyeket Barbra eddig még sosem énekelt; köztük az Oscar-díjas "The Windmills of Your Mind" (az 1968-as Thomas Crown-ügy című filmből), a "So Many Stars" (eredetileg Sergio Mendes és a ’66-os brazil férfi labdarúgó válogatott zenéje volt), a (Frank Sinatra által népszerűvé vált) "Nice ’n’ Easy", valamint a "That Face" című sláger (melyet elsőként Fred Astaire adott elő). A CD-vel egy csomagban egy 24 oldalas színes füzetecske is kerül.


A deluxe változaton további 10 olyan dal kap helyet, melyek már korábban is megjelentek Barbra valamelyik albumán, és amelyeknek szövegét szintén Alan és Marilyn Bergman írták; köztük a "The Way We Were", a "You Don’t Bring Me Flowers", a "Papa Can You Hear Me?" és a "Pieces of Dreams" című dalok.


Barbra a szerzőkről ezt mondta: "Alan és Marilyn Bergman figyelemre méltó tehetséggel képesek kifejezni a szívügyeket." A tisztelet és a kölcsönös megbecsülés a dalszövegírók és az énekesnő között egyszerűen csodálatos. "Amikor dalt írunk, mindketten Barbra hangját halljuk" - meséli Alan és Marilyn Bergman. "Megteremti a kapcsolatot a szív és az ész között, majd a hangjával létre is hozza azt."

A hanglemezipari szakma szerint Barbra Streisand az abszolút #1 énekesnő a lemezeladások számát illetően a történelemben, valamint az egyetlen olyan nő, aki felkerült minden idők 10 legtöbb lemezt eladott művészeinek listájára, melyen olyan nevek szerepelnek még, mint Elvis vagy a The Beatles. Karrierje során Streisand 50 arany, 30 platina és 13 multiplatina státuszt elért korongot adott ki. Kiváló párhuzamos képességeit bizonyítja, hogy más művészeti pályán is beírta magát a történelembe: moziban és televízióban egyaránt sikeres színésznő vált belőle, emellett pedig énekesnő, előadóművész, filmproducer, filmrendező, szerző, fényképész és dalszerző (Oscar-díjat nyert az "Evergreen" zenéjéért, mely az "A Star Is Born" film főcímdalaként vált ismertté).


2 Oscar-díj (legjobb színésznő és legjobb dal), 5 Emmy-díj, 10 Golden Globe-díj, 8 Grammy-díj, egy különleges Tony-díj (1970-ben az évtized csillagának választották) és 2 Cable Ace-díj fűződik a nevéhez; a világon egyedüliként kapott mindettől a szervezettől elismerést. Mindezek mellett az Amerikai Filmakadémia Életmű-díjasa, valamint a National Endowment for the Arts Medal tulajdonosa, míg két megtisztelő Peabody-díjjal és egy Kennedy Center Honor díjjal is büszkélkedhet. A Grammy Életműdíja (Grammy Legend) is elismeréseinek hosszú sorát gyarapítja. Legutóbb a MusiCarestől kapott elismerést, az év embere kitüntetéssel díjazták.


Alan és Marilyn Bergmant egyedülálló karrierjük során 16 Oscar-díjra jelölték, melyből hármat meg is nyertek: "The Windmills of Your Mind" (1968), "The Way We Were" (1973), "Yentl" (1984). A "The Way We Were" című dal továbbá egy Golden Globe-ot és 2 Grammy-díjat is hozott a kiváló művészeknek. 
 
[ 1307 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x